MirekE píše:Krasa. Ta cesta, to je takova ta z Uvozu smerem ke hvezdarne?
Nee. Je to taková zkratka z Údolní na Grohovu...
MirekE píše:Krasa. Ta cesta, to je takova ta z Uvozu smerem ke hvezdarne?
OVal píše:Kdepak, poctivá padesátka.... Holt mnohé se v mládí zdálo větší a pevnější...![]()
Tak ještě dva pohledy stejným směrem a stejným sklem...
OVal píše:"Fléda" byla pojem, ale tu už nepamatuji, neb jsem drobet mladší a slušně vychovávaný![]()
A kde ve Šrajbecu jsi vojančil, za Antroposem? Já jsem v Pisárkách vyrůstal....
josef38 píše:V Pisárkách to byla poddůstojnická škola. Tu už jsem ale na mapě nenašel. Byly to nízké dřevěné budovy, těsně u Svratky. Zřejmě už budovy podlehly času. Po PŠ jsem ale šel do Židenic, kde jsem trávil celou vojmu. Byl to celý komplex budov. Ty jsem na mapě našel.
MirekE píše:
Od Svratky ke SvitaveKam jste v tech Zidenicich chodili do hospody a za kulturou? Neni to sice zrovna muj rajon, ale zajimalo by me to.
MirekE píše:A nechodil jsi do skolky na Hlinky?
josef38 píše:Kultura?? Jaká asi mohla být pro kluka v zeleném? A co se hospody týče, tak nějaká byla v České ulici. Tuším, že se jmenovala Stopkova pivnice. Tam jsme několikrát poseděli.
OVal píše:MirekE píše:A nechodil jsi do skolky na Hlinky?
Chodil, ale až poslední rok před školou. 71/72, jestli dobře počítám.... Potom jsem pokračoval ve vzdělání na ZŠ Hroznová.....
josef38 píše:MirekE píše:
Od Svratky ke SvitaveKam jste v tech Zidenicich chodili do hospody a za kulturou? Neni to sice zrovna muj rajon, ale zajimalo by me to.
Kultura?? Jaká asi mohla být pro kluka v zeleném? A co se hospody týče, tak nějaká byla v České ulici. Tuším, že se jmenovala Stopkova pivnice. Tam jsme několikrát poseděli.
MirekE píše:
Jestli taky dobre pocitam, tak v roce 71 jsem tam chodil taky, ale asi jen v prvni pulce. Tebe jsem ale nepotkal. Fousatyho pana bych si totiz pamatoval. Moje vzpominky jsou velmi matne. ....
MirekE píše:Zatim co jsi psal, tak jsem to znovu pocital a zjistil, ze jsem tam chodil nejspis o rok pozdeji, prvni pulka 72. Taky jsem tam dojizdel, z krpole, protoze jsme se tam meli stehovat, ale nakonec jsme se stehovali do cernych poli a ja sel na Vranovskou.
OVal píše:MirekE píše:Zatim co jsi psal, tak jsem to znovu pocital a zjistil, ze jsem tam chodil nejspis o rok pozdeji, prvni pulka 72. Taky jsem tam dojizdel, z krpole, protoze jsme se tam meli stehovat, ale nakonec jsme se stehovali do cernych poli a ja sel na Vranovskou.
První půlku 72 jsem tam asi měl tu čest, ve druhé půlce už jsem povýšil do ZŠ. Tak to jsme asi kolezi, neřkuli spolužáci...
Teda vlastně dochází mi, že ty asi myslíš první polovinu školního roku začínajícího v září 72, tak to jsme se asi viděli jen přes plot družiny....
josef38 píše:Našel jsem na jednom DF názorné použití polarizačního filtru na Leice M.
Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [bot] a 1 návštěvník