ce. píše:Focus aid a peaking funguje krásne a bezproblémovo.
josef38 píše:Tvá spokojenost mě těší, ale jak je to s peakingem při více zacloněném objektivu??
Tady to snad zas tak velká sláva být nemůže. Zrcadlovky, kde se ostří téměř vždy při plně odcloněném objektivu, na tom asi budou v tomto ohledu lépe!
Možná se mýlím?? Měj se! J.
MirekE píše:Vypada to dobre a velikost je prijemna. Preju hodne zajimavych zaberu!
Josef,
nie som si istý čo máš na mysli - pri viac zaclonenom objektíve sa pole zaostrených častí "rozšíri" o viac červených-zaostrených oblastí.Dalo by sa povedať že o DOF.Jas obrazovky sa prispôsobí v EVF alebo LCD na pôvodnú úroveň ako pri odclonenom objektíve....
Býva skôr opačný problém pri plne odclonených objektívoch typu Noctilux,kde je problém docieliť stav,že foťák nejakú oblasť,hranu považuje za ostrú a nezvýrazní sa táto na červeno..Tento problém majú aj menej kontrastné objektívy od iných výrobcov a aj niektoré R sklá - napr.70-210/4
Pre EVF a LCD zameranie používam bw režim,kde sa ľahko dá rozoznať zaostrená oblasť pomocou červeného zvýraznenia.
OVal píše:To ani na Fatře není dost sněhu??? To je svah nad Chatou na Grůni, že? Stýská se mi po horách..
ce. píše:OVal píše:To ani na Fatře není dost sněhu??? To je svah nad Chatou na Grůni, že? Stýská se mi po horách..
Sneh nemáme ani nebol v tejto sezóne.Bol som 2x na skialpoch![]()
Áno ten krpál je nad chatou na Grúni a volá sa Poludňový Grúň![]()
Od chaty jedna s 80-200/4 Vario-Elmar-R na f/5.6,..
MirekE píše:Jiz jsem videl na getdpi, ale uprimne receno, Poludnovy Grun se mi libi vic. Vidim, ze si noveho objektivu pekne uzivas. Funguje ti to na horach spolehlive i s tim EVF?
A jeste jeden nefotograficky dotaz - jsou jeste v okoli Male Fatry nekde takove ty samoty s drevenyma chalupama, kde lidi maji kravu nebo kone nebo ovce a ziji stejne skromne jako pred sto lety?
MirekE píše:......Zajimave jsou treba rady jak odstranit nezadouci reflexy "trenim onech mist kluckem namocenym v 98% alkoholu". Nevim, jestli to na senzoru MM bude fungovat, ale za vyzkouseni to stoji.
OVal píše:Kdepak, poctivá padesátka.... Holt mnohé se v mládí zdálo větší a pevnější...![]()
Tak ještě dva pohledy stejným směrem a stejným sklem...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník