To jsem si zas v sobotu dal!

Po dlouhé době jsem se mohl zase vydat zafotit si, tak jsem toho chtěl využít. Kam jinam, než Broumovsko a co jiného, než východ slunce. Z většiny kopců už ho mám - z Ruprechtického špičáku asi napopáté, ze Supího hnízda kupodivu napoprvé, nikdy se mi zatím nepovedl z Koruny. Poprvé jsem tam vylezl, když byla hlášená inverze a známý mi den předtím nadšeně vykládal, jak fotil z polské Hejšoviny a Broumovské Stěny lezly z mraků jak na objednávku. Jenže když jsem se na Korunu dotáhl z mlhy v Božanově, zjistil jsem, že mlha je i na vrcholu a vracel se bez jediného snímku. Podruhé jsem šel ze Slavného (asi 4,5 km) a kousek od Koruny jsem zaregistroval podezřelý záblesk a zvuk - bouřka. Na jaře a ráno, kdo to kdy viděl! Místo focení jsem se schovával mezi skalami a modlil se, aby si bouřka zvolila "správnou" cestu. To se splnilo, ale mezitím už nebylo co fotit. Ten den to byl podle radaru jediný déšť na území ČR... Potřetí bylo ještě na parkovišti krásně jasno, když jsem dorazil na Korunu, koukám, že celý východní obzor je dokonale zatažený a slunce se bude konat nejspíš až ke svačině.
Teď slibovali i Norové na svém meteowebu podmínky příznivé, Aladin ukazoval taky jasno, tak jsem v půl čtvrtý ráno sedl do auta, hvězdičky svítily a v 5 jsem byl nad Slavným. Hvězdičky i tady. V autě jsem se ještě nasnídal a ve čtvrt na šest vyrazil. Nebyl jsem sám, kousek přede mnou šli i dva polský kluci za stejným cílem. Jenže to už se hvězdičky nějak nekonaly. Za hodinu jsme byli na Koruně a málem nás kleplo. Zataženo, mlhavo, no hrůza. K tomu kde se vzal, tu se vzal, ledový vítr. Nu což, nebylo to k ničemu, tak pár dokumentačních fotek, jak to tam vypadalo (fotky Z Koruny 1 - 3, na dvojce jsou ti Poláci) a zase odsud (foto 4) na Božanovský Špičák, to jsou ty dvě poslední fotky - výhled a Kočka ze zdejšího zvěřince.