Dobrý den,
moc prosím o radu, jaký foťák nebo alespoň jaký typ foťáku koupit. Fotím převážně venku, v libovolné roční době, při všech možných světelných podmínkách, tak v 50% krajinu, 30% momentky, 20% pohyb (děti na kole, lyžích, vodě atp.). Nepotřebuji video. A potřeboval bych něco co se vejde do cca 7000,- Kč. Do teď jsem měl Minoltu Dimage Z5.
Z mého naprosto laického pohledu
- klasický kompakt se mi líbí velikostí, ale obávám se, že na focení krajiny to není úplně to pravé... Navíc velká část nemá hledáček, což je na slunci docela problém.
- Ultrazoom - do toho jsem minulý týden šel a koupil si Fujifilm Finepixs3200 a po víkendu jsem ho zas vrátil neb výsledky byly žalostné (rozmazaná levá část snímku, potlačený šum takovým způsobem, že na fotce nebyl ostrý žádný detail)
- zrcadlovka - tady bych si mohl koupit hlavně z finančních důvodů tak maximálně olympus e-450 s jedním objektivem 14-42mm, ale myslím, že bez druhého (40-150mm) nebude stačit (a dát 6000,- za druhý objektiv teď nemohu). Ze stejného důvodu asi nebudu moct jít do kompaktu olympus e-pl1, kde navíc je i nevýhoda absence hledáčku...
Moc děkuji za pomoc,
Indi