Frankie nezavděčíš se, to je jisté předem

. Pak je asi lepší trochu šetřit

.
Josefe teď na to koukám znovu, no nevím jestli jsem to poeditoval líp než ty. Je to hóóóódně subjektíííívnííí

. Každopádně ke stažení jsi dal jinou fotku, hned vedle, úhel pohledu je mírně jiný, což je samo fuk. Možná zkus ty jpegy - ukládat raw + jpeg a uvidíš, porovnáš. Někdy jsou jpegy fakt dobré a ušetříš práci. Jo D7100 má lepší hledáček, větší rozlišení, ale zase pomalejší zpracování v kompu... Výstupem se to zas tak neliší.
Já se s D700 seznamuju 5 let, pořád nejsem u konce, vylepšuju ??? (nebo zhoršuju?), no měním nastavení a přicházím na různé fígle. Pak je zase zapomínám. Jak člověk nefotí denně...nedá se.
Nadělil jsem si k Vánocům sklo 28/1,8 a zmrtvých vstala bazarová 85/1,8 (Manželka mi ji vyprala v pračce ve fotobáglu politém na plese pivem. Oba jsme bágl před praním prohlíželi, má bohužel "tajné" kapsy - takové ty komůrky na suché zipy, v jedné se schoval obajktiv. Pak vyděšená přiběhla.... Z objektivu crčela voda, uvnitř voda... Hodil jsem ho po chvíli váhání do koše a řekl si, že horší je zlomit si nohu. Pak jsem ho vyndal a nechal vyschnout na stole. Po 5 dnech koukám, že se skla zprůhledňujou, jen mírné orosení na přední čočce, to do dalšího dne taky zmizelo a objektiv je čistý, vše funguje, k nevíře. Objektiv byl z bazaru, starší 85/1,8D, ale něco stál. Je teď čisťounkej jako slovo Boží, čistější než dřív. Novější objektiv s motorkem by to určitě nepřežil. Kdo by si chtěl takto vyprat objektiv, perte prosím při 30 stupních, šetrně v batůžku. ˇUspěch zaručen

).
Pevná skla jsem vyzkoušel včera na náměstí - odpolední troubení koled a popíjení svařáků a grogů... Sveřepě se tvářící dcera se nerada fotí, ruku před objektiv pak strčila z rozvernosti taky ona.