Toto nemusíte číst 445 Pokračování na vlastním...

Moderátoři: MakB, TNČ moderátoři

Re: Toto nemusíte číst 445 Pokračování na vlastním...

Příspěvekod ruby52 » 15 lis 2013 14:12

minulý měsíc, když jsem mašíroval přes Radhošť domů do Rožnova, potkal jsem tam náhodou své dva kámoše, léta jsme se neviděli, do učení jsme spolu chodili :) pěkně jsme pokecali (n) ( Cyril end Metoděj )
Přílohy
C0130103.jpg
C0130103.jpg (521.77 KiB) Zobrazeno 3709 krát
Vladimír
ruby52

Příspěvekod Avionik » 15 lis 2013 14:15

Vládimíre,krásní to kámosi a měděnka je parádní (n) josef44
Avionik

Příspěvekod OVal » 15 lis 2013 14:28

Vladimíre, něco se mi plete ještě z dob, kdy jsem byl spokojeným uživatelem Olympusu: Jestli on ten jejich soft si nepřetahuje nastavení z JPG ve foťáku... Myslím, že tam taková eventualita byla a možná by stálo zato to vyzkoušet...Já už ten soft nemám a ani jsem ho moc nepoužíval, tak to ber s rezervou....Nicméně mi údajná větší ostrost nevadí, asi to kompenzuje moji dlouhodobou tupozrakost a slábnoucí zrak ;) A gratuluji k takovým kámošům.. Ondra
Přílohy
OVal LMM--29.jpg
OVal LMM--29.jpg (597.63 KiB) Zobrazeno 3700 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/60 sec.
ISO: 500
Použití blesku: Ne
Model: M Monochrom
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
OVal

Příspěvekod ruby52 » 15 lis 2013 14:32

klcí dík, i když zase musím na druhou stranu požalovat, ogaři poslední dobou zlobí !!!! :lol:
Öndro pěkné ...
Vladimír
ruby52

Příspěvekod MakB » 15 lis 2013 15:50

Á Arno, dává moudra :shock:
Petr M » dnes, 13:10
Otulo, nikdy jsem se nesnazil mit fotky v nejakych jak to ty nazyvas realnych barvach. Nevim, v cem jsi vyuceny nebo jake mas dalsi vzdelani a co delas, ale rici, ze fotak, jakykoliv foti v realnych barvach, nebo se da upravou dostat do realnych barev je naprosta hloupost a nesmysl. Jak muze nejaky bayersensor dat fotku v nejakych "realnych barvach"? Canon do modravych studenych realnych barev, Nikon do teplych hnedavych realnych barev? Holy nesmysl! To si jenom myslis, protoze v Tom nemas vubec jasno a skrtis barvy, protoze Jim moc nerozumis a nutis to tady< i jinym. Tak to abys fotil radeji jen CB.
Prave barevna fotka zije z barev, ale ne polovicatych, nybrz plnych, ktere vyjadri naladu snimku, plasticnost atd..

Ta fotka je prostě omalovánka Mü 035_PS.jpg (398.27 KiB) a svádět to na odraz sodíkových lamp je hloupost. Stačí si otevřít a "zahejblátkovat" si ve vyvážení barev, vše může být i jinak.
Ty jiný nebudeš, jsi Mistr my jsme staříci kteří nic neví ...... PS, Otulo, nemam v umyslu ale opravdu ne, te nejak urazet nebo podobne. Mel jsem za to, ze tady po tech letech co tady pusobis, budes preci jenom kapku pokrocilejsi.... ale jak to podle toho co pises v Tom tady poslednim vypada, jdes presne v Tom co pred lety a co ti ty sudicky nadelily do kosiku pri narozeni..

Nebráním se nikdy diskusi, ale klidně můžeš odejít, nemám rád, když tady někoho napadáš. Na galerii eu se můžeš vyřádit ;) .

Vladimíre, už je to dobrý (fotky), bylo třeba o tom diskutovat. (n)
MakB

Příspěvekod Petr M » 15 lis 2013 16:43

Zdendo, co tak zhurta po letech.... :lol: :lol: :lol:

Otulovi jsem mou chybu priznal a omluvil se a fotku se zelinkavou oblohou smazal a misto ni vlozil kapku lepe upravenou. Tot vse. Takze nic ve zlem...... :)
...a omalovanky je moje parketa jak pises a vis; kdybys potreboval neco o nich vedet, tak se klidne obrat, rad pomohu.... ;)

A co ty Zdendo? Zu vladtnis tu soukromou fotografickou vysokou skolu v Biline nebo v Usti? Nebo ti furt hazeji mistni mocipani klacky pod nohy? To by bylo velka skoda pro narod novopecenych fotografu, kdyby ti to nejak neumoznili ukazat nove generaci digifotografu jak se ma na to spravne jit; drzim ti stale tuto dlouhou dobu vsechny palce, aby se ti to preci jenom podarilo! (n)

Zdravim,
Petr
Naposledy upravil Petr M dne 20 lis 2013 13:04, celkově upraveno 1
Petr M

Příspěvekod josef38 » 15 lis 2013 17:37

MakB píše:Á Arno, dává moudra :shock:
Petr M » dnes, 13:10
Otulo, nikdy jsem se nesnazil mit fotky v nejakych jak to ty nazyvas realnych barvach. Nevim, v cem jsi vyuceny nebo jake mas dalsi vzdelani a co delas, ale rici, ze fotak, jakykoliv foti v realnych barvach, nebo se da upravou dostat do realnych barev je naprosta hloupost a nesmysl. Jak muze nejaky bayersensor dat fotku v nejakych "realnych barvach"? Canon do modravych studenych realnych barev, Nikon do teplych hnedavych realnych barev? Holy nesmysl! To si jenom myslis, protoze v Tom nemas vubec jasno a skrtis barvy, protoze Jim moc nerozumis a nutis to tady< i jinym. Tak to abys fotil radeji jen CB.
Prave barevna fotka zije z barev, ale ne polovicatych, nybrz plnych, ktere vyjadri naladu snimku, plasticnost atd..

Ta fotka je prostě omalovánka Mü 035_PS.jpg (398.27 KiB) a svádět to na odraz sodíkových lamp je hloupost. Stačí si otevřít a "zahejblátkovat" si ve vyvážení barev, vše může být i jinak.
Ty jiný nebudeš, jsi Mistr my jsme staříci kteří nic neví ...... PS, Otulo, nemam v umyslu ale opravdu ne, te nejak urazet nebo podobne. Mel jsem za to, ze tady po tech letech co tady pusobis, budes preci jenom kapku pokrocilejsi.... ale jak to podle toho co pises v Tom tady poslednim vypada, jdes presne v Tom co pred lety a co ti ty sudicky nadelily do kosiku pri narozeni..

Nebráním se nikdy diskusi, ale klidně můžeš odejít, nemám rád, když tady někoho napadáš. Na galerii eu se můžeš vyřádit ;) .

Vladimíre, už je to dobrý (fotky), bylo třeba o tom diskutovat. (n)

Ahoj Bohouši, pokus se prosím nějak lépe oddělit co píšeš Ty a co kopíruješ. Teď jsem právě přijel z plavání, pustíl počítač a čtu Tvůj příspěvek. Nejdřív jsem se polekal, že se Ti něco stalo, až později jsem si všiml že někoho kopíruješ, protože takto primitivní slovník by snad ani být Tvůj nemohl!
Chce to klid chlapci, každý máme nějakou tu starost a každý se s ní holt dokáže vypořádat po svém! Někdo to ale neukočíruje a potom dá průchod svému skutečnému já! Ale jestli mu to pomůže, tak snad budeme muset jeho výlevy tolerovat! Ono ho to doufejme brzo přejde! (y)
josef38

Příspěvekod Petr M » 15 lis 2013 17:57

josef38, dekuji ti stary brachu, ze jsi se mne take jednou zastal! To ti nezapomenu do smrti! Mockrat dekuji!!!! Nojo, jak ten Bohous pise mne take zarazilo; ale za to on nemuze, ma to od toho urazu jak sjel po prde....li cely Boren od zhora dolu a pri tom ztratil cerstve nabiteho (Agfa) Pionyra 6x4,5 ; tak se mu prosim te nesmej.

Zdravim,
a dekuji,
Petr
Petr M

Příspěvekod josef38 » 15 lis 2013 18:07

Petr M píše:josef38, dekuji ti stary brachu, ze jsi se mne take jefnou zastal! To ti nezapomenu do smrti! Mockrat dekuji!!!! Nojo, jak ten Bohous pise mne take zarazilo; ale za to on nemuze, ma to od toho urazu jak sjel po prde....li cely Boren od zhora dolu; tak se mu prosim te nesmej.

Zdravim,
a dekuji,
Petr
Nicht zu danken, mein lieber Kriegskollege! :lol: :lol: :lol:
Mám ale na závěr naši komunikace jeden dotaz.
Nemusíš psát, na kterém vláknu jsi oblíbený, stačí, když sem vložíš link, kde Tě alespoň trochu tolerujou a pro tvou nezvladatelnou hádavost nevyhazujou! Děkuji! J.
josef38

Příspěvekod otula » 15 lis 2013 18:07

Chlapi, děkuji za zastání.

Petře, věřím tomu, že dokážeš diskutovat i věcně bez nekonkrétních urážek. A vůbec mi nebude vadit, když mi napíšeš, co se ti na mých fotkách nelíbí a jak bys to udělal lépe. Psals mi, že jsem se nikam neposunul. Zapomeňme na to, že Foveon má své chyby, že bayer má své chyby, bavme se čistě po umělecké stránce, či dostupných úpravách, což jsou věci, které se dají ovlivnit, aniž by člověk musel investovat desítky tisíc korun do lepší techniky. Vím, že mé fotky nejsou dokonalé, sám jsem k nim mnohem kritičtější, než většina ostatních lidí. Díval jsem se na tvoje fotky - fotíš na hezkých místech, která jsou pro mne finančně nedostupná, což samo o sobě dělá hodně, takže fotky jsou svými motivy zajímavé.

Teď přidám svou kritiku myšlenou konstruktivně, neber to jako výkřik "tvé fotky stojí za starou bačkoru", nic takového tvrdit nechci. Ale většina tvých fotek se mi nelíbí - děláš na nich totiž věci, kterým se sám vyhýbám, protože mi strašně vadí. Dělají je i mnozí jiní a dostávají za ně vysoká hodnocení, která nedokážu pochopit a nikdy bych jim svůj hlas nedal. Vadí mi to přesycování barev s příšernými přepaly v červeném kanále - například tady tady či tady nebo přebarvovávní fotek na úplně nesmyslné, ale líbivější barvy, jako tvá naposled přidaná fotka, která se ve skutečnosti vyfotila nějak takto (příloha).

Takže tady máš trošku konstruktivní kritiky ode mne a budu rád za konstruktivní kritiku od tebe.
Přílohy
SDIM1076_PS_0001.jpg
Přeupravená fotka Petra Mahlera - není to pokus o vylepšení, jen změna vyvážení bílé
SDIM1076_PS_0001.jpg (366.46 KiB) Zobrazeno 3851 krát
otula

Příspěvekod Petr M » 15 lis 2013 19:18

Otulo, jsem rad, ze to vsechno beres sportovne; tak to ma byt. :) Je tezke ti neco ukazovat nebo vysvetlovat. Je to presne jako tenkrat, kdy ti neslo s tou tvou sd14 a bleskem vyfotit tveho syna, jak jsi stale tvrdil a nam ukazoval ukazky. Kdyz ti fotak dvakrat vratili, ze je v poradku..... Holt lide jsou ruzni. Kazdy jsme jiny a zu se vubec nedivim, ze treba fotku, kterou jsem vyfotil ja a ja tam byl a ty ne si prizpusobis tomu co ty si myslis ze to tak muselo byt, musi byt.... a v tom bude u tebe cela potiz..... Jako ted s temi panoramami..... holt je to s tebou tezke, no... :)

Kazdopadne, abych upresnil, mi vubec nevadi, jestli budes lidem povidat jak ten nebo ten fotak nemuze to a to, protoze to a to je pricinou, ale jenom jestli nebudes mluvit o te SD1 M, kterou jsi nemel ani v ruce.... :), pak je vse mezi nami v nejlepsim poradku... :)

Zdravim,
Petr
Petr M

Příspěvekod ruby52 » 15 lis 2013 20:13

vodlehčím ...
Přílohy
B0130011.jpg
B0130011.jpg (456.48 KiB) Zobrazeno 3801 krát
Vladimír
ruby52

Příspěvekod MakB » 15 lis 2013 20:23

Je to dobrý :lol: :lol: :lol: Zdendo, jen prosím nějak odděluj ty citace, Josef má pravdu.
MakB

Příspěvekod bmx » 15 lis 2013 20:28

taková hezká fotka to byla... :lol:
bmx

Příspěvekod **lasta » 15 lis 2013 21:55

Příroda skutečně dovede vykouzlit nádherné neskutečné kýče a barvy i když v přírodě se tomu říká úžasná scenerie (n) .....na které nemá a které by nevymyslel ani malíř obrazů..

---třeba Bob Ross..... ;)
**lasta

Příspěvekod Jarouš » 15 lis 2013 22:14

Otulo, já jsem s SD1 spokojen. V soustavě já a můj foťák rozhodně není Sigma ten slabší článek. Myslím si, že s předchozí generací Foveonu už nemá Merrill zas tak moc společného, že tady došlo k dosti viditelnému vývoji k lepšímu. Ale jsou tady povolanější, kteří toho měli v rukách hodně, já můžu tak akorát porovnávat obrázky z internetu a pročítat zkušenosti majitelů. Na té Petrově fotce jsi posunul ten západ o dobrých 20 minut do tmy, nelíbí se mi to, promiň... ;)
Jarouš

Příspěvekod otula » 15 lis 2013 22:50

Jardo, mně se ten posun také nelíbí, posunul jsem ale pouze teplotu barev, celkový jas jsem neupravoval. Bmx (teď si nejsem už jistý - Jindra?) to upravil lépe. Proto jsem i upozornil pod snímkem, že to nebyl pokus o vylepšení, jen posun barev tak, aby čistá obloha měla přibližně takovou barvu, jakou mohla mít. Jsem na světě už dost dlouho, ale barvu, jakou tam měl Petr jsem jaksi nikdy nikde nezažil, a to už jsem viděl na obloze různé čáry. Ale možná to fotil třeba na Marsu - jo, ono to vypadá nádherně, ale s realitou to nemá nic společného.

Každopádně, jak každý zde může vidět, nedočkal jsem se od Petra špetky konstruktivní kritiky, jen nekonkrétní výsměch. Pokud za posun v kvalitě považuje přepaly na fotkách a přebarvování do úžasných neskutečných barev (stačí se na jeho fotce podívat na tu lávku, také na ni někdo rozlil fialovou barvu), tak potom mne musí omluvit, že se v tomto směru opravdu "zlepšovat" nehodlám.

A Petře - SD14 mi na reklamaci uznali - tam totiž nefungoval ten blesk, o kterém se mi někteří experti snažili namlouvat, že je normální, že jednou blýskne včas a jindy pozdě a že je to jen mýma rukama. Neuznali mi stabilizovaný objektiv, který rozmázává fotky - teda oni ho jakože opravili, ale chová se pořád stejně. Je fakt strašně zajímavé, že s jakýmkoliv jiným objektivem rozmazané fotky nemám, se stabilizovaným Canonem už vůbec ne. Pouze s tím jediným kouskem. Ale samozřejmě - je to tím, že neumím fotit, to je mi úplně jasné. A vlastně neumějí fotit ani jiní, kteří to s ním zkoušeli, on fotí rozmazané kousky každému, kdo to s ním zkusil - ale jo, máš recht, je to moje vina... Takové frajery, kteří všemu rozumí nejlépe mám na světě nejraději. Pokud nejsi ochoten přistoupit na konstruktivní kritiku, nemám se s tebou o čem bavit. Měj se.
otula

Příspěvekod MakB » 15 lis 2013 23:32

Oťas, ještě že ten Bohouš spí :lol: , to bude asi soda.
Nejsem zrovna pořádný na škatulky (archiv), právě třídím Dolomity- tak se šiknou k diskusi.
Přílohy
D3.jpg
D3.jpg (163.14 KiB) Zobrazeno 3731 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 420 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 250
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: Canon EOS 7D
Expoziční program: Shutter priority
Metering mode: Pattern
D2.jpg
D2.jpg (397.23 KiB) Zobrazeno 3731 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 70 mm
Čas expozice: 1.3 sec.
Clona: F/5
D1.jpg
D1.jpg (426.08 KiB) Zobrazeno 3731 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 70 mm
Čas expozice: 1/640 sec.
Clona: F/11
Exposure bias: -1/3 EV
D.jpg
D.jpg (335.98 KiB) Zobrazeno 3731 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 43 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/8
Exposure bias: 1/3 EV
MakB

Příspěvekod bmx » 15 lis 2013 23:34

Otulo ahoj, no, upravil na jeden klik Zoner, v urovnich barvy automaticky a bylo to, zadny jiny zasah...byl jsem barvickami sam prekvapen... (n)
bmx

Příspěvekod otula » 16 lis 2013 00:07

Máku, kdo spí, ten se má nejlíp :-)

Jindro, jo, automatické vyrovnání nevím čeho občas může být v pohodě. Ale koukám, že jak jsme spíchal do tanečních a byl k tomu mírně vytočený, vyrovnával jsem bílou špatným šoupátkem, o jednu pozici vedle :-p Zkusil jsem to teď lépe a radostněji, hned to vypadá lépe - tomu, jak je to na obrázku, už bych dokázal věřit. Jen teda koukám, že v té tmavé vodě a tmavých oblacích jaksi zůstávají purpurové skvrny, takové ty typicky foveoňácké - ale to přece není možné, když to fotil Petr, to budou asi halucinace, tak já půjdu raději spát, ať se z toho vyspím...
Přílohy
SDIM1076_PS_0001_01.jpg
SDIM1076_PS_0001_01.jpg (418.67 KiB) Zobrazeno 3727 krát
otula

PředchozíDalší

Zpět na Toto nemusíte číst