jirka-vysočina píše:.......... po přečtení pár recenzí mi taky došla přímá úměra mezi kvalitou obrazu a velikostí baterky. Pořád ještě váhám, možná dopadnu jako Jirula a budu dál nosit jen svůj starý kapesní SE C702..? Hlavní starost bude přesypat kolem 500 kontaktů a kalendář do novýho stroje. Kvůli kalendáři zvažu wokna, mám zálohu na PC v Outlooku.
.............: .
Mé poznatky a zkušenosti:
Právě kvůli budoucnosti ve správě telefonu jsem přešel z „ normálního“ telefonu, na telefon s androidem.
Ten umožňuje kompletní zálohu telefonu a jeho synchronizaci a údržby přes web na svém google účtu a to včetně správy kontaktů, kalendáře, úkolů, apek i nastavení. Když telefon ať už z jakéhokoliv důvodů měním, tak do něj stačí vrazit kartu a přes Wi-Fi či data ho uvést přes svůj účet do stavu v jakém byl předchozí a mohu pokračovat dál v provozu protože je jako předchozí. Stačí k tomu pár minut a jde to odkudkoliv. Funguje to náramně. Odpadají krkolomné akce přes PC. Několikrát jsem to využil.
Velikost. Telefon s dotykovým displejem do velikost 4 palce je stejně veliký jako běžné tlačítkové, jen je tenčí.
Velikost displeje. Měl jsem 3,5, 4, 4,5 palce úhlopříčku a mohu potvrdit, že čím větší, tím lepší, myslím, že skončím okolo 4,7 až 5 palců. Pod 4,5 palců nedoporučuji, je malý neobratný na ovládání při psaní, pro web a další prohlížení, třeba map či navigaci.
Pro displej je důležitá kvalita nejen displeje, výborné jsou IPS nebo SLCD, ale i dotykové vrstvy a hlavně krycího skla, které musí mít úpravu, aby se nešpinilo, nepatlalo, klouzalo a nepoškrábalo se. Výrobci to udávají ve specifikacích telefonu.
Výdrž a baterie. Větší kapacita baterie není podmínkou delšího provozu telefonu. Víc záleží na technologické vyspělosti ve správě energie a nastavení tlf. Přístroje. To je pro každou firmu jiné a důležité je i zda má telefon rychlonabíjení, to je určitá známka technické vyspělosti správy energie a komfort pro uživatele..
Typ telefonu. Záleží na každém co preferuje…

Já ke vší spokojenosti užívám tento. http://www.vodafone.cz/telefony/huawei/ ... cend-g510/
Plná dostupná záruka na dva roky dostupná kdekoliv a dobrá cena. Na dva roky plně vystaráno. Neměl jsem žádný problém. A když mě spadne do kanálu, tak půjdu pro nový a nebudu brečet. V současné době poskytují telefony dobrý výkon a není potřeba již za ně utrácet desetitisíce. Každý nový je v době prodeje již starý a za dva roky…..kdo ví…