zarabanie fotografiou - zaciatocnik

zarabanie fotografiou - zaciatocnik

Příspěvekod andreab » 01 pro 2011 19:49

mate niekto tip na dobru fotobanku kde mozem uverejnit svoje fotografie ako zaciatocnik fotograf? rada by som zacala trosku zarabat, dakujem :-)
andreab

Re: zarabanie fotografiou - zaciatocnik

Příspěvekod LudekBrno » 05 pro 2011 16:10

andreab:

Obvykle to funguje tak, že se člověk naučí fotit a když je hodně dobrý, tak začne svoje fotky nabízet zdarma jako vlastní propagaci a až je dobrý a současně i známý, může si začít focením i vydělávat. Naopak to rozhodně nefunguje a vzhledem k obrovskému nárůstu počtu digitálních "fotografů", kterých spousta marně zaplácáva fotobanky balastem to bude už jen čím dál horší. Dnes aby z fotobanky aspoň nějaká koruna přišla, musí do ní fotograf nacpat minimálně několik stovek nadprůměrně kvalitních fotografií na žádaná témata. Začátečník co si cvaká zajímavosti kolem sebe nemá prostě šanci. Je to jen ztráta času.
můj pokus o galerii :-) http://jobfoto.cz
LudekBrno

Příspěvekod ogyn » 06 bře 2012 15:21

Je to jako v každém jiném podnikání.Přijít s něčím o co je zájem,a někdo je ochotný za to zaplatit :-) V dnešni době kdy fotí skoro "každý "třeba i mobilem,je to o to těžší. Lidé si nablikají kompaktem na "automatiku " třeba i svatbu,a mají radost,že jsou na těch fotkách vůbec poznat,kvalitu,kompo,světlo,šum neřeší ! Nedávno se mi jedna známá přišla "pochlubit " albem ze svatby :roll: s komenty ale tady jsou hezky co? Jak radí Luděk z Brna, prosadit se kvalitou zdarma,a když to někdo ocení,třeba si časem i něco koupí, nebo objedná. :-)
ogyn

Příspěvekod orson » 14 bře 2013 10:41

Já myslím, že vydělávat ve fotobankách pořád ještě jde - viz Výsledky posledního fotobankového průzkumu - a jinak na tom odkazovaném serveru najdete kupu informací o fotobankách pro začátečníky i profíky.
orson

Zpět na Začátečníci chtějí vědět