NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod **lasta » 25 říj 2013 09:04

Dle odkazu výše (24.10-20 hod.) se jedná o nevyžádané PRSMS. Někdo je rozešle na náhodná či předem vytypovaná tel. čísla a ten, kdo nemá PRSMS zablokované, pak platí. Odpovídá tomu i cena 99 Kč, která nepodléhá zpětné kontrole majitele tel. čísla. Proti tomu je jediná obrana. Možnost ovládat své nastavební služeb SIM karty a povolit PRSMS jen na dobu pro mě potřebnou..
**lasta

Příspěvekod strom » 25 říj 2013 16:24

Kolego, dosel zlaty iPhone. Co budeme delat? Za chvili pujdu k volbam, tam te paniky bude min. Jen ten vysledek.. :roll:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 25 říj 2013 17:29

Vím, že to sem nepatří, ale na to se už nedá dívat. Myslím, že to, co provádí Zeman, je jen předzvěst toho, jak by to tu vypadalo za vlády ČSSD s komunisty a SPOZ. Jen taková předehra... Myslel jsem, že v dnešní době tohle není možné, ale když vidím Zemanovu kampaň pro jednu stranu za peníze nás všech, když vidím to jeho autoritářské počínání, tak doufám, že to dojde i voličům levice a alespoň nebudou volit stranu komunistických mafiánů zaštiťujících se opilcem, který se díky náhodě a momentální celosvětové ekonomické krizi dostal na Hrad. Ten člověk by si měl hlavně uvědomit, že jeho působení na Hradě je jen souhra okolností, nikoliv zásluhy jeho osobnosti. Bohužel nepřetržité mnohaleté chlastání udělá s lidským mozkem hodně a doufám, že to každý rozpozná.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod ogyn » 25 říj 2013 17:59

Začínám se obávat,že od virotika nás osvobodí až státní pohřeb! Degradace prezidentského úřadu! Snad i ten Husák byl lepší :roll:
ogyn

Příspěvekod kolega » 25 říj 2013 21:25

ogyn: mám podobný názor

strome: Já jsem odvolil také už dnes, hned cestou z rachoty. Fronta, jako dnes od půlnoci byla před českým obchodem s iPhony, před volební místností opravdu nebyla, ani volební komise ještě neměla moc odfajfkovaných voličů v seznamech. Tak jsem docela zvědav jak to dopadne, ale myslím že nic lepšího nás v příštích dnech, týdnech, měsících a letech ale nečeká. Už tohle je celkem blbej rok, začal už tou nesmyslnou Klausovou amnestií, pokračoval volbou toho alkoholika, využívajícího lží, jako našeho reprezentanta, pak pokračoval tím pokusem vládních představitelů a úředníků zprivatizovat si tajnou službu a mám takoví tušení, že konec tohoto roku nebude o moc lepší, díky očekávaným výsledkům voleb (y)

exikare: Nebyl jsi dnes vítat toho pána, co je tu prezidentem, byl u Vás přece na návštěvě? :D

Jinak strome, Samsung skutečně chystá novou verzi S4 typ i9506 s chipovou sadou (a i výkonem), jako má Note3. Dokonce se už nový SGS4 i9506 objevil jako jeden z referenčních v 3DMarku.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod exikar » 26 říj 2013 21:27

kolego - samozřejmě že jsem se byl podívat i s Olykem, ale i tentokrát se však snažím zachovat neutrálně = rozuměj nadstranicky, strašně mi totiž vadí FANATICI :cry:. Ne všemi byl vítán, vypískat si ho přijeli až z Práglu, jako kdyby si to nemohli vyřídit tam doma. Vztyčený prostředníček to dneska potvrdil, zkrátka Topolánkova jednička tam bude pokračovat :lol: Nakonec se to už odehrálo bez dalších výlevů. Ono to je vždycky tak, že jsou příznivci i odpůrci, jen ti "jeho" dnes moc nedopadli (y) , ale i to se může přihodit a asi jim k tomu výsledku dopomohl. Takže takto zhodnoceno mýma očima a teď nějaká fotečka :o ....a taky se tam přesouvala "krabice s vínem?? " - a zvládli to sami bez URNY :lol: - tu dám příště, sem se nevešla :lol: - jen "sex příloh" vlastně šest :cry:
Přílohy
PA253868w- hejtman-prezident a starosta.jpg
PA253868w- hejtman-prezident a starosta.jpg (331.41 KiB) Zobrazeno 6004 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 76 mm
Čas expozice: 1/40 sec.
Clona: F/4.7
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: E-620
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
PA253905w-prez.jpg
PA253905w-prez.jpg (331.92 KiB) Zobrazeno 6004 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 150 mm
Čas expozice: 1/25 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 320
Whitebalance: Manuálně
Použití blesku: On, Flash did not fire
Exposure bias: -3/10 EV
PA253866w- ne všichni ho vítali.jpg
PA253866w- ne všichni ho vítali.jpg (341.94 KiB) Zobrazeno 6004 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 40 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/4
ISO: 160
PA253887w-podpora umělců z Prahy.jpg
PA253887w-podpora umělců z Prahy.jpg (325.81 KiB) Zobrazeno 6004 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 40 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/5
ISO: 400
PA253888w-protestant.jpg
PA253888w-protestant.jpg (313.06 KiB) Zobrazeno 6004 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 86 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/5
ISO: 400
PA253920w-prezidentské fáro 2.jpg
PA253920w-prezidentské fáro 2.jpg (278.6 KiB) Zobrazeno 6004 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 34 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/5.3
exikar

Příspěvekod exikar » 26 říj 2013 21:34

takže ještě ta "krabice", kryje to bodygard :? :roll:
Nebylo zrovna to dobré světlo, kdy to fotí každému volovi (y) a tak jsem byl dostkrát rozmáznutej, 1/15 - 1/40 a na eq.300mm nejde právě moc dohromady. Asi to bylo taky tím, jak jsem z toho co jsem viděl byl celý rozechvělý :lol:
Přílohy
PA253908w-a také mají krabici od vína.jpg
PA253908w-a také mají krabici od vína.jpg (375.77 KiB) Zobrazeno 6002 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 43 mm
Čas expozice: 1/60 sec.
Clona: F/6.3
Exposure bias: 3/10 EV
exikar

Příspěvekod strom » 27 říj 2013 06:16

kolego, tak to nevím, jestli ta nová verze S4 s pouhou výměnou procesoru je zrovna to, co má nějak zvlášť zvýšit prodeje S4, když má tedy Samsung pocit, že se jich prodává málo. Na druhou stranu je to nejjednodušší, co lze udělat a čím ospravedlnit opětovné nevýšení ceny a je fakt, že hoši opět mohou měřit o něco delší ztopoření. Dokonce spolu budou soupeřit majitelé S4 :roll:
Já nakonec Mi2S vrátil a používám teď manželčinu Mi2A a zkoumám, zda mi ten mobil bude vyhovovat a případně si ho pořídím taky. No hned první den mne naštval při serfování ve vaně (-: Několikrát mi to shodilo hudební přehrávač kvůli nedostatku paměti, jsem zvyklej po internetu brouzdat s několika otevřenými okny a to si pak prohlížeč je schopen vzít 200-300 MB. To se mi s Mi2S nikdy nestalo a je vidět, že na limity RAM jsem schopen dosáhnout poměrně snadno. Tož uvidím. V nejhorším znovu kůpím Mi2S :mrgreen: Času je zatím dost.
strom

Příspěvekod kolega » 27 říj 2013 07:40

exikar: díky za obrázky z pobytu toho pána u Vás. Ale těm fanatikům se nesmíš divit (já se jim ani nedivím), když si "tohle" lidi zvolili za svého představitele, leccos to o nich vypovídá. A bohužel s tím my, kterým je to jaksi "proti srsti", nic nenaděláme. Nezbývá, než se za "to" stydět (za to jakého máme představitele i občany - jeho voliče). To ti fanatikové, jak si je nazval, alespoň něco dělají.

strom: No ono to s tou "novou" S4 asi nebude tak horké a kdo ví, jestli se tato verze i9506 bude v česku vůbec prodávat. Zatím se o ní zmínilo jenom švédské zastoupení Samsungu (bude mít podporu LTE+). Navíc Samsung vyvíjí snahy, aby zabránil dovozům svých zařízení z jiných částí světa, což se projevilo např. už upozorněním na obalu S4 (i Nota 3), že se mohou do nich vložit jenom SIM karty regionu, ve kterém bylo zařízení zakoupeno (EU). Ale po aktivaci (prvním spuštení) zařízení tou regionální SIMkou se pak už může zařízení používat se SIM odevšad ;). Poslední zprávy říkají, že i do svého příslušenství Samsung chce dávat jakýsi chip, který se bude identifikovat tomu kterému zařízení a tím zabraňovat neoriginálnímu příslušenství spolupracovat se Samsung zařízeními (ale i obráceně se tím zabrání originálnímu příslušenství spolupracovat s nelegálními kopiemi Samsung zařízení). A výrobci takových příslušenství si budou muset u Samsungu kupovat tyto chipy, což dříve levné příslušenství jistě jaksi prodraží. No ale mě se to asi netýká. Příslušenství kupuju minimální a pokud, tak stejně to originální. Ono to neoriginální nebývá často "to pravé ořechové".
Naposledy upravil kolega dne 27 říj 2013 18:51, celkově upraveno 1
kolega

Příspěvekod strom » 27 říj 2013 10:45

Kolego, ja ti nevim..tohleto omezovani neceho. Zrovna tihle vychodni vyrobci zacali tak, ze kopirovali uspesne. A najednou se jim nelibi, kdyz nekdo kopiruje je anebo najednou chteji neco omezovat :roll:
Jinak jsem zvedav na ten hlinikovy S5. Obavam se, aby tim Samsung nezazdil moznost vymeny baterky nebo pametovych karet. Sice me to netrapi, ale pokud by to nahodou udelali, tak by prisli o jednu z velkych vyhod, na ktere spousta lidi slysi. Jsem zvedav, kam se budou mobily ubirat. Vykonove jsou jiz dostatecne dimenzovane. Jeste mozna fotak lze zlepsit optickou stabilizaci ci lepsim snimacem. Optika mi prijde uz velmi kvalitni. Otocny opticky modul ci nejake touchpady jsou pro mne spise drobnost. 4K video je asi trochu mimo, ale proc ne :roll:
strom

Příspěvekod kolega » 27 říj 2013 18:57

strome: nevím, jestli bude S5 hliníkový, ale Samsung údajně chystá celou novou (jakousi luxusní) kovovou řadu, označenou F, tedy by to byl model spíše F5. SGS5 bude podle této filozofie asi zase "jen" plastový. Ale je to asi úplně jedno, mne se to teď asi 2 roky týkat nebude. Tak dlouho plánuji vydržet se současným modelem (jako jsem vydržel i s SGS2 2 roky).

Tak koukám, že se ten zítřejší slavnostní den Hradu nějak kazí :D. Šéfové vysokých škol, solidárně s těmi "nepozvanými", nepřijdou na slavnostní shromáždění a Vláďa Myšík dokonce dopisem odmítl od tohoto prezidenta přijmout vyznamenání (n). Tomu říkám rázný postoj k tomuto (nemohu teď honem najít vhodné slušné slovo) člověku.
kolega

Příspěvekod strom » 28 říj 2013 00:22

Kolego, to mas vlastne pravdu, ze hlinikova bude ta F verze.Plast mi prijde vhodnejsi.

Ja myslim l, ze se se Zemanem za chvili prestanou vsichni bavit a to pro nej bude asi nejlepsi.
strom

Příspěvekod kolega » 29 říj 2013 12:52

To nám ty volby dopadly, že? :mrgreen: (y) (y) Jsem docela zvědav na dvě věci: 1. kam až chce Zeman zajít v té jeho bezohledné osobní mstě těm představitelům ČSSD, kteří ho potopili v prezidentských volbách před 10 lety (nebo co jiného je za současným děním v ČSSD?) a 2. co z toho výsledku ti umělci nakonec splácají za vládu.
Dnes jsem v radiu vyslechl i reakci na povolební situaci v ČSSD od jejich člena, nebo už jenom příznivce(?) F.R.Čecha a docela mne zaujala jeho myšlenka, že by změnil volební zákon mimo jiné v definici voliče, jako člověka nad 23 let ( :mrgreen: ), pracujícího a platícího daně. Jak-koli se to zdá bláznivé, má to své racionální jádro (n) . ... A když už by se podařilo takto voliče úředně určit, tak bych ještě doplnil povinnost volit. Protože když už jsou voliči prostřednícím daní vlastně zaměstnavatelem poslanců, tak by si tyto své zaměstnance měli volit povinně. A ti občané, kteří neodvádějí daně, tak logicky nejsou těmi zaměstnavateli.
kolega

Příspěvekod strom » 29 říj 2013 16:14

kolego, v Americe to myslím tak bylo, že směl volit jen ten, kdo platil daně. Myslím, že v historii to byl takový obecný přístup k této věci. No to by bylo soudů s některými spoluobčany, kteří by to brali jako nehoráznou diskriminaci. Věci by mohly být jednoduché, ale vše je čímdál složitější.
strom

Příspěvekod Fauve » 29 říj 2013 16:24

kolega píše:To nám ty volby dopadly, že? :mrgreen: (y) (y) Jsem docela zvědav na dvě věci: 1. kam až chce Zeman zajít v té jeho bezohledné osobní mstě těm představitelům ČSSD, kteří ho potopili v prezidentských volbách před 10 lety (nebo co jiného je za současným děním v ČSSD?) a 2. co z toho výsledku ti umělci nakonec splácají za vládu.
Dnes jsem v radiu vyslechl i reakci na povolební situaci v ČSSD od jejich člena, nebo už jenom příznivce(?) F.R.Čecha a docela mne zaujala jeho myšlenka, že by změnil volební zákon mimo jiné v definici voliče, jako člověka nad 23 let ( :mrgreen: ), pracujícího a platícího daně. Jak-koli se to zdá bláznivé, má to své racionální jádro (n) . ... A když už by se podařilo takto voliče úředně určit, tak bych ještě doplnil povinnost volit. Protože když už jsou voliči prostřednícím daní vlastně zaměstnavatelem poslanců, tak by si tyto své zaměstnance měli volit povinně. A ti občané, kteří neodvádějí daně, tak logicky nejsou těmi zaměstnavateli.

Výborná myšlenka, ale co my starobní důchodci, nepracujeme, daně neplatíme, tak bychom volit asi nemohli (y)
http://www.cagliostro.eu/
Přátele, stojí za kulové ho..., ale snáším to velice dobře.
Fauve

Příspěvekod kolega » 29 říj 2013 20:39

Fauve: No asi by to tak bylo, to tam už F.R.Čech už nerozváděl. Ale pokud by volit byla pro tyto voliče povinnost, tak si myslím, že by jich takto jistě přišlo k volbám na počet ještě daleko víc, než dnes těch cca 50-60% z dnes zákonem definovaných voličů. A pokud by se lidem už od mládí vštěpoval tento princip, že poslanci jsou vlastně jejich (naši) zaměstnanci, které volíme pro to, aby spravovali stát, tj. zabezpečovali jeho služby, fungování a rozvoj a to přiměřeně velikosti státního rozpočtu, tj. vybraných daní, tak by jim jistě záleželo, aby volit mohli a aby si zvolili zodpovědné lidi. .....
Ale tohle je pouhá idea a vyžadovalo by to ještě mnoho detailů na dopracování, aby to efektivně fungovalo a hlavně ještě dát takovýmto voličům nástroj na odstranění těch politiků, kteří nesplnili očekávání, nebo se jinak zpronevěřili svému poslání. Ale tak, jako tak se mi tahle Čechova myšlenka moc líbí i když asi nebyla úplně původní, jak zmiňuje strom.
kolega

Příspěvekod Adamantan » 29 říj 2013 21:49

Fauve, ono není jenom o nás, starobní důchodce, ale také by to znamenalo ztrátu volebního práva pro invalidy, postižené, dlouhodobě nemocné, matky na mateřské a podobně. Brave new world. Myslím, že tento systém by brzy přinesl přijetí zákona, že občané z výše jmenovaných kategorií se povinně dostaví k humánní likvidaci.
On F.R.Č. je možná bavič, ale myslitel asi zas tak znamenitý nebude.

Ale nechme politiky, pojďme fotit. Ještě včera bylo hezky.
okor_4.JPG
okor_4.JPG (573.38 KiB) Zobrazeno 5782 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 14 mm
Čas expozice: 1/80 sec.
Clona: F/10
Model: E-M5
Adamantan

Příspěvekod Jinryd » 30 říj 2013 10:30

Adamantan píše:Ale nechme politiky, pojďme fotit. Ještě včera bylo hezky.

Přesně tak. Politika mne nechává chladným. Raději vytáhnu foťáček ;) Dávám jedno srovnání, k debatě o fotoaparátech v mobilech. Zdravím bývalé FZkáře (n)
Přílohy
S4.jpg
Mobil o hodinu později
S4.jpg (353.68 KiB) Zobrazeno 5734 krát

EXIF-Data
Model: GT-I9195
DPP_1.jpg
Zrcadlovka
DPP_1.jpg (618.77 KiB) Zobrazeno 5734 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 21 mm
Čas expozice: 8 sec.
Clona: F/7.1
ISO: 100
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: Canon EOS 600D
Canon 600D, Tamron 17-50/2,8 XR Di II VC, Tamron SP 70-300/4-5,6 Di VC USD, Sigma 50-150/2,8 APO EX DC HSM
Jinryd

Příspěvekod strom » 30 říj 2013 10:59

No ten názor, že volit mohou jen ti, kdo platí daně, souvisí s úplně jinou dobou a poměry ve společnosti. Dnes by toto vyslovil možná nějaký bláznivý ultrapravičák, i když ani ten by to nejspíš nemyslel doslova. Takový názor souvisí s tím, že lidé si dříve mnohem zřetelněji uvědomovali, že platí státu peníze a chtěli, aby se s těmi pěnězi nějak rozumně hospodařilo. A proč by měl najednou přijít třeba i někdo "zvenčí", kdo penězmi nepřispívá, ale chtěl by o nich spolurozhodovat nebo by část peněz ostatních dokonce chtěl pro sebe? To už s potřebnou solidaritou příliš nesouvisí. Ale bohužel s tím nelze nic dělat...

Politici by měli spravovat stát, ne vládnout. Divím se, že se slovo "vláda" v dnešní době ještě používá a holt to svědčí o tom, že společnost ještě nedozrála a pořád s ní cloumají primitivní pudy touhy po moci a něco z toho mít. A cloumat budou asi navěky.
Je paradoxní, že problematika hospodaření s veřejnými penězi dneska asi ani není nejhlavnější příčinou nespokojenosti lidí s politikou. Většina nadává, že má několikanásobně dražší pivo než za komunistů, jiní nadávají, že dříve měli práci a dneska ne, ale že by někdo řekl, že se měla postavit raději tahle silnice místo téhle anebo se měla postavit alespoň vůbec nějaká, to nikdo neřeší. Jenom se obecně nadává, že se něco krade, ale nikdo neřekne přesně co a kde (až na již odhalené výjimky krabic vínem apod.). Spíš mi přijde, že lidé na politiky často svalují i svojí vlastní neschopnost.
Na Babiše jsem zvědav. Sice jsem ho nevolil, ale vcelku jim fandím, tak snad zcela neselžou. Uvidíme, co bude se socanama, zda je Zeman oficiálně rozloží stejně jako nejspíš i ty své apoštoly. Mimochodem to je asi největší úspěch voleb.

Takže též končím s politickým okénkem ;)

Srovnání mobilu a zrcadlovky fajn, ale nefér ;) Na mobil bylo zřejmě bylo už moc světla. Ale mobil na takovéhle focení ještě určitě není, stejně jako ostatní běžné kompakty, pokud chce člověk opravdu slušný výsledek.
strom

Příspěvekod kolega » 30 říj 2013 11:53

Jinryd: nazdar Jindro, také bývalý FZ50-kaři !!, to je dost, že ses tu také ukázal (n). Jasně je to o tu focení a my tu, asi z nedostatku invence, či čeho, probíráme mobily a politiku (y). To tvé porovnání snímků je výmluvné, náhodou jsem v pondělí také trochu coural a při návratu pořídil téměř stejný záběr a ve stejnou dobu současně mobilem i E-M5. Rozdíl je patrný na první pohled, hlavně v dynamice snímače, což má vliv třeba jen na podání té oblohy a vlastně i té trávy. Snímek mobilem je z výšky očí a E-M5 asi 1 m nad zemí.
Přílohy
LN121129.jpg
LN121129.jpg (308.38 KiB) Zobrazeno 5721 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/7.1
Model: E-M5
Expoziční program: Shutter priority