Dobré ráno
Makám jak vo život, nyní jsem se začal srámontovat do truhlařiny, protože když vidím, jaký hvězdy se tady ve vší pokoře prezentují a vystavují své snímky, mám pocit, že svůj foťák zahodím i s rukama
Jmenovitě Josef38. ruby52, stanoV, Jarouš, Šumavák a hlavně pedroz tvrdí v poslední době muziku.
Moc se mi líbí poslední sérka Targeta!
Odměnou vám povím příběh, kterej mi vyprávěl Tý Texis Tejlor
Jel jsem z posledního Brčálu přes Loket u Sokolova, abych se tu setkal se spolužákem... všechno dobrý.
Z náměstí, příjemné kavárny tamtéž, jsme se přesunuli do zahradní restaurace, resp. obsluha přes ulici, poblíž bejvalého špitálu.
Pod stříškou, kde byly 4 stoly nám byla servírována kávička do Vincentových slunečnic.
Povídám :"Václave, ten šálek s podšálkem musím mít za každou cenu!"
-Mno, já jsem v životě nic neukradl... povídal Vašek.
-"Já taky v hospodě nekradu, popelníků už mám z mládí haba a děj... "
Smích
Když přišel pan vedoucí, povídám mu: "Pane šéf, moc se mě líbí Vaše hrníčky. Prodal by jste mi ty slunečnice od Vincenta van Gogha?"
-Mám poslední sadu, ještě z doby, kdy tady v Lokti fungovala světoznámá porcelánka. Bohužel, ale musím Vás zklamat. Opravdu to nejde.
Přesunul se přes ulici do restaurace, když se nás ještě zeptal, zda-li je vše v pořádku.
Tak jsem byl hodně smutnej, zvlášť když právě v té době jsem makal na projektu "Vincent"...
Jak jsem tak diskutovali s Vaškem o všem možným a jak je smutný, že bejvalí zaměstnanci porcelánky jsou dneska vděčný, že sedí doma a když jim zavolá jejich zahraniční chlebodárce můžou se ze židle na chvíli zvednou a makat svýma českýma ručičkama na výrobku, který dostane ve finále označení zahraniční firmy
Vono se dá hodně koupit, když ty peníze pro kapitál máš. A to byla i hlavní myšlenka, že to prubnu.
"Budeme platit"
Pan šéf přišel a po zaplacení útraty jsem před něj na stůl položil 500,-Kč s tím, že ten hrnek nutně potřebuju.
-"To nemyslíte vážně, to je moc"
-"Vemte si tolik, na kolik si ten hrníček ceníte."
Slunečnice, tedy hrníček s pruhem po kávě odnesl a za chvíli se vrátil s dvěma (viz foto zde) hrníčkama, originál zabalenýma.
Ještě mi na to pětikilo hodně vrátil. Byl velice slušný, a rád se tam budu vracet.
Zkusím se kámaradů z bejvalé porcelánky zeptat, zda-li někdo nemá celou sadu 6 hrníčků... povídal na rozloučenou pan šéf s tím, aby se tam spolužák Vašek, až půjde kolem, stavil.
Včera mi volal Vašek, že tam byl a zatím - bohužel.