bmx,

No když Kolumbus připlul vodovodem, proč by Marco Polo nemohl letět letadlem pře Lipsko.
Možná pojede ještě jednou zpět do Číny a z Číny zase na Čerňák, ještě nevím. Teď se ale zase zdá, že je vše ok. Divné je, že obě mé Mi2S se chovají stejně. Když jsem tenkrát porovnával s jedním majitelem naživo, zkoušeli jsme GPS přes tuhle (viz výše) stejnou aplikaci i s resetem dat, jemu to fungovalo ok. Je fakt, že měl jinou ROM než já, což jsem sice zkusil, ale neudělal jsem před tím MiFlash, což evidentně mělo vliv, protože samotný reset do továrního nastavení nestačil. Podle mne něco zvrtal ten Číňan, když instaloval českou ROM. Doufám, že tím nějak nenačal chipset. Kdyby mě to napadlo, požádám je, ať telefon nechají na pokoji, že si vše udělám sám. Je ale možné, že jiným ta GPS funguje třeba proto, že GPS data neresetují, proč taky...
Nevím, co znamená to pomalé hledání a fixování satelitů, zda to nemůže být problém třeba i antény nebo nějakého chybného dekódování signálu ze satelitů. GPS.conf mám ale nastavený správně. Bohužel tomuhle nijak podrobněji nerozumím. Jakou anténu vlastně využívá GPS? Nějakou vlastní nebo tu, která se používá pro telefonování?