Jaryne, díky za fota z Budějc. Už jseš tam častěji než já.

Mobil ti také cvaká dobře, je opravdu velmi praktické mít použitelný foťák v mobilu a vůbec mobil jako vícefunkční zařízení.
Jinak dík za odkaz na plazmy, už jsem koukal dříve. Samozřejmě je v článku mnoho nepřesností, i když na druhou stranu třeba uznat, že autor se alespoń snažil sdělit i nějaké souvislosti, nejen jeden strohý fakt. Např. Samsung ani LG výrobu plazem neukončily. Možná je výroba plazem složitější a nákladnější, nicméně LG prodává 50" plazmy za ceny kolem 12 k kč, na což žádné LCD nemá. Naprosto vynikající loňská 65" plazma Panasonic ST50 se dala pořídit v květnu ve výprodeji za 34 k Kč a chvilku dokonce za 30 k Kč. Proti tomu třeba 60" LCD Panasonic s panelem od LG je k mání za 70 k Kč a to rozhodně kvalit ST50 nedosahuje. Na plazmy se kvalitou obrazu dotáhnou skutečně jen ty nejlepší a nejdražší LCD, ale taky to není jednoznačné. Pro denní sledování v hodně prosvětlené místnosti je LCD vhodnější nejen spotřebou, ale dnešní plazmy (až na nejvyšší model od Samsungu) nejsou schopny vyšší jas vygenerovat.
No, zariskoval jsem a možná se mi to nevyplatí. Chtěl jsem si 65" ST60 koupit za odměnu (možná) na jaře 2014, ale uvidím, jaké budou ceny. Třeba loňská 65" ST50 se začala jako novinka prodávat za cca 64 k Kč, doprodávala se jak už jsem zmínil výše za 30 k Kč, což je pro mne hranice, kolik jsem ochoten obětovat do zábavového zařízení. Pokud díky tomuhle oznámení ceny plazmy neklesnou, tak na to kašlu.