Jaryne, opět zajímavá fota

Koukám, že je obzvláště pro tebe jakožto reportážního fotografa dobře, že už existují digitály.

Tohle tvé focení muselo asi hodně lézt do volného času a peněz.
O Hosínu znám i nějakou dechovku
Jinak ještě k těm mobilům. Dneska ve vaně jsem koukal na recenzi té Lumie 720. Nevypadala špatně. Obdobný telefon jsem pořídil manželce za něco přes 5 k Kč. Jinak těmi rozměry se nenech zmást. Ta má Mi2S byla v kapse riflí mnohem méně znát než stará služební Nokia 6230i. Placatý telefon mnohem méně překáží. Telefon s 4,3" displejem je pro používání naprosto v pohodě. Internet se na tom někde v restauraci u oběda nebo u píva dá vcelku dobře prohlížet. Na filmy to samozřejmě moc není, ale to záleží, jaké kdo má nároky. Já bych nemohl koukat na film asi na žádném mobilu.
V jednoduchosti je sice mnohdy krása, ale mnohdy taky ne. U mobilů je spousta komponent či specifikací, které jsou uvedeny jen svým názvem, ale nikoliv parametry. A mohou mezi nimi být samozřejmě propastné rozdíly. U smartphonů je to pěkně vidět. I vcelku levný smartphone dokáže nabídnout velmi bohatou HW výbavu. Ale k čemu to je, když člověk až jako majitel zjistí, že GPS je pomalá, zvukový výstup do sluchátek nekvalitní, wifi málo citlivá, foťák, byť třeba s 5MPX a světelností f/2,4 nepoužitelný apod. Bohužel tyto drobnosti jsou víceméně na úrovni až opravdu u TOP modelů, nižší modely mají ve slušné kvalitě vždy jenom něco. Naštěstí jsem našel alternativu, jak za mobil nevyhodit tolik peněz jako za ntb nebo slušnější 42" Full HD TV.
Smartphone má ale i svoje nevýhody. Dříve jsem si ve vaně četl, teď tam asi budu prolézat internet

Doufám, že mne to brzy přejde.