NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod strom » 03 říj 2013 10:26

kolego, myslel jsem to jinak. Samozřejmě že kdybych kupoval sluchátka v ČR, tak bych koupil takový ten lepší střed právě kolem 1 500 Kč, protože chrastítka bych nesnesl. Ty Sony MH1C se začaly prodávat za 350 Kč. Protože se ale velmi povedly a brzy se to "rozkřiklo", Sony (obchodníci) za ně nyní chtějí 1000 Kč. A nechce se mi vyhazovat 1000 Kč jen tak, abych si je vyzkoušel :) Podle zkušeností uživatelů dokáží hrát jako sluchadla za 1500 - 2000 Kč. Tohle ale jen přebírám, protože jsem sám netestoval. Sony sluchátka dělat umí, takže tam se sice za značku platí taky, ale v jejich případě značka opravdu znamená i vyšší kvalitu, což už dneska obecně rozhodně neplatí. I jejich pecky dodávané k mobilům hrají prý o poznání lépe, než to, co dodává konkurence.

Recenzí na ta Xiaomi sluchátka moc není. Něco jsem našel na zahraničním webu a tam jsou chválená. Někdo je popisoval v Čechách a prý mu hrály stejně dobře jako Jays za 1500 Kč. Když jsem Xiaomi srovnával s Kossy, tak jsem rozhodně nenabyl pocitu, že by hrály nějak znatelně hůř. Mají trochu jiné podání zvuku, Kossy mi asi vyhovují víc, jelikož jsem na ně léta zvyklý a z principu by asi i měly hrát lépe. Netestoval jsem zatím ani na více žánrech hudby. Sennheisery jsou vychvalovaná sluchátka, takže to jsi zřejmě kůpil dobře.

U Xiaomi nemám pocit, že by se měly používáním rozpadnout, působí velmi seriozně :) I ta kevlarová omotávka vypadá líp než bežný kabílek s bužírkou, ale nejsem si jist, jestli ta omotávka právě nezpůsobuje vyšší přenášení hluku do sluchátek při jejím tření o oděv, jak jsem popisoval výše. Zkusím pak porovnat s těmi manželčinými špuntovými Kossy, které mají myslím běžný kabílek s bužírkou, zda je v tom nějaký rozdíl. Ostatně i ta Sony MH1C, o kterých jsem chvíli také uvažoval, mají s kabelem zase jiný problém, a to ten, že je velmi těžký (plochý kabel) a vytrhává sluchátka z uší. Ani připnutí kabelu k oděvu prý problém zrovna neřeší. Je zvláštní, že po takových letitých zkušenostech s výrobou dochází k takovým v podstatě banálním chybám a omylům. Ostatně sám konstruktér sluchátek přiznal, že kabel je jejich nejslabším článkem, ale že prý musel udělat ústupek v podobě tehdy nastupujícího trendu plochých kabelů :?: :roll:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 03 říj 2013 10:48

Jo a ještě jeden poznatek se zvukovým systémem Dirac HD Audio, který mám u Mi2A a který je i u Mi3. Český a slovenský recenzent napsal, že zvuk do sluchátek je nic moc. Když jsem se jich zeptal, zda zkusili poštelovat ekvalizér, tak mi odpověděli, že ne a jeden z nich mi dokonce napsal, že ekvalizér nerad upravuje :mrgreen:

Xiaomi se chlubí, že Dirac je použit ve stereo systémech luxusních automobilů jako BMW, Bentley či Rolls-Royce. No a musím uznat, že na tom asi něco bude, protože když jsem k mobilu poprvé připojil ty své Kossy Porta Pro, tak mi nával basů málem utrhnul hlavu :mrgreen: Asi by to odpovídalo i dojmu recenzentů, že zvuk je příliš dunivý :mrgreen: Nevím, zda Číňani tolik jezdí v autech nebo zda je tato úprava zvuku pro poslech v autě nějak speciálně vyvinuta, nicméně jsem musel hodně poštelovat ekvalizér, abych zvuk dostal do "normálu". V případě Mi2S a jeho Dolby Music byl zvuk z Kossů hned po prvním připojením skvostný a v ekvalizéru jsem provedl jen nepatrné úpravy. Tady to chtělo sice výraznější zásah, ale nakonec jsem z Mi2A dostal myslím prakticky to samé co z Mi2S. I když samozřejmě ještě porovnám, až budu mít Mi2S zpět. Takže to jen tak na okraj, jak probíhají recenze zvuku mobilů ;)
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 03 říj 2013 10:58

Toto mi přijde trochu zbytečné. Jakoby toho výkonu i tak nebylo dost :roll:

http://mobil.idnes.cz/samsung-galaxy-no ... amsung_ada
strom

Příspěvekod kolega » 03 říj 2013 11:40

strom píše:Toto mi přijde trochu zbytečné. Jakoby toho výkonu i tak nebylo dost :roll:
http://mobil.idnes.cz/samsung-galaxy-no ... amsung_ada

To je pouhá pomluva od konkurence :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jo KOSSY jsou už snad legendární, hlavně ty Porta Pro. Já je sice nikdy neměl, ale mám doma trochu větší a možná starší KOSSY tuším 5G. Ale dnes už je použiju málo a spíše jen na PC, když se při poslechu muziky, či filmu chci trochu oddělit od okolního hluku.
To s tou recenzí je docela úsměvné ... je to obrázek toho, že se dnes peníze dají vydělávat všelijak (y).
Ale já obecně také nerad používám ekvalizér, možná to je u mě ale spíše přežitek, či zvyk z analogové éry pro dosažení maximálně kvalitní reprodukce. Tehdy totiž toto zařízení sice poupravilo průběh kmitočtové charakteristiky audiozařízení, aby procházející zvukový signál byl poslouchatelnější, ale přidal se s tím do signálu šum, zkreslení všeho druhu i fázové posuvy. Objektivně byla nejlepší reprodukce možná přímým propojením zdroje signálu s koncovým stupněm na který byl připojen akustický měnič s pokud možno vyrovnanou kmitočtovou charakteristikou. Zejména tohle bylo markantní s příchodem Audio CD.
Ale dnes už je tohle zase o něčem jiném :D .
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 03 říj 2013 12:32

Kolego, však ono je to stejně jedno, vzhledem k tomu, že výrobci uvádějí své vlajkové lodi průběžně, tak ta výkonová prvenství jsou jen na pár měsíců a navíc je třeba zničehonic najednou objeven nějaký neznámý čínský telefon a ještě se ukáže, že to bylo s tím nejvýkonějším smartphonem úplně jinak ;) :mrgreen: Ale je to spíše o měření si pinďoura. Pokud člověk nepaří hry, což já nedělám, tak by mi úplně postačovalo to Snapdragon 1,7 GHz dvoujádro + Adreno 320 pro svižný běh systému a bezproblémové přehrávání videí. Kdyby Mi2A měla alespoň 1,5 GB RAM, tak by mi bohatě stačila. No ona by mi stačila asi už teď, ale strašně rychle jsem si zvykl na bleskovou Mi2S, kde tu bleskovost také zajišťovala dostatečná kapacita RAM. U Mi2A se těch 300 MB volné RAM opravdu zaplní poměrně snadno a ta cca vteřina rozdílu mezi tím, když se otvírá aplikace běžící na pozadí anebo když se otvíra zcela znovu, mi tam prostě nesedí. Vím, že je to prkotina, ale jsem na to trchu háklivej :roll: 8-)

Jinak s tou úpravou zvuku tomu rozumím a mám jediné zařízení, kde žádný ekvalizér není, totiž gramofon a zesilovač AU/RA včetně beden, což jsem si všecko koupil asi ve 15 letech za peníze z brigád a zvuk z toho byl velmi slušný. Dnes už gramofon moc nepoužívám, i když desek mám dost. Měl jsem štěstí, že v době nastupujících CD i do školních zařízení se na mém gymplu zbavovali těch gramofonových, takže jsem se jich ujal a byly tam i velmi zajímavé kousky.
Bohužel u všech jiných zařízeních jsem byl vždy nucen ekvalizér použít, protože mi defaultní výstup neseděl. Sice se ekvalizéry zároveň asi napáchá i nějaká škoda, ale pro moje uši užitek převážil. V případě Mi2S nebylo skoro nutné na ekvalizér sahat, u Mi2A to bylo nutné rozhodně. Nevím, jak na tom bude Mi3, která má sice také Dirac, ale bude mít nejspíš i jiný zvukový čip. Možná mám ale jinam posunutý sluch. Je to možná podobné jako s obrazem, kdy si třeba někdo nechá zkalibrovat TV pomocí sondy a pak zjistí, že "rozladěný" obraz a posunuté barvy mu vyhovovaly víc... Je to možná podobné i u vnímání AMOLED displejů, když ještě byla snaha vyzdvihnout co nejvíc saturované barvy, na což někteří nedají dopustit, jiným se to nelíbí.
strom

Příspěvekod Jaryn » 03 říj 2013 18:59

Strome, s těmi kalibrovanými barvami mám zkušenosti z televizorů Orava, kdy obraz byl velmi studený, plochý, a já musel barvičky v televizi upravit. Podobně jsem to udělal i několika svým známým, protože sem jim také obraz zdál být poněkud chladný a plochý. Z Oravy mi odepsali, že barvičky jsou kalibrovány. Tak jsem jim odpověděl, že ale mé oči a oči mých známých kalibrovány nejsou a obraz se prostě nelíbí. Pak už byly barvičky v teplých odstínech a obraz nepůsobil ploše. Dnešní televize umožňují již nastavení barev i uživatelsky, takže každý podle svého gusta.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 03 říj 2013 22:44

Kolego, tak ted jsem otestoval manzelciny spuntove Kossy a mohu s klidem konstatovat, ze Xiaomi hraji nesrovnatelne lepe. Nevim, co je to za Kossy, koupila si je asi jeste driv, nez jsme se poznali. Ale zaroven se mi potvrdilo podezreni, ze ta kevlarova omotavka prenasi hluk pri treni o odev. Kdyz o triko tru tu hladkou buzirku Kossu, je to v pohode, ale Xiaomi vydavaji opravdu vyraznejsi hluk :( Skoda, jinak jsou hudebne i zpracovanim velmi slusne.
strom

Příspěvekod strom » 04 říj 2013 18:03

kolego, tak nová Mi2S už je na cestě. Tak jsem zvědav, jak to dopadne. Nakonec jsem zjistil, že jsem ji snad ani nemusel vracet, protože ta aplikace GPS Status&Fix funguje vskutku trochu podivně. No, to už je teď jedno.
Přílohy
Screenshot_13.jpg
Screenshot_13.jpg (69.9 KiB) Zobrazeno 5335 krát
strom

Příspěvekod strom » 04 říj 2013 18:04

Přihodím jednu perníkovou chaloupku, kterou tu nikdo nezná :mrgreen:
Přílohy
IMG_20131004_090603_HDR_res.jpg
IMG_20131004_090603_HDR_res.jpg (426.64 KiB) Zobrazeno 5335 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 3.54 mm
Čas expozice: 1/4347.8260869565 sec.
ISO: 104
Model: MiTwo-A
strom

Příspěvekod strom » 05 říj 2013 22:32

strom

Příspěvekod strom » 05 říj 2013 22:35

kolego, pokud pro mlaďochy o Mi3 vážněji uvažuješ, tak na Vánoce to asi nevyjde. Možná tak na Velikonoce :roll: Verze s Tegrou by měla být v prodeji už od půlky října, Snapdragon je zatím v nedohlednu. A předpokládám, že předobjednávek už je tolik, že první várka je už nejspíš dávno rozebrána.

XiaoMi MI3 se stal prvním zařízením s procesorem Snapdragon 800 MSM8974AB, ale to nebude na prodej v blízké budoucnosti.

Podle XiaoMi spoluzakladatel a viceprezident, Zhou Guang Ping řekl, že výroba XiaoMi MI3 Snapdragon 800 verze se zatím nespustí. To je proto, že MSM8974AB Snapdragon procesor 800 není připraven pro zařízení ještě.

Zhou vysvětlil, že vlajkové lodě, které na trhu k dispozici jsou poháněny MSM8974, zatímco XiaoMi je poháněn upgrade MSM8974AB, který je známý jako MSM8974Pro. Možná je to nevýhoda, že zařízení využívá nejnovější čipovou sadu.

http://gsminsider.com/2013/09/xiaomi-mi ... 00-delays/
strom

Příspěvekod strom » 05 říj 2013 22:47

Jo a taky jsem ještě zjistil, že jsem mobil posílal zpět do Číny nejspíš zbytečně, no ale to už je teď fuk :roll:
strom

Příspěvekod kolega » 06 říj 2013 14:47

strome: díky za info. O tom Mi3 jsem to bohužel už také četl a abych pravdu řekl, trochu jsem tohle, nebo něco podobného i očekával, zejména po zprávách, že ani takové firmě, jako je HTC producent chipů Qualcomm nepotrvrdil požadované dodávky CPU Snapdragon 800. Podobné důvody zřejmě asi vedly i Xiaomi k tomu prohlášení. Tím pádem není co řešit. Ostatně už jsem rozjel jinou "linku" upgrade mobilů synátorů.
kolega

Příspěvekod strom » 07 říj 2013 08:05

Kolego, tak to jsem vcelku zvedav, jakou jsi zvolil alternativu a musim rict, ze mi okamzite probleskl hlavou jeden aktualne uvedeny korejsky telefon (?) ;)
strom

Příspěvekod kolega » 08 říj 2013 07:33

strome, tvá dedukce není nesprávná.
Nebyl by třeba lepší jiný Číňan místo Xiaomi?, třeba tenhle THL W8s ... dokonce i SD kartu to umožňuje a 2 SIMky? :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZC5VAhjuChY
kolega

Příspěvekod strom » 08 říj 2013 09:40

kolego, no, nevím, tomu bych se vyhnul, pokud nechceš, aby ti synátoři časem vyčinili, cože jsi jim to pořídil, jelikož tohle je už hodně jiná kategorie než Mi3 nebo LG G2. To THL je ultralevný mobil, i v ČR se dá koupit za 5800 Kč. :!: Nedostatky těchhle ultralevných "nabušených" mobilů už jsou docela znát, co jsem tak četl. Mizerným příslušenstvím jakožto foťákem nebo GPS počínaje, horší optimalizací systému konče. Jinak většina Číňanů je dnes už alespoň v dobré kvalitě dílenského zpracování, což je pozitivum.

Pokud chceš něco levného, ale s rizikem, že si synátoři nezapaří náročnější hry, tak zde:
http://www.levnesmartphony.cz/cs/324-zo ... -bily.html
Děcka na to udělali dokonce českou recenzi, kde si můžeš přečíst, že mobil má mouchy...:
http://www.svetandroida.cz/zopo-c2-plat ... nze-201308

Pokud jsi takhle přehodil výhybku a pokukuješ i po levnějších mobilech, tak mně by se líbil jak jinak než tenhle Xiaomi :) Ale to dávám jen pro info, protože vím, že ty paseš po 5" displeji. Sice zatím Xiaomi neprodává WDCMA verzi, nicméně mobil již byl testovanej a podle zkušeností funguje bezvadně. I ten foťáček od Samsungu fotí vcelku slušně, nechal jsem si poslat fotky od jednoho majitele a vypadají vcelku slušně vzhledem k ceně mobilu. Kvalita výstupu do sluchátek podle mne bude také lepší než píše recenzent. Kvalitu sluchátkového výstupu pohanili i u Mi2A (také Dirac HS Sound) a když jsem poladil ekvalizér, tak teď mi naopak zase přijde, že Mi2S (už jí mám doma) hraje hůř než Mi2A :roll: Náročnější hry jsou podle mne pro procesor od MediaTeku trochu problém, na svižný chod telefonu a běžných aplikací samozřejmě stačí bohatě.
http://www.androidnews.sk/2013/09/novin ... -red-rice/

Jsou i velmi chválení Číňani jako Oppo nebo Meizu, ale ty už jsou cenově téměř na roveň tomu LG G2, takže dovoz z Číny asi nemá moc význam zvažovat.

http://www.ibuygou.com/catalog/brand_de ... 5-392.html
http://www.ibuygou.com/catalog/brand_de ... 5-391.html

Mimochodem toto je prověřený čínský eshop, kde jsem nakupoval já.

Co se týká opravdu prakticky bezkonkurenčního poměru výkon/cena, tak to lze sehnat asi bohužel pouze u Xiaomi anebo i jinde, o čemž ale nevím.
strom

Příspěvekod kolega » 08 říj 2013 10:18

strome, díky za názor i další tip na levný smartfouny, ale jak jsem již předeslal (a tvou domněnku ani nevyvrátil), mám už rozjetý jiný řešení. Ten čínský W8s jsem zde odkazoval, protože jsem na to narazil někde na mobilamnii a přišlo mi to zajímaví, nic víc.
kolega

Příspěvekod strom » 08 říj 2013 10:39

kolego, tak to jo. No já nevěděl, jestli za tím THL chybí smajlík nebo jsi to myslel vážně. Přišlo mi to jako podivná alternativa k tomu, co máš rozjetýho ;)
Video zkouknu až doma. Jinak na druhou stranu je škoda, že kvalitní dvouSIMkáče nejsou moc k mání. Tahat dva telefony (soukromej a služební) je dost otrava. Je fakt, že než jsem objednal Mi2S, tak jsem i chvilku přemýšlel nad tím, jestli si nepořídit třeba ten dvou SIMkový Xiaomi Hongmi. Výkonově by mi nakonec stačil, ale velkou váhu hrál i kvalitnější foťák jak u Mi2S tak u Mi2A. Možná si nakonec koupím ještě jeden Mi2A pro sebe jako služební mobil, protože až na pěměť RAM, což ale asi není takový problém, mi vyhovuje naprosto ve všem. Ale to teď počká :)
strom

Příspěvekod kolega » 13 říj 2013 16:18

No jak tak koukám po různejch webech, tak se začíná se smarfounama "trhat pytel". Bude z čeho si vybrat. Ale vraťme se zase na chvíli k focení. Mě to poslední dobou moc nejde, mám dost práce a také s léty člověk trochu zlenivěl, či zpohodlněl :D a přesto že je takový krásný podzim, já se k focení moc nedokopal. Přihodím jen cvaky zdejšího probarveného podzimu z dnešní procházky, ale sluníčko vykouklo jenom sporadicky, od rána se nám tu spíše válí mlha.
Přílohy
20131013_163813.jpg
20131013_163813.jpg (544.62 KiB) Zobrazeno 5120 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.13 mm
Čas expozice: 1/736 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 50
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SM-N9005
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
20131013_161459.jpg
20131013_161459.jpg (745.25 KiB) Zobrazeno 5121 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.13 mm
Čas expozice: 1/516 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 50
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Ne
Model: SM-N9005
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
kolega

Příspěvekod Jaryn » 13 říj 2013 17:47

Kolego, nepůjdeš fotit modelky ? :mrgreen:
http://www.om-d.cz/
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem