Josefe, nikdy jsem nikde nepsal, že tu magentu na svých fotkách nevidím, pokaždé píšu, že v tom množství mi nevadí. Jestli někde najdeš, že jsem psal, že ji nevidím, rád bych viděl citaci toho mého příspěvku. O uměleckém záměru psát nemůžu, protože nevidím žádné umění v mých fotkách...

PetřeM, nepsal jsem o zeleném nádechu u Peteho lesních fotek. Psal jsem o zelených obrysech v mracích a to opravdu není totéž. A z minula mám lehký pocit, že Pete jede na barvy Standard a v poslední době používá Custom WB podle dlaždic, nikoliv AWB. Tady http://www.ulozisko.sk/638162/SDIM0021.jpg máš do růžovo-fialova skoro celou fotku, úplně nejvíc spodek a EXIF říká vyvážení bílé Auto. Takže dole není vše perfektní, podle mého názoru, a to není nastaveno ani Slunce ani Blesk, jak píšeš. A myslím, že jsi moc neupravoval. Takže tomu nerozumím...

A na závěr pár výřezů. Žádné zelené mraky, pozornější čtení by nebylo k zahození

Nič v zlom, chalani, jsme tu přece pro to, abychom si zde vyměňovali názory a zkušenosti. Ja som za, ale všetkým rovnako. Hej?

A úplně nakonec jedna kacířská. Foveon se svým teplejším podáním a výskytem fialovo-růžové, což je nejvíc vidět ve stínech nebo oblačnosti, velmi připomíná filmovou Velvii 100, příp. Velvii 50, v menší míře je to vidět i u jiných diáků Fuji, u Kodaku tak moc ne. Podle mého názoru to není jev zcela náhodný, ale má nějakého společného jmenovatele. Ale to už by chtělo nějakou vyšší odbornější...