Foveon napodruhe...

Moderátor: Pete2

Re: Foveon napodruhe...

Příspěvekod Jarouš » 26 zář 2013 21:31

PetřeM, tohle vkládání mi zobrazuje jenom něco málo přes pravou polovinu fotky. Tak zhruba 55% vidím, zbylých 45% vlevo už ne. Nevím, v čem je problém, mám monitor 1600 pixelů na délku.
Jarouš

Příspěvekod Petr M » 26 zář 2013 21:35

J
Naposledy upravil Petr M dne 23 zář 2014 22:40, celkově upraveno 1
Petr M

Příspěvekod Jarouš » 26 zář 2013 22:22

Petře, magenta se dobře koriguje pomocí chromatické vady. Na tu aberaci ve fialové to funguje výborně, ale pokud je v záběru ještě něco jiného podobné barvy, tak ji to sežere taky. Tady to doslova "vyblilo" ty růžovo - fialové kytky, na jiné fotce to zase udělalo fleky na plechové střeše podobné barvy. Tak jsem se na to radši vykašlal, vždycky je něco za něco. A ty sám jsi přece psal, že se nemáme honit za reálnými barvami a Tvoje krásné fotky jsou toho nejlepším příkladem, včetně té magenty v obloze a mracích. A že jí tam máš požehnaně, přesto jsou ty fotky krásné a mě osobně to vůbec nevadí ;) .
Jarouš

Příspěvekod Pete2 » 27 zář 2013 05:44

Pre zaujemcov tych co chcu sem davat velke (alebo akekolvek fotky) v sulade BBCode predpisane na tejto stranke.
A zaroven setrit priestor a nervy zucastnenych, navod na vkladanie fotiek ako ich prezentujem ja.
Da sa pouzit akykolvek server ukladajuci fotky s nutnymi poziadavkami, napriklad vhodne je ULOZISKO.sk.

ULOZISKO ma tri rovnake ale v popisu rozne odkazy, lisiace sa iba textom (zmena prostym doplnenim textu)
Priklad -tato fotka
http://www.ulozisko.sk/638190/rano28.jpg - zakladna stranka po ulozeni
http://www.ulozisko.sk/obrazky/638190/rano28.jpg - vpisanim slovicka obrazky/ mame nahlad na velke foto
http://www.ulozisko.sk/obrazky/small-638190/rano28.jpg - vpisanim slovicka obrazky/small- mame malu fotku nahlad

My potrebujeme tie posledne dve... text kodu (dole) proste vlozime do pokecu (tam kde potrebujeme)
Kód: Vybrat vše
[list]
[url=http://www.ulozisko.sk/obrazky/638190/rano28.jpg][img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/small-638190/rano28.jpg[/img][/url]
[/list]

alebo viac fotiek...
Kód: Vybrat vše
[list]
[url=http://www.ulozisko.sk/obrazky/638190/rano28.jpg][img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/small-638190/rano28.jpg[/img][/url]
[url=http://www.ulozisko.sk/obrazky/638124/rano23.jpg][img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/small-638124/rano23.jpg[/img][/url]
[/list]

Ako vysledok...staci kliknut
    Obrázek

samozrejme ak date viac fotiek, pocet riadkov medzi listami sa zviacnasobi...

Typ na koniec...
staci vzdy skopirovat tento kusok kodu co sa vzdy meni (u novej fotky na ulozisku) a vlozit ho do pouziteho codu (ostatok ostava nemenny) - napriklad 638190/rano28.jpg usetrite pisanie aje to an-cvaj. (n)

Pete
Pete2

Příspěvekod josef38 » 27 zář 2013 06:01

Pete2 píše:Pre zaujemcov tych co chcu sem davat velke (alebo akekolvek fotky) v sulade BBCode predpisane na tejto stranke.
A zaroven setrit priestor a nervy zucastnenych, navod na vkladanie fotiek ako ich prezentujem ja.
Da sa pouzit akykolvek server ukladajuci fotky s nutnymi poziadavkami, napriklad vhodne je ULOZISKO.sk.
Pete

Jsem zde jenom host, ale jinak naprostý souhlas s Petem.
Zároveň musím podpořit i PetraM ohledně magenty.
Opět, je to jen každého věc, v jakém barevném tónu fotku prezentuje, ale jestliže si tady natřásáme prříčka, jaký má Foveon oproti Bayeru barvičky, tak mu ale také záměrně neubližujme. Nezaslouží si to!
A jak píše Petr, nic ve zlém! Jsou to jen přátelské rady! :-)
josef38

Příspěvekod Pete2 » 27 zář 2013 06:13

Josef
Aj ja vas podporim (nech nas je do mariasu) (n). ja som to spominal hned na prvych strankach. Magenta mi moc nechuti.
Ale...
1. Jarous je stary praktik a ma celuloid i jeho krasu zazitu do estetickeho vkusu (obdivujem)
2. Kazdy prezentuje svoje videnie sveta. Van Gog bol tiez "blazon" a preto vynimocny. :D

Pete
Pete2

Příspěvekod vrgada » 27 zář 2013 06:19

Bajonet pentax K a sigma SA je rozmerove stejny, jen je jinak pootoceny (nesedi rysky), pravdepodobone nesouhlasi registracni vzdalenost, ale nemel jsem problem s nekonecnem. Na trcici zadni konec objektivu pri ostreni je zapotrebi davat opravdu pozor. Ja to natvrdou utavil flexkou ve sveraku. Trcel jen plastovy krouzek presahujici zadni cocku. Nicmene jsem tvor sikovny a kdyz jsem experimentoval s original pentaxackym konvertorem, ktery mi prisel v pohode, ze se tam vejde, tak jsem ten cerveny IR filtr rozbil pri neopatenem nasazeni (ne po prve). Ale nastesti sel tam do toho ramecku vlepit filtr s pokazeneho kompaktu Dp1 a pokazenych Dp jednicek ja opravdu mraky (ja mel dve) i ted je jedna v inzerci za petikilo-tam je fakt nejaka konstrukcni krpa, ale utesovali mne v servisu, ze se kazi i Leicy, proste spotrebni elektronika
vrgada

Příspěvekod Pete2 » 27 zář 2013 06:37

vrgata
Pripominas mi nasho sigmaka kutila jaroslava (kde mu je asi koniec).
Ten dokazal zo sigmy urobit cokolvek na vonkajsie i vnutorne pouzitie. (n) Aj ja som uz tiez fusoval do par veci na objektivoch.
Niektore to uz nerozchodili, ale tak im treba. :D O tom filtre mi ani nehovor, lepil som ho viackrat. Inak jeden mam este na SD10
a ten je zaujmave vynimocne cely. Sigmaci boli odjakziva zlepsovatelia, lepsili a lepsili az nebolo co. Niektory cistili cip srobovakom a
ich ciny treba skutocne zapisat do historie. :lol:

Pete
Pete2

Příspěvekod Pete2 » 27 zář 2013 06:49

vrgada
Aby som nezabudol. Tie tvoje fascinujuce fotky z tych skal, ma hrozne irituju... (n)
Ja som domaci a take nenafotim. Nikto by ma tam nedostal. Mne sa kruti hlava, iba ked na ne pozriem.
Z ktorych koncin pochadzas, ze si len tak skocis na kole na nase vapence. ???
Mas moje uznanie.

Pete
Pete2

Příspěvekod Pete2 » 28 zář 2013 05:20

Pocasie sa umudruje. Tak snad bude cas na troska turistiky.
Par obrazkov ala cvak. :)

Obrázek
    Obrázek
    Obrázek

Pete
Pete2

Příspěvekod josef38 » 28 zář 2013 07:54

Pete, děkuji za návod na ukládání snímků! Hned vyzkouším, pochopitelně X3F! :-)
Přeji hezké ranko všem!

Obrázek

Chce to ale uložit si vzor a do něj doplňovat obrázky! Alespoň v mém případě! :-)

P.S.
Jen koukám, že mám ještě trochu chaos s EXIFem. Ty ho máš u náhledů, já ho moho otrvřít až u velkého obrázku. Také se u mně objevuje u náhledu ta spodní lišta s daty. To by ale snad tolik nevadilo.
josef38

Příspěvekod Pete2 » 28 zář 2013 14:44

Vyborne Josefe... (n)
Ja mam textak, kde mam kody i co postupne vkladam. Iba otvorim skopirujem a doplnim. Exif nie je v nahlade uloziska, ale
to nevadi. Ja ho tam mam, lebo vyuzivam velky obrazok rychleho uloziska a nahlad ma z podobneho programu imgbox. To ma aj exif v nahlade.
Paci sa mi u uloziska, ze v nahlade je vlastne velkost suboru, rozlisenie a typ fotoaparatu. Asi to budem pouzivat.
No vidis, opras SD10, a nas nostalgikov sem tam potes nejakou podobnou peknou snimkou.

Dnes som vysplhal hodne vysoky kopec, a odfotil som vsetinske vrchy. Ked sa dobre pozriete, tam niekde vzadu, sedi Jarous v altanku
svaci a dava objektiv na sigmu... :lol:

Obrázek

Pete
Pete2

Příspěvekod josef38 » 28 zář 2013 15:37

Pete2 píše:No vidis, opras SD10, a nas nostalgikov sem tam potes nejakou podobnou peknou snimkou.
Pete

Noo, oprášil bych, kdyby bylo co! Už ji dlouho nevlastním, nebyla zrovna moc spolehlivá a do opravy jsem nechtěl v tomto případě investovat ( některá tlačítka ). Nakonec jsem ji prodal hodně levně i s padesátkou na součástky. Ale svoje si odsloužila a rád na ní vzpomínám! Bohužel musela skončit tak potupně! (y)

Tvůj snímek jsem si prohlížel pomalu s lupou. Možná, že jsem v něm i Jarouše zahlédl a myslím, že držel v ruce nějaký záviťák! Hned se ale zase schoval! :-)
josef38

Příspěvekod Pete2 » 28 zář 2013 15:53

Mas vlastne pravdu... nedalo sa vsak rozoznat ci to bol Helios alebo Pancolar. :lol:

Trosku foveonackych farbiciek do toho umierania. :D

Obrázek
    Obrázek

Pete
Pete2

Příspěvekod Pete2 » 28 zář 2013 18:58

Dnes bol vydareny den. Jesenne farby startuju a DP3 sa snazi... :P

Obrázek
    Obrázek

Pete
Pete2

Příspěvekod jajakm » 28 zář 2013 19:17

Chtěl bych poděkovat Petrovi M za rychlé zaslání jeho SIGMY DP2M. Udělal jsem jen několik kontrolních fotografií na zahradě a jsem velmi příjemně překvapen úrovní detailů na fotografii, barvou i ostrostí. Moji SIGMU SD15 mám rád, ale z DP2M se asi brzy stane mazel. Ještě jednou díky Petře. Přiložené dvě fotografie prosím komentujte shovívavě. Jsou to moje první pokusy se SIGMOU DP2M. Jarda

Obrázek
    Obrázek
Naposledy upravil jajakm dne 29 zář 2013 18:27, celkově upraveno 1
jajakm

Příspěvekod Pete2 » 28 zář 2013 19:46

jajakm
Ahojcek. Takze prechod z SD15 na DP2 je uz poriadny krok. Ani nie tak aparatom ako senzorom. Budes asi spokojny.
Tu SD15 bych bral na zavitaky. Takze ty si stary sigmak z praxou.
(n)
Oprav si cez "upravit" u prispevku kod obrazkov, aby sme sa mohli pozriet. Mas na oboch... code small-
AHA uz opravene... (n) Neviem preco Petr predaval, ked to tak pekne slape. :lol:

Pete
Pete2

Příspěvekod josef38 » 28 zář 2013 19:54

jajakm píše:Chtěl bych poděkovat Petrovi M za rychlé zaslání jeho SIGMY DP2M. Udělal jsem jen několik kontrolních fotografií na zahradě a jsem velmi příjemně překvapen úrovní detailů na fotografii, barvou i ostrostí.

Není co řešit! Koupil jsi dobře! Na spodním snímku dole, spočítám mouše i kolik má nohou! (n)
josef38

Příspěvekod Pete2 » 29 zář 2013 05:08

Sigme patri cest za to, ze urobila maly, lahky aparatik z vynikajucou kresbou.
Ale zrejme tie SD1M maju tiez co povedat. Vymena objektivou je dobra vec. "Ten zoomik sa tiez niekedy hodi". Vcera by tiez sedel.
Vytvoreny komplet v tele kompaktu podava vyborne vysledky uz na clone 2.8. Takze v tom som sa nemylil. Par ukazok.

Obrázek
    Obrázek
    Obrázek

Pete
Pete2

Příspěvekod josef38 » 29 zář 2013 06:49

(n) (n) (n)
Je to tak!
Trochu mně ten malý prcek s nenápadným, malým objektivem, připomíná, za mého mládí vyhledávaný aparát s objekktivem DAGOR. Byly to vyloženě krajinářské objektivy, vynikající kresby. Symetrický objektiv o světelnosti pouze 6,8. ( dva členy, šest čoček, výrobce Goerz, USA ).

Připomnělo mně to příhodu, kdy jsem chtěl u jednoho člověka koupit objektiv pro můj "ubastlený" aparátek 6 x 9 cm. Položil přede mne dva objektivy v závěrce. Jeden byl hezký, značku už nevím, velký o světelnosti, tuším 3,5. Ten druhý byl zmíněný prcek Dagor. Pochopitelně jsem, jako úplný diletant tehdá sáhl po tom velkém. S úsměvem mně ho prodal s poznámkou, vidím, že o objektivech toho moc nevíte! A také jsem nevěděl! Už ani nevím, jak tehdá tento můj "výrobek" skončil? :-)

Zrcadlovka má pochopitelně své výhody, ale tyto mrňousové s pevným objektivem také!
Preferuji je také i když Foveon zatím nevlastním!

Hezké ráno všem! J. :-)
josef38

PředchozíDalší

Zpět na Sigmou