NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod strom » 12 zář 2013 20:35

Jaryne, u Kastanu, to mi něco říká. Kouknu, az budu na hrb. Teď mi tu do toho stoura dcera. :)
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 13 zář 2013 00:43

Strome, mam pocit, ze jsi tam (Vokovice) kdysi bydlel v RD v podnajmu :?:
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 13 zář 2013 09:16

Jaryne, to ne. V Praze jsem bydlel 6 let na Strahově (= jedna z nejlepších a nejhezčích lokalit, jakou jsem si mohl přát). Pak jsem bydlel asi 2 roky na Kačerově, v Michli. Tam to zase mělo půvab takového maloměsta, právě tam byla zástavba rodinnými domky, které tam byly tak utopené mezi panelákovými sídlišti. Byl tam klid. No a teď bydlím tam, kde už všichni vědí :mrgreen: Dlouho jsem si na to zvykal a nakonec jsem si zvykl. Prozatím je pro mne největší přidaná hodnota našeho domu v tom, že koukáme do kraje. Nesnesl bych bydlet v uzavřené ulici obestavěné z obou stran (vysokými) baráky. Tak uvidíme, jak se to bude vvíjet, ostatně chvilku by to vydržet mohlo, přecijen toho placu na zastavní je tam prozatím dost.
Přílohy
P1040455res.jpg
P1040455res.jpg (527.57 KiB) Zobrazeno 5059 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 7.4 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/2.8
ISO: 80
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ30
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 13 zář 2013 12:59

Strome, tak to jsem se hodne minul. :cry: Ale Kacerovem jsem uz nekolikrat prochazel, mozna i tou ulici. I v dobe, kdy jeste nebyl most Klementa Gottwalda a tudiz zde nebyla vozovna metra. Jako zbrojnosek zakladni sluzby jsem byl coby na sluzebni ceste i jeden z prvnich cestujicch metrem.
Dnes jsm si vzpomel na tve rady tem devcicam, kdyz jsem dnes ve ForCity c. 12 (Barrandov, kde jsou snad jedine inteligentni zadtavky v Praze) videl devcicu s drahym Sám sungem, ktery mela asi jako modni doplnek k pirsingu u oci (zda ho mela i jinde, to nevim :mrgreen: ) nalepenyh cernych nehtu a do spagatu spletenych vlasu. V usich spunty. Telefon polozila na siroky parapet, odkud ji zahy spadl, lec se neposkodil. Myslim, ze tezko vyuzivala. nejake pokrocile funkce. Ale byla celkove az na nadvahu IN :mrgreen:
Jaryn

Příspěvekod strom » 13 zář 2013 16:35

Jaryne, byla to ulice Na Líše ;)

S těmi mobily mám osobní problém v tom, že jsou dvě velmi odlišné skupiny uživatelů, které jsou ale vhozeny do jednoho "pytle" - jedni chtějí perfektní HW bez kompromisů, druhým postačuje společností momentálně uznávaný módní doplněk. Uvítal bych, kdyby vzhledově obyčejný mobil se špičkovým HW byl cenově mobilem momentální vyšší střední střídy, kam podle mne patří. A ty nejvyšší modely, které slouží zejména jako prestižní módní či společenský doplněk, by se odlišovaly už jen integrovanými zrdcadly, barevnými sklíčky, a podobnými serepetičkami. Třeba Apple to tak má a mně to vyhovuje, protože to je transparentní a je jasné, že ten mobil je určený jen pro určitou skupinu uživatelů. Mobil v hodnotě srovnatelné s Androidy za cca 8-9 k Kč se prodává za 20 k Kč vyloženě jako módní doplněk a funguje to. U Androidů bych ale byl rád, aby výrobci pamatovali i na to, že někomu stačí jen ten HW. Nemám nic proti tomu, když si slečna koupí TOP telefon, ale trochu se mi příčí, když zjistím, že potřebuju stejný telefon, jako má ona :roll: :mrgreen:
strom

Příspěvekod Jaryn » 15 zář 2013 19:56

Prazakum tem je hej :-) 35 programu v DVB-T. Z toho sice tri testy a tri zdvojene v HD, ale dnes nove Slovak sport, vcera Sport 5. Zrejme ciste v Praze take slovensky TV8, pro verici NOE, Kino svet. Metropol, Regionalni televize. Ostatni hudebni lze i vetsinou ve Zline. Takze 29 programu. Ze vseho si vyberu vanu :-) Dnes si ji po deseti hodinach skoro nonstop prace urcite zaslouzim :-)
Na Lise si nevzpominam, ale sel jsem pesky na Sporilov nekdy i z centra, takze tu ulici jsem kousek minul.
Jaryn

Příspěvekod strom » 16 zář 2013 08:56

Jaryne, na Kinu svět je vcelku zajímavej pořad HLubinami vesmíru se sympatickým moderátorem. Je to populárně odborné a občas se do toho míchá víra, ale rád jsem u toho odpočíval při návratu z práce.
strom

Příspěvekod strom » 16 zář 2013 11:34

kolego, zde nějaký čínský klučina pokouší Mi3 s Tegrou 4. Je vidět, že Full HD displej asi dává mobilu zabrat (i to je jeden z důvodů, proč bych asi raději měl nějaký 4,5-4,7" HD displej než Full HD), jelikož podle videa se zdá být Mi3 o něco pomalejší než Mi2S. Ale nic hrozného. Jednak pro nás bude verze s výkonějším Snapdragonem 800, druhak je toto předprodukční vzorek, na kterém se ještě asi zapracuje. Video má ještě další pokračování.

http://www.youtube.com/watch?v=TgNEcy8sVOI
strom

Příspěvekod kolega » 16 zář 2013 12:12

strome: díky za odkaz, zkouknul jsem všecky 4 části toho testování. Zajímavé je, že na začátku uváděli pro srovnání (s Mi2s a Mi3) i Samsung S4 a LG, ale pak jenom ten model LG, který evidentně někdy značně zaostával :mrgreen:. No ale ten Mi3 je hrozný pádlo! Předám to synátorům, aby si to zhodnotili a rozhodli se.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 16 zář 2013 14:07

kolego, netuším, proč u toho srovnání neměli S4. Možná kámoš, který jí vlastnil, už chvátal domů či na rýžoviště. Ale vzhledem k tomu, co jsem otestoval já, si myslím, že to nebylo schválně. Než jsem vrátil svou Mi2S, byl jsem jí 2x pohonit (na poměrně dlouhou dobu) v Datartu vedle všech vlajkových lodí (kromě Xperia Z) a na S4 jsem se samozřejmě zaměřoval nejvíc ;) Otvíral jsem různé aplikace obdobně jako ten hoch a Mi2S byla jednoznačně rychlejší než S4 a v rychlosti prostředí srovnatelná s iPhone 5, u kterého je odladěnost systému opravdu zmáknutá. Kdyby ten hoch chtěl vychválit Mi3, tak by musel z toho testu vynechat i Mi2S, protože až na spuštění hudebního přehrávače (Mi2S ale načetla proti Mi3 navíc i fotku alba) byla Mi2S ve všem rychlejší. To zpoždění Mi3 vůči Mi2S mi přijde obdobné jako zpoždění S4 vůči Mi2S.

Ale nedělal bych z toho zatím nějaké závěry. Ta testovaná verze Mi3 byla s Tegrou 4. Nás (=Evropy) se bude případně týkat výkonější verze se Snapdragonem 800. Navíc tohle je stále předprodejní vzorek a věřím, že na optimalizaci ještě hoši z Xiaomi zapracují. Co by taky dělali, když aktualizace ROMky probíhá 1x každý týden a Xiaomi na programátorech evidentně nešetří. I Mi2S se stále zlepšuje. I když občas má MiUi developer ROM háček v tom, že po tak častých aktualizacích občas něco neběží a je třeba se vrátit ke starší verzi, než se chyby opraví. To je občasné riziko, které by mohlo synátorům vadit. Dá se to ale obejít. Funguje to tak, že aktualizace probíhají každý týden, přičemž se před jejich vydáním do nějaké míry testují na chyby. Jednou za měsíc pak vyjde souhrnná stabilní aktualizace, která obsahuje předchozí týdenní aktualizace odladěné o chyby, které se ještě u uživatelů dodatečně vyskytly. Tož tak. Na druhou stranu problémům se nevyhne ani uživatel třeba takové S4, co jsem tak pročítal diskuzní fóra, kde přestože je ROM stabilní, tak obdobné problémy občas někomu nastanou taky.

Co už ale nikdo nezmění jsou rozměry, které opravdu nechápu. Snesl bych telefon klidně o 2 mm tlustší, ale o 1 cm nižší a o 5 mm užší. I když taková Xperia Z1 má ty rozměry prakticky stejné jako Mi3 a to i přesto, že tlačítka jsou součástí 5" displeje, takže to je ještě větší blbost, ale je prostě moc. Nepomáhají tomu ani ty ostré rohy. Těžko říct, nejlepší by bylo vidět to naživo, což je ale problém.
strom

Příspěvekod strom » 16 zář 2013 14:29

kolego, možná zde by bylo možné si Mi3 osahat.

http://www.mironet.cz/AdvancedSearch.as ... hType=Name

Tož nevím. Když se takový čínský smartphone dostane do českého eshopu, hned to ztratí své kouzlo. I když je fakt, že dostat sem ten telefon a kromě čínské daně ho v Čechách zdanit znovu je poměrně nákladné. Cena bez daně u Mi2S už se přecijen víc blíží těm 400$ + DHL, když si člověk nechává poslat 1 kus. Zato cena za 64GB Mi3 (i bez daně) už vykazuje znaky nenasytnosti oproti 500$ z čínského eshopu (a proti doporučené ceně od Xiaomi 409$), zvlášť s ohledem na to, že servis v Čechách není. Ale toť každého věc. Třeba někdo kůpí.
strom

Příspěvekod Jaryn » 16 zář 2013 19:14

Strome, vase starosti na mou hlavu :mrgreen: Ted jsem skoncil s praci. Uz tri dny jsem nemel cas jit ani na obed. Snad zitra. Casu je malo, prace privela. Kino svet je sice zjimavy program, ale ja musim zvolit radeji vanu a matraci na zemi. Mam to skoro jako pod tim Hlavkovym mostem. Voni vsak nemusej nic delat. Kino svet je podobny Prima ZOOM, je vsak o neco zajimavejsi. Mobil bych potreboval spis outdorovy, odolny proti prachu, potu, vode, padu a pod. Zda ma to ci ono, to notrebuji. Snad jen kvalitni DF, protoze strachadlo vzdy v pohotovosti nemam. Ted si dam pivo a otevru okno. Pan Tyfa muze byt v klidu :mrgreen:
Naposledy upravil Jaryn dne 17 zář 2013 15:40, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 17 zář 2013 09:26

Jaryne a komu tím prospěješ, co? Druhé straně?

Takhle jsem blbnul, když mi ještě nebylo ani 30. Potřeboval jsem toho stihnout co nejvíc, vůbec nevadilo, když člověk nějakou noc nespal. Kolem roku 2007, když jsem ještě projektoval, bylo tolik práce, že jsem to trochu přepísk. Do práce jsem chodil i s chřipkou a teplotami. Měl jsem termín. Tehdá jsem skutečně usínal za stolem, na chvíli jsem se probudil, udělal pár čar a zase únavou usnul. Mám pocit, že následky tohoto si nesu do dneška. Rozhodně takovouhle blbost, nebo že bych si nezašel na půl hodiny na oběd, už nikdy neudělám. Však on ten svět na tebe půl hodiny počká ;) Ta péče o své zdraví zase tak náročná není.
strom

Příspěvekod kolega » 17 zář 2013 12:51

strom píše: Než jsem vrátil svou Mi2S, byl jsem jí 2x pohonit (na poměrně dlouhou dobu) v Datartu vedle všech vlajkových lodí (kromě Xperia Z) a na S4 jsem se samozřejmě zaměřoval nejvíc ;) Otvíral jsem různé aplikace obdobně jako ten hoch a Mi2S byla jednoznačně rychlejší než S4 a v rychlosti prostředí srovnatelná s iPhone 5, u kterého je odladěnost systému opravdu zmáknutá. To zpoždění Mi3 vůči Mi2S mi přijde obdobné jako zpoždění S4 vůči Mi2S.

strome, už jsem ti jednou psal, že tohle povrchní srovnávání, bez znalosti nastavení toho kterého founa nemá smysl a je pro oko pozorovatele značně zavádějící. Sám víš, že Samsung používá (jako každý výrobce používající OS Android) vlastní prostředí TouchWiz. A také víš, že Samsung je na světovém trhu značně déle, než Čínský Xiaomi a snad uznáš, že má i tím pádem větší zkušenosti, které se právě odrazily postupem času v základním nastavení TouchWizu pro širokou uživatelskou škálu. Ta se projevuje právě jistou uživatelskou přívětivostí, mimo jiné v animacích přechodů, při změnách obrazovky, např. při právě otevíraných aplikacích, či pouhých oken třeba prohlížeče, nebo přesunování obrazovek, které sice vytvoří plynulý přechod, ale pro někoho (jako třeba pro tebe) to znamená o trochu delší čekání na tu požadovanou změnu. Kdyby jsi znal možnosti nastavení a otevřel si menu "vývojářské možnosti", tak tam by si mohl tyhle efektní fintičky TouchWizu nastavit rychleji, nebo je úplně vypnout a pak by si mohl rychlost reakcí teprve srovnávat s founem, který tyhle pokročilé možnosti nastavení třeba ani nemá. A myslím, že bys došel k jinému poznání :mrgreen:, protože pak jsou ty přechody až nepříjemně rychlé, jako např. vzniká tak možnost až oslnění tou bez plynulého přechodu nově přepnutou obrazovkou, pokud je moc světlá. Ale nechme toho.

Pokud bude šance si někde poblíž Mi3 fyzicky prohlídnout, tak tam s klukama zajedu, ale tuším, že pokud jsou už zvyklí na ty gesta a vychytávky v ovládání TouchWizem, že se jim moc nebude chtít zkoušet zase něco jiného (y), ale uvidíme.

Ale jinak s tebou souhlasím s tím názorem na odpočinek při práci a pravidelné stravování a čím je člověk starší, tak tím je tohle důležitější, jinak si to zdravíčko jenom ničí. Znal jsem pár takových "nepostradatelných" a "radioaktivních" lidiček a dnes už mezi námi nejsou a ani nebyli ještě sešlí věkem.
kolega

Příspěvekod strom » 17 zář 2013 13:55

kolego, no, nebudeme se tu handrkovat jako dva puberťáci nad svými angličáky, ale ještě jednou ti musím oponovat :mrgreen:

No, nemyslim si, že jsem to srovnání provedl až tak povrchně. Samozřejmě, že i Mi2S vývojářeské možnosti v nastavení má i s těmi možnostmi ovlivňovat rychlost animací či je úplně vypnout. V základním nastavení jsou ty přechody u Mi2S také poměrně pomalé, takže jsem je trochu urychlil. Srovnával jsem ale samozřejmě náběhy aplikací, nikoliv dobu vykreslování přechodů.

Taky bych byl opatrný s tím, že delší "tradice" = vyšší kvalita. Ostatně Samsung sám musel svůj Touchwiz v nedávné aktualizaci poněkud optimalizovat, když prostředí S4 neběhalo úplně ideálně, což bylo na telefon s takovým výkonem na pováženou. Líbí se mi na druhou stranu, že se Samsung snaží o nové funkce, ale nemalá část z nich nakonec stejně asi není příliš dobře využitelná. I takové to rolování podle sklopení očí (by se mi možná i líbilo a ostatně si lze samozřejmě doinstalovat aplikaci, která to umí) prý příliš nefunguje a je to logické.
Jak MiUi tak TouchWiz se vyznačují tím, že v sobě mají velkou škálu funkcí, které je jinak nutné řešit aplikacemi. Každá nadstavba má ale jinou filozofii a zaměřuje se na něco jiného. Ale to je fuk. Shrnul bych to tak, že oba jsme spokojení a je to. Jen jsem se snažil nadhodit takové porovnání pro zajímavost, ne pro nějaké soutěžení ;)
A ostatně jak píšeš, často jde o zvyk. Musím přiznat, že i já už se nerad učím příliš mnoho nových věcí, jelikož na to není čas a čekají v řadě věci jiné nebo důležitější a pak jde ze všeho hlava kolem. Asi 3 týdny před Mi2S jsem měl služební Xperii tipo a když jsem si ta nastavení a prostředí Androidu poprvé prolezl a zvykl jsem si na to, pak MiUi u Mi2S mne trochu rozhodila. Nejhorší je, že některá nastavení najdeš na stejném místě jako u jakéhokoliv jiného (novějšího) androidu, ale některá nastavení jsou jinde a to člověka z počátku mate víc, než kdyby všechno bylo úplně překopané. Některá nastavení jsou tak podrobná, že se v tom člověk zpočátku taky trochu topí. Musim uznat, že první 2-3 dny mi MiUi přišlo díky tomu zmatené, ale právě jenom díky té neustálé tendenci srovnávat to s Androidem. Když jsem tenhle prvotní zádrhel přetrpěl, neměl jsem chuť se vracet zpět. Škoda, že nebydlíme kousek blíž od sebe, myslím, že by tě to docela zaujalo, protože se mi zdá, že máš nějakou tendenci považovat MiUi proti TouchWizu za něco nedodělaného, přitom je to možná i naopak ;)
strom

Příspěvekod kolega » 17 zář 2013 15:35

strome, ty si ze mne děláš kozy, zase si četl jen povrchně, jestli si takto porovnával ty founy, tak :D . Já přece nepsal delší "tradice" = vyšší kvalita, ale delší "tradice" = větší zkušenosti ... a tím jsem myslel hlavně zkušenosti s uživatelovými potřebami, jak jsem to dále rozvedl :mrgreen:
kolega

Příspěvekod Jaryn » 17 zář 2013 15:38

Strome, tak pred hodinou jsem se vratil z obeda a z nakupu. Tri dny jsem ale na obede nebyl, neni na takovy prepych cas. Ja jsem si sam sefem, pristi tyden si odpocinu doma. Jdu pokracovat v praci :mrgreen: Dlouhodobym vyzkumem jseem totiz zjistil, ze kdyz se nepracuje, tak prace neubyva. Fakt je ten, ze nekde se to nepozna, ba nekde je i lepsi, kdyz se nepracuje. Treba nekteri urednci ci vyzkumnici. :-) Zima se blizi, mam velky skluz vsude.
Jaryn

Příspěvekod strom » 17 zář 2013 15:57

kolego, jo, psal jsem ten příspěvek hodně narychlo, takže některé věci jsem napsal trochu nepřesně. Ne úmyslně, takže sorry, už to po sobě ale znovu číst nebudu. Na obědě jsem sice byl, ale také mi něco hoří a potřebuju to dnes dodělat :shock:

Jinak co se ti nezdá na mém testování telefonů? :roll: Když chci, aby telefon rychle reagoval a otevíral aplikace, tak jak jinak to otestuju, než že otvírám aplikace? Buď ze mne děláš pako nebo každý píšeme o něčem jiném. Moc tomu nerozumím :roll:
strom

Příspěvekod strom » 17 zář 2013 16:04

Jaryne, počkej, abychom si rozuměli. Že nejdeš na oběd znamená, že celej den nejíš nebo jen jako že si nevyjdeš do restaurace a stravuješ se na pracovišti? Protože jestli jen to druhé, tak to nési žádný hrdina. 8-) Já také často žvejkám na pracovišti nějaké pečivo s nějakým mazáním, co si ráno kůpím. Často je to lepší než to, co nám vaří v závodní jídelně.
strom

Příspěvekod Jaryn » 17 zář 2013 20:24

Strome, hladovku nedrzim :mrgreen: Ty jsi ze me nejspis chtel udelat hrdinu kapitalisticke prace :-) Diky obedu v restauraci jsem ale s praci skoncil az po 20. hodine. A "uvaril" jsem si zapekany chleba. Mnohdy opravdu ani v restauracich se to moc jist neda. Priste budu mit jako staly host 7. menu zdarma :P Zitra hospoda ale nebude, neni cas. Bude chleba :mrgreen: Toz tak ;)
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem