kolego, jojo, už jsem koukal včera. Já si přesné specifikace přečetl na xiaomi.com, jelikož na ostatních zpravodajských webech jsou často nepřesnosti.
Mi3 je skutečně krásný kousek HW. Bohužel se ale obávám, že cena nebude už tak lákavá jako v případě Mi2S. Nevím, jak v Číně fungují ty obdoby "doporučených" cen uvedených výrobcem, ale narozdíl od našich končin, kde prodejní ceny bývají nižší než doporučené, v Číně je tomu výrazně naopak. Myslím, že 64 GB verze by měla mít doporučenou cenu 420$, ale nabízí se v eshopech (těch prověřených) za 500$. I cena Mi2S byla vyšší než ta doporučená. Navíc Mi3 se má začít prodávat v polovině října. Pokud to bude jako u všech předchozích mobilů Xiaomi, tak první várka 100 000 nebo 200 000 kusů bude vyprodaná za několik desítek vteřin a pak se bude zase nějakou dobu čekat.
Takže když to shrnu: je to mobil za 500$= cca 10 000 Kč. K tomu cca 800 Kč doprava. Pak záleží, jak si poradíš s daní

Já jsem poctivej "blbec", takže jsem to obešel tak, že jsem mobil nakoupil přes českého přeprodejce, který není plátcem DPH. Mobil mě stál o několik stovek víc, než kdybych si ho nechal posílat z čínského eshopu, na druhou stranu mě stál míň, než kdybych platil celou daň a k tomu mám navíc možnost mobil do 14 dnů vrátit, což nakonec využiju kvůli té poblázněné GPS (a objednám nový). Takže tipuju, že Mi3 do Čech dostaneš legální cestou za třeba 12 000 Kč nebo něco takového . No, pořád to bude levnější než horší S4, ale už ne o tolik, jako byla Mi2S. Pro mne je škoda, že to nemá displej 4,7". Tohle je skutečně už velká lopata, ale pěkná...