Tak jsem vzal svou Mi2S do Datartu a obešel jsem s ní pultík s mobily, abych zjistil, zda jí vrátit natrvalo či nikoliv. A musím říct, že značku určitě mjénit nebudu. To, o čem jsem si dříve myslel, že je rychlý a plynulý běh telefonu, je v porovnání s Mi2S otravně pomalé.
kolego, mluvím o S4

A nemyslím to nijak posměvačně, nýbrž naprosto vážně, žádně legrácky. Musím potvrdit ty různé občas legračně působící poznámky českých pubertálních recenzentů Mi2/Mi2S, že svižnější telefon jsem na tom pultíku skutečně nenašel. Kupodivu musím pochválit iPhone, kterému systém iOS běhá pocitově obdobně rychle jako Mi2S a nejlépe z vystavených telefonů. Přikládal jsem telefony vedle sebe a zkoušel spouštět různé věci.
Druhá věc je displej, na který jsem se zaměřil. A to zejména na velmi chválený HTC One a samozřejmě S4 a okrajově i další - iPhone 5 atd. Má Mi2S má celosklěněný přední panel s jakýmsi filtrem, který je černý jako uhel a jednoznačně má nejlepší černů při pozorování za světla. S4 má ten panel spíš takový tmavě šedý. Navíc se mi zdálo, že na mé Mi2S ulpívají otisky mnohem méně a displej na omak působí jakoby hladčeji a příjemněji. No a jelikož kupodivu ani ve tmě nemám s IPS panelem od Sharpu problém, čemuž je hodně nápomocno ztlumení podsvícení za úplné tmy, takže displeji nemám co vytknout a konkurence mne příliš neláká. Jediná vada mě štve a to nekonzistentní podsvícení v dolní části displeje, ale to se snad zlepší s novým kusem. A samozřejmě ta velikost a už to tu omílám stále dokola

Když jsem dával vedle sebe displeje Mi2S a S4, tak mne kupodivu nijak zvlášť nenakopla touha mít 5" displej. Mnohem příjemněji na mně ale působil 4,7" displej HTC One a to by pro mne asi byla ideální velikost. Ani ten mobil není o moc větší než Mi2S. Musím ale říct, že po podrobnějším ohledání HTC One se mi úplně nezamlouvalo dílenské zpracování, zejména mezera mezi přední hliníkovou stěnou a plastovým proužkem, která se dala domáčknout a působilo to dost nepovedeně. Ale to jen tak na okraj. Prostě když to shrnu, tak z aktuálních TOP modelů mne, tedy až na velikost displeje, nic nepřesvědčilo k tomu, abych některý z nich chtěl, zvláště za ty šílené peníze. Je tedy pravda, že jediná Sony Xperia Z s vybitou baterkou nebyla na nabíječce, takže jí nebylo možnost vyzkoušet a přímo porovnat, ale o ní jsem předem věděl, že bych jí nechtěl. U Sony je zvláštní to, že dodává do TOP mobilů konkurence foťáky (nebo alespoň snímače), která je ale umí využít daleko lépe než Sony, které dělá jedny z nejhorších fotek

Takže sečteno, podtrženo - kdyby Xiaomi dělalo Mi2S v provedení 4,7", tak bych si chrochtal. Takhle to ve mně asi bude občas hlodat. Na obří Mi3, kterou čínské eshopy nabízejí za 510$ a navíc s dodáním nejspíš až tak za dva měsíce, si asi nechám zajít chuť.