NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod kolega » 29 srp 2013 05:06

strom píše:To je pani, panečku. Nedávno jsem koukal na nějaké video, kdy byla podobně hotová ze soudruha Husáka.
http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=doma ... 777423.jpg
To zase bude hnus (y)

Pokrytectví a lži (i věci s tím spojené), to je to, co naší politikou táhne, nezbývá, než to všechno brát s humorem :
Přílohy
pekaruv-cisar.jpg.jpg
pekaruv-cisar.jpg.jpg (74.36 KiB) Zobrazeno 4729 krát
MatrixKlaus.jpg.jpg
MatrixKlaus.jpg.jpg (141.06 KiB) Zobrazeno 4730 krát
milos.jpg.jpg
milos.jpg.jpg (131.26 KiB) Zobrazeno 4730 krát
smouladrabek.jpg.jpg
smouladrabek.jpg.jpg (117.49 KiB) Zobrazeno 4731 krát
svejkoalice.jpg.jpg
svejkoalice.jpg.jpg (138.89 KiB) Zobrazeno 4731 krát
Rathmbo.jpg.jpg
Rathmbo.jpg.jpg (182.2 KiB) Zobrazeno 4731 krát
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod Jaryn » 29 srp 2013 06:52

Strome, víc "doma" jsem na sousedním vlákně. Přístup z tabletu mám datově omezený, ale dnes jedu autem domů, takže tam pak hňápnu zasej nějaká fota, byť na focení nebyl čas.

Já zatím spíš preferuji kvalitní telefon s foťákem - zatím mi stačí více než 10 let starý SE K790i jedenkrát utopený ve vodě, jednou i v kvasu, a jednou rozbitým po telefonování. Stále funguje. Mám ješté Nokii C 06, kterou využívám na neasistovanou navigaci v autě a tablet GO Clever s mizerným displejem, který používám dost všestranně, včetně turistické navigace se Smart Maps, telkou, poslechu hudby, internetových rádií, komunikaci, prohlížení všeho možného uloženého a pod. Hry nepoužívám žádné, ani mě nebaví. Telefon chci mít zvlášť, protože mám jistotu, že ho nebudu mít bez šťávy, že je pohotovější. Spíš uvažuji o lepším tabletu s kvalitním displejem. AMOLED mám u mobilního WiFi routeru, černá je i po tmě opravdu černá. Displej ale zobrazuje jen základní info.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 29 srp 2013 07:06

Jaryne, taky jsem přemýšlel, zda místo chytrého telefonu nepořídit raději tablet. Tablet by se mi šikl s "dokem s klávesnicí", protože bych ho pak kombinoval i na práci. V případě potřeby bych jen oddělal "displej". Zatím je to také vcelku drahé, takže někdy později.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 29 srp 2013 07:43

Strome, klávesnici mám, ale nepoužívám ji. Na práci mi přijde vhodnější klasický PC s pořádným monitorem. Navíc PC mohu HW v mezích možností základní desky měnit a přizpůsobit svým potřebám, což u chytrého telefonu a tabletu nejde, u notebooku velmi omezeně. NTB nemívaly ani moc kvslitní displeje. Výhledově NTB s odnímatelnou klávesnicí a s dotykovym displejem a Windows 8 či podobným OS. Nějak se už této kombinaci nadává, tak mě oprav.

Už si musím balit věci, chci se cestou ještě leckde podívat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 29 srp 2013 09:08

Tak nevím, ale zase jsem cestou do práce zkoušel GPS. V autobuse napoprvé dobrý. Pak ale už vůbec. Ani když jsem šel z metra 10 minut do práce, tak se GPS nechytla. Viděla třeba "jen" 4-8 satelitů a prostě nic. Přitom je pěkně jasno. Jaryne, kolego, jaké máte zkušenosti s GPS ve městě. Může se tohle stávat, že se třeba vůbec nechytí? S GPS nemám zkušenosti, ale tohle chování mi přijde podivné.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 29 srp 2013 12:32

Strome, nevím. Sedím včíl U Bílé Růže v NV, GPS se také nechytá. Při průjezdu Prahou navigace fachčila. Zácpa k Vinohradům, jinak v pohodě.
Jaryn

Příspěvekod strom » 29 srp 2013 13:55

Jaryne, důfám, že nejsi na příjimacím řízení do strany. :roll:
strom

Příspěvekod kolega » 29 srp 2013 17:42

strome, buď v klidu (myslím ohledně té GPS). Vyprdni se na kontrolu v aplikaci GPS status a nesleduj ty družice, spíš vyzkůšaj přímé vyhledání polohy v nějaké mapové aplikaci. Třeba ta, co se nabízí na mapy.cz od idnes. Nebo googlovských mapách (mám je předinstalované v S4). Já ať to zkouším kdykoliv a v čem chci (Smartmaps, Sigic, Google Maps, Mapy.cz, Google Earth), tak to polohu po zapnutí GPS (i díky pomoci sítě GSM), najde do 5 sec, bez zaváhání. A to jsem dnes střídal místa v okruhu cca 20 km. Ale pravda, nejsem v Praze, kde je průmyslového rušení (elektromagnetický smog :mrgreen: ) jistě značně vyšší, než u nás na venkově :D .
Krásně je průběh nalezení přesné polohy vidět v Mapy.cz. Hned po zapnutí aplikace a GPS je poloha hrubě nalezena s přesností cca 100m, do 2 sec je zpřesněna na asi 15m a nakonec do cca 4-8 sec je poloha určena s přesností kolem 2-3 m. (před tímto hledáním byla poslední nalezená poloha 20km od aktuálního místa)
kolega

Příspěvekod strom » 29 srp 2013 18:29

kolego, GPS je jeden z důvodů, kterým jsem si koupi smartphonu odůvodnil. Asi budu muset pořídit auto (zatím jsem se tomu úspěšně vyhýbal) a GPS budu potřebovat. Dost by mě mrzelo, kdybych se v Praze nedokázal nalogovat. Možná, že ty mapy to tolik neřeší jako GPS status a hrubou polohu mi najdou, ještě to vyzkouším. Jenže jak hrubou? Na auto potřebuji polohu stanovenou už docela přesně. Ještě se zkusím zeptat na fóru MIUI. Zjistil jsem, že uživatelé Xiaomi jsou v pohodě a lze se jich na leccos zeptat, aniž by tam někdo machroval a přitom měl hajzl na chodbě, tak říkajíc. (n) (n)
strom

Příspěvekod strom » 29 srp 2013 18:40

kolego. mně jde pouze o ten první log. Pokud se GPS jednou chytla, tak pak i když se o kus přesunu (jízda autobusem), tak se opět dokáže chytit za cca 1 -5 vteřin. Ale už mnohokrát se mi v Praze povedlo, že jsem se na ulici (a ne nějak stísněné) při chůzi nenalogoval vůbec. Psal jsi, že první log máš obdobně jako já, i když nevím, jestli jsi pozorně přečetl můj příspěvek a zoárověň se mé poznatky s časem mění. Zatím mám z tvých příspěvků pocit, že tvá GPS v S4 se chytá okamžitě i na první log (po resetované GPS, nikoliv na základě uložených dat).

Pokud se u mne GPS chytne, tak první log trvá kolem 40-60 vteřin venku pod otevřeným nebem. A relativně často se GPS nechytne vůbec. Musím zjistit, jestli je tohle normální, abych mohl telefon případně vrátit.
strom

Příspěvekod **lasta » 29 srp 2013 20:09

strom píše:kolego, GPS je jeden z důvodů, kterým jsem si koupi smartphonu odůvodnil. Asi budu muset pořídit auto (zatím jsem se tomu úspěšně vyhýbal) a GPS budu potřebovat. Dost by mě mrzelo, kdybych se v Praze nedokázal nalogovat. Možná, že ty mapy to tolik neřeší jako GPS status a hrubou polohu mi najdou, ještě to vyzkouším. Jenže jak hrubou? Na auto potřebuji polohu stanovenou už docela přesně. Ještě se zkusím zeptat na fóru MIUI. Zjistil jsem, že uživatelé Xiaomi jsou v pohodě a lze se jich na leccos zeptat, aniž by tam někdo machroval a přitom měl hajzl na chodbě, tak říkajíc. (n) (n)

Nenech se vybláznit. GPS ti funguje standardně.
Stáhni si tuto free offline navigaci a vyzkoušej GPS v praxi

http://www.androidmarket.cz/aplikace/fr ... navigator/
**lasta

Příspěvekod strom » 29 srp 2013 21:06

lasto, díky za tip. Pobláznit se nenechávám, spíš s tím nemám žádnou zkušenost a momentálně nemám moc času pročítat různé diskuze. Prostě mi přijde divné, že se GPS v Praze na ulici někdy chytí, často ale nechytí. Mám za to, že solidní navigace by se měla nějak chytat vždy. Nevím, zda navigace i v TOP mobilech jsou opravdu solidní, ovšem za referenční považuju (dle recenzí a názorů uživatelů) SIII a S4, což je pro mne alternativa ke Xiaomi, které si každým dnem oblibuji čím dál víc. Ten telefon mi přijde opravdu precizní po všech stránkách. (n) Škoda, kolego, že nemáš cestu do Prahy, rád bych to s tebou probral. Manželka se sice v pondělí chystá do mých oblíbených Krkonoš, ale já musím fachčit, takže tam pojede s kamarádkami a s dětmi.
strom

Příspěvekod **lasta » 29 srp 2013 22:29

strom píše:lasto, díky za tip. Pobláznit se nenechávám, spíš s tím nemám žádnou zkušenost a momentálně nemám moc času pročítat různé diskuze. Prostě mi přijde divné, že se GPS v Praze na ulici někdy chytí, často ale nechytí. Mám za to, že solidní navigace by se měla nějak chytat vždy. Nevím, zda navigace i v TOP mobilech jsou opravdu solidní, ovšem za referenční považuju (dle recenzí a názorů uživatelů) SIII a S4, což je pro mne alternativa ke Xiaomi, které si každým dnem oblibuji čím dál víc. Ten telefon mi přijde opravdu precizní po všech stránkách. (n) Škoda, kolego, že nemáš cestu do Prahy, rád bych to s tebou probral. Manželka se sice v pondělí chystá do mých oblíbených Krkonoš, ale já musím fachčit, takže tam pojede s kamarádkami a s dětmi.

Ta aplikace GPS Status takové tebou popsané nectné chování má, je to její vlastnost. Nemá to nic společného s navigací nebo trasováním. Ostatní navigační a trasovací aplikace fungují jinak. Můžeš si stáhnout i nějakou aplikaci, která ti bude offline trasovat cestu a pak se podívat, jak byla přesná...i když to je také ztráta času, je to k prdu. Já používám záznam trasování, hlavně kvůli statistice, vzdálenosti, kalorií a pod...Otestovat auto navigaci je lepší zkouška..Bude ti to fungovat ke vší spokojenosti..
**lasta

Příspěvekod strom » 30 srp 2013 17:11

Další test foťáku Mi2S a HDR, které se mi zdá opravdu dobře použitelné. Jen oproti normálnímu cvakátku v případě mobilu člověk nesmí před focením zapomenout otřít krycí sklíčko objektívu. :roll:
Přílohy
IMG_20130830_170717_HDR.jpg
IMG_20130830_170717_HDR.jpg (274.1 KiB) Zobrazeno 4536 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 3.85 mm
Čas expozice: 1/2325.5813953488 sec.
ISO: 100
Model: MiTwo
strom

Příspěvekod kolega » 30 srp 2013 17:43

strome: jo skládání HDR tomu značně vylepšuje použitelnost v problematických scénách a vcelku je to účinné. I ON z toho byl unešen, když to poprvé testoval tuším u Galaxy Note II :mrgreen: . Já přidám jeden dnešní reportážní z našich kopečků a polí:
Přílohy
LN120987.jpg
LN120987.jpg (896.46 KiB) Zobrazeno 4532 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/8
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: On, Flash did not fire
Model: E-M5
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -3/10 EV
Metering mode: Pattern
kolega

Příspěvekod strom » 30 srp 2013 18:06

kolego, což o to. To HDR, které nebylo tvořeno skládáním obrázků ale navýšením ISO v tmavých partiích fotky, to byl vskutku hnus. Tohle je už ok a taky se mi to velmi líbí.

JInak musím ještě něco napsat k displeji, na který jsem si časem poopravil názor. Na to, že to je IPS, má vskutku vynikající podání černé. Nejen za denního sledování díky tomu, že je před displejem černý filtr, ale i v noci. Ten první den jsem černou posuzoval podle tmavého pozadí aplikace, o kterém jsem si myslel, že je černé, ale bylo tmavě šedé, což mne trochu zmátlo. Když mám černou obrazovku v naprosté tmě, tak podsvícení samozřejmě trochu prosvítá, ale na LCD velmi málo a to tak, že stačí, aby na displeji bylo trochu bílého textu a oko už se přizpůsobí na ten text a prosvítající podsvícení už prakticky neregistruju. Nevím, jak se jim to povedlo, musel bys to vidět. Koukal jsem na poměrně chválený IPS displej na telefonu Huawei u kolegy a opravdu to nelze srovnávat. Své dělá i to, že ten displej je nalepený přímo na krycím skle a není tam žádná mezera. Ostatně něco podobného udělal letos Panasonic u své referenční plazmy ZT60. Jediné, co mě na tom mém displeji trochu mrzí je tmavší dolní pravý roh při celé bílé nebo šedé obrazovce, ale taková situace se často nevyskytuje, takže to přežiju.

A ještě poslední věc, spíše "okrajová" a to je vzhled. Ten telefon na webových fotkách vypadá nic moc, ale v reálu je velmi pěknej. Dělá to jak přední masivní skleněný panel, tak lakovaný zadní kryt,a telefon rozhodně nepůsobí tak tlustě jako na fotkách. Telefon má pro mě příjemně vyšší hmotnost 145g a když ho držím v ruce, tak mi připadá, jako by byl z kombinace skla a bílého leštěného kamene. Prostě se mi hodně líbí. Jenom mi nakonec zase trochu začala vrtat hlavou velikost displeje :mrgreen: Skutečně to vypadá, že bych 5" klidně snesl a že ten 5" telefon není tak neskladný, jak jsem si myslel. Navíc ani tenhle telefon už se jednou rukou tak snadno neovládá a stejně musím použít i druhou. Takže jestli telefon vrátím, tak možná proto, že začínám uvažovat o Mi3, který by měl být představen 5 září. Termínově to vychází.. :roll:
strom

Příspěvekod kolega » 30 srp 2013 18:23

:mrgreen: :mrgreen: strome a neříkal jsem to, že to je s velikostí displeje mobilu stejně návykové, jako u velkoplošných TV? :mrgreen:
Ale s tím vrácením .. nevím, nevím, aby jsi se ještě sešel s penězi, které si do toho vrazil. Nemám takovou zkušenost, jestli to zdejší právo zákazníka vrátit zboží, zakoupené po internetu, bez uvedení důvodu do 14 dnů (* pozn.), platí takto i mezinárodně, vlastně celosvětově (jde o Hong Kong).

Poun.: Díky této "vymoženosti" si lidi u nás poslední dobou údajně zvykli dělat si z e-shopů bezplatné půjčovny čehokoliv....., třeba i kempingových potřeb na dovolenou.
kolega

Příspěvekod strom » 30 srp 2013 18:32

kolego, nojo, říkal :mrgreen: Já chtěl menší mobil, aby ho bylo možné ovládat jednou rukou a všel se dobře do kapsy. Usoudil jsem, že do kapsy se vejde i 5" a jednou rukou se mi těžko ovládá i tento. Takže asi není důvod se omezovat.

Já ten mobil kupoval přes jeden český eshop. Mobil byl sice o pár stovek dražší, než kdybych si ho nechal poslat přímo, ale díky tomu, že jsou českým obchodem, je možnost jim mobil vrátit a právě pro tuto "pojistku" jsem si připlatil. Možnost vrácení zboží mají uvedenu jak v obchodních podmínkách tak dokonce přímo v baneru na jejich webu. Podle referencí by měl být ten obchod solidní a i mně se s nimi zatím komunikovalo dobře, i když to většinou nebývá problém, když po nich člověk nic nechce, naopak dává, že. :lol:
strom

Příspěvekod strom » 30 srp 2013 18:46

Jo, taky jsem to slyšel, že si lidi takto "půjčují" na dovolenou různé zboží a pak ho vrací. Ono je to takové trochu zvláštní. Hodně toho využívají i hoši, kteří si kupují LCD TV a trochu ví, jak TV posuzovat. V případě LCD TV ti v kamenném obchodě mohou předvést vystavenou TV, kterou si tam pak odneseš v jiné nerozbalené krabici a doma zjistíš, že má třeba clouding jako prase. Když to chceš reklamovat, tak ti výrobce sdělí, že je to vlastnost, nikoliv vada. Takže se tu ojebáváme všichni navzájem a asi se nedá říct, že by nějaká strana byla poškozena víc. Ostatně třeba když jsem četl zkušenosti s reklamacemi mobilů, tak to mi stačilo a i z toho důvodu jsem si řekl, že je jedno, že servis na mobil z Číny v Čechách není. I u renomovaných obchodů, které mají nasmouvané mizerné levné servisy, je problém reklamovat objektivně skryté závady či nezaviněné poruchy. Četl jsem případy, kdy ti naschvál mobil i poničej.

Pokud bych ten svůj mobil vracel, tak ale s tím, že si v tom obchodě koupím Mi3, který bude pravděpodobně o něco dražší než Mi2S, takže jim škodu určitě neudělám. Navíc se u nich chystám asi koupit i mobil pro manželku. ;)
strom

Příspěvekod strom » 30 srp 2013 21:09

ISO 2400
Přílohy
IMG_20130830_202650_nightshot_res.jpg
IMG_20130830_202650_nightshot_res.jpg (313.71 KiB) Zobrazeno 4508 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 3.85 mm
Čas expozice: 1/23.348120476302 sec.
ISO: 2400
Model: MiTwo
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem