kolego, což o to. To HDR, které nebylo tvořeno skládáním obrázků ale navýšením ISO v tmavých partiích fotky, to byl vskutku hnus. Tohle je už ok a taky se mi to velmi líbí.
JInak musím ještě něco napsat k displeji, na který jsem si časem poopravil názor. Na to, že to je IPS, má vskutku vynikající podání černé. Nejen za denního sledování díky tomu, že je před displejem černý filtr, ale i v noci. Ten první den jsem černou posuzoval podle tmavého pozadí aplikace, o kterém jsem si myslel, že je černé, ale bylo tmavě šedé, což mne trochu zmátlo. Když mám černou obrazovku v naprosté tmě, tak podsvícení samozřejmě trochu prosvítá, ale na LCD velmi málo a to tak, že stačí, aby na displeji bylo trochu bílého textu a oko už se přizpůsobí na ten text a prosvítající podsvícení už prakticky neregistruju. Nevím, jak se jim to povedlo, musel bys to vidět. Koukal jsem na poměrně chválený IPS displej na telefonu Huawei u kolegy a opravdu to nelze srovnávat. Své dělá i to, že ten displej je nalepený přímo na krycím skle a není tam žádná mezera. Ostatně něco podobného udělal letos Panasonic u své referenční plazmy ZT60. Jediné, co mě na tom mém displeji trochu mrzí je tmavší dolní pravý roh při celé bílé nebo šedé obrazovce, ale taková situace se často nevyskytuje, takže to přežiju.
A ještě poslední věc, spíše "okrajová" a to je vzhled. Ten telefon na webových fotkách vypadá nic moc, ale v reálu je velmi pěknej. Dělá to jak přední masivní skleněný panel, tak lakovaný zadní kryt,a telefon rozhodně nepůsobí tak tlustě jako na fotkách. Telefon má pro mě příjemně vyšší hmotnost 145g a když ho držím v ruce, tak mi připadá, jako by byl z kombinace skla a bílého leštěného kamene. Prostě se mi hodně líbí. Jenom mi nakonec zase trochu začala vrtat hlavou velikost displeje

Skutečně to vypadá, že bych 5" klidně snesl a že ten 5" telefon není tak neskladný, jak jsem si myslel. Navíc ani tenhle telefon už se jednou rukou tak snadno neovládá a stejně musím použít i druhou. Takže jestli telefon vrátím, tak možná proto, že začínám uvažovat o Mi3, který by měl být představen 5 září. Termínově to vychází..