Ale Jindro, nebudeme už zde přece tento problém znovu rozjíždět.

S mou RX1 blesky normálně pracují. Nekomunikují jen s tím největším ( HVL-F43AM ) a to v režimu externí blesk, i když tento způsob je v návodou také dovolen. Tento blesk však se všema
zrcadlovkama na tento způsob komunikuje. Komunikace tohoto blesku s fotoaparátem ( oboustranná!! ) je pomocí infračerveného paprsku. Tento blesk, ale i zrcadlovky senzor pro příjem, ale i vysílání tohoto svěla mají. RX1 ovšem na svém těle žádný takový senzor nemá. Jo proto dost možné, že komunikuje s bleskem, směrem od blesku k RX1, jen přes její čip, který je na rozdíl od zrcadlovek v tomto momentě nezakryt závěrkou. V opačném směru by komunikace musela být jen pomocí interního blesku! To ale já nevím a ani jsem to nikde nevyčetl. V této chvíli to nevědí ani prodavači u SONY. Faktem jen zůstává že blesk s RX1 na tento způsob nefachčí! Takže necháme raději řešit blesky odborníky od mateřské firmy. A věř mi, že moji plnou důvěru mají!

Třeba ale zase nerozumí autům! Kdo ví??
A k Tvému přirovnání s mým autem. Myslím si, že kdyby v moji Fábii byla vybitá baterka, tak ji nenastartuješ v tom momentě ani Ty! Museli bychom ji nejdříve nabít a něco podobného, ovšem s FW bude i u RX1. Komprendo?

Na obrázku máš obě komunikační čidla označena šipkou.
Takže ještě jednou. Děkuji všem za vydatnou pomoc příteli v nouzi a Tobě navíc a také ještě jednou za pozvání k návštěvě.
Jednomu člověku z vlákna ( nevím, jestli by si Milan přál, abych ho jmenoval?

) děkuji dvojnásob!
Myslím, že klidně můžeme tuto kauzu uzavřít! Mějte se všichni líbezně! Mám vás rád, jste fajnová parta!

Josef.