josef38 píše:Mirku, také jsem něco podobného zaslechl. Osobně si nedovedu představit, jaké objektivy by v potom v tomto přístroji použili? Stávající zrcadlovkové mají delší pracovní vzdálenost, tudiž by bylo nelogické je v podobných přístrojích použít. Snad jedině vývoj nových objektivů ( neretrofokálních ) pro formát čipu FF. Tak na to bych byl dost zvědavý!
Myslíš, že by pustili do světa RX1 proto, aby si osondovali zájem o tento druh aparátů? Určitě na ně fronta před obchodem nestojí. Osobně znám jen jednoho člověka, který tento přístroj zatím vlastní. Ta cenová bariera je myslím rozhodující.
Ještě mě napadla jedna otázka. Má Leica M 240 také možnost nasadit EVF hledáček?
Měj se hezky, pěkný den!J.
Objektivy budou muset udelat nove. Neco se spekuluje o 35/2.8. Lejkare bude zajimat, jestli bude mozne pouzit objektivy s bajonetem M. Na forech ctu spis pesimisticke nazory, ale sam zustavam v tomto ohledu optimistou. Hodne lidi se domniva, ze Leica musela udelat specialni design senzoru, aby mela ostre rohy a unosnou barevnou vinetaci a ze Sony tento problem bude resit jinou konstrukci objektivu. Me se to nezda, protoze takova konstrukce, ktera by zarucovala pomerne kolmy dopad paprsku i v rozich, by pravdepodobne vyzadovala velke objektivy, coz neni pro takovyto fotak moc prakticke. Proto myslim, ze se to Sony bude snazit resit aspon castecne i na urovni senzoru. Myslim, ze pro Sony by to tak bylo vice vydelecne, ale otazka je, jestli takovy senzor jsou schopni dat dohromady. Zasechl jsem, ze Leica puvodne oslovila Sony s poptavkou senzoru na M240, ale ze nebyli schopni pozadovane specifikace naplnit. Nicmene - pokud je to vubec pravda - tak toto se muselo odehrat tak pred dvema lety a dnes muze byt vse jinak. Rozhodne to budu sledovat a pokud se nejake vzorky objevi driv, nez prijde M240, tak to budu velice vazne zvazovat jako alternativu.