žeby starej Sezimák???
mne se libi ta 28mm ale je mrcha nejdrazai jenze mne zase kamarad zrazuje ze je to blbost v dobe dobrejch zoomu, ale zacinal jsem na Lubitelu a prvni zoom jsem mel az dva roky pred nastupem digitalu a nejak mne to k pevnymu sklu tahne, tak ted vlastne uz vubec nevim cobyjirka-vysočina píše:Stando gratuluju k novému domácímu mazlíčkovi. Pěknej. Aspoň nikdo nebude votravovat. Hanibalovi se taky osvědčil.
Frankie, vyzkoušej si na základním zoomu, které ohnisko ti vyhovuje. Já bych volil jako první ekvivalent 28-35mm ( cca 17-24 na Canonu) světelnost nejlíp 2 a lepší.
Nebo na polodetaily ekv. 50mm (cca 35 mm). Nebo detaily - od ekv. 75mm dále (50mm a delší). Nejlíp všechny tři.
29.7. ráno se udělalo hezky. Cortina skoro bez mraků.
zoom mam 17 - 85 zakladak kterej je docela slusnej ale je to f4-5.6 a to je moc prave do tech uzavrenejch prostor kde fotim nejradeji bez bleskuStanley 900 píše:Jirko díky, kromě blech a potkanů mi doma žádné zvířectvo nevadí
Hory máš parádní
Frenkie, mám pevné 35/2, 50/1,4, portrétní 85/1,8 a makro 90/2,8, u Nikonu všechno X 1,5 a ještě bych potřeboval širší, okolo 20 mm,
ale u Nikonu jsou tyhle ohniska trochu míň kvalitní za ty peníze.
Tak by se hodil kvalitnější nízkorozsahový zoom, něco jako má Jirulka ten Tamron
jeste dotaz, ta 50mm s mezikrouzkama by sla slusne i na macro nebo se mylim?jirula píše:Nazdar bando,
Jirko všechny italský![]()
Stando pěknej mazel, si hnal barák vo štok vejš, ne? Abyste se vešli![]()
![]()
![]()
frenkí já znám dobře Canoní 50/1,8, za 2700,- je to malej zázrak, fakt supr sklo, výkon/cena absolutní, ale fakt je to na cropu 80mm, kapánek vobčas nebudeš mít kam zdrhnout, ale kreslí![]()
Kámoši začali zase vyrábět klasiku a je vynikající, třináctka jak vyšitá, bohužel jsem dostal jenom jednu
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 4 návštevníků