- toho Punčoškáře co mne kousl zatím nafoceného nemám,ale je mu dost podobný tenhle Pokoutník lesní
- Pokoutník lesní.jpg (295.17 KiB) Zobrazeno 2736 krát
Ahoj Vláďo.
Tak ti nevím jak to udělat,abych sem mohl dávat fotky a přitom kvůli nim neodešli někteří pryč

....viz reakce Frenkiho
Frenkie,úplně tě chápu,já ,,získal"v dětství šílenou fóbii z pavouků,protože jako kluci jsme dráždili takového toho velkého černého co žije pod zemí (myslím že se jmenuje Punčoškář zemní) a má tu trubkovou pavučinu před vchodem....no on se nakrkl a místo na stéblo trávy se vrhl rovnou na můj prst a kousl

....tehdy jsme poprvé zjistili že mám silnou alergii na živočišné jedy....ruka mi natekla až k zápěstí,pár dní jsem nemohl hýbat prsty, bolelo to jako čert a chodil jsem na injekce.
Dokonce jsem všechny pavouky dlouhé roky v hysterickém záchvatu okamžitě vraždil když jsem je objevil uvnitř chaty nebo v práci v dílně (dnes už vím,že to byli oškliví ale neškodní Pokoutníci,kteří dokáží vyčistit místnost od obtížného hmyzu a roztočů

).
Když jsem začal s makrem,tak jsem měj objektiv ze zvětšováku se kterým jsem musel na cca 5 cm blízko a navíc v hledáčku ty jejich silně zvětšené chelicery (kusadla s jedem) vypadaly opravdu příšerně ! Párkrát se stalo že se pavouk pohnul ke mně,já v panice pustil foťák a odskočil do ,,bezpečné vzdálenosti"... srdce mi tlouklo jako blázen

.Časem jsem je začal víc poznávat z knih i přímo z přírody,začal jsem je obdivovat a vážit si toho co ,,dělají" pro lidstvo.Dnes už jsme kamarádi,ale přesto mám vždycky takové lechtání v zátylku,když si prstama přidržuji list kousek od něj, aby se mi ve větru tolik nehýbal
Je až neuvěřitelné,jaké ,,příběhy" v tom miniaturním světě může člověk pozorovat a zažít....děsně mne to ,,vzalo" a za ateliér s modelkou už bych to nevyměnil.
Karlík