Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Re: Fotíme s Jarynem, kolegou, stromem a...

Příspěvekod strom » 23 kvě 2013 09:04

Jaryne, tak jsem to nemyslel, že bys ty potřeboval pátrat, kdo jsem. Navíc s tím bych problém neměl, protože žádnou z řemeslnických firem, které pro tebe dělaj, nevlastním :mrgreen: . Spíš jsem chtěl ukázat, jak na Černém Mostě vstoupil soukromý kapitál do zdravotnictví, jak se pozvedla úroveň. Podle fotky majitele toho s.r.o. bych si ale tipnul, že by si mě na oplátku našel.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 23 kvě 2013 10:41

Strome, já jsem myslel, že jsi chtěl napsat "sis", tedy ve smyslu ty by sis mě našel. Takže žádná chybička se ti nevloudila, myslíš to jako "oni by si mě našli". Jména lidiček v řemeslné firmě znám, i jejich externích pracovníků, kteří pro ně dělají na ŽL. V našich končinách mi to je ale prd platné.

Loď ale na Martiňáku nemáte. :mrgreen:
Přílohy
P1360233.jpg
P1360233.jpg (185.34 KiB) Zobrazeno 4810 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 4.5 mm
Čas expozice: 1/400 sec.
Clona: F/4
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Landscape mode (for landscape photos with the background in focus)
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
P1360214.jpg
P1360214.jpg (296.54 KiB) Zobrazeno 4811 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6.2 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
ISO: 100
Expoziční program: Landscape mode (for landscape photos with the background in focus)
P1360164.jpg
P1360164.jpg (259.24 KiB) Zobrazeno 4812 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 18.6 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Expoziční program: Normal program
P1360155.jpg
P1360155.jpg (240.86 KiB) Zobrazeno 4816 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.5 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
P1360190.jpg
P1360190.jpg (196.46 KiB) Zobrazeno 4816 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 9.7 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 24 kvě 2013 17:43

Jaryne, tak teď už jsme se pochopili. (n)
Na Martiňáku loď "nemáme" a je to i dobře. Dovedu si představit exota, který kdyby ten nápad dostal, klidně by ho i zrealizoval. Jinak trochu škoda, že ses při svém výletu k nám nedostal až do Dolních Počernic. To je velmi pěkná vesnice. S bývalým zámečkem, pivovarem... Nasvícený počernický kostelík je dominantou našeho výhledu po setmění a to už je hodně podobné mé rodné vísce, kde byl obdobnou noční dominantou němčickej kostelíček, zapracovaný též do písně Babouků, nejstarší jihočeské dechovky :)

http://www.youtube.com/watch?v=8pXvBA2XrY4
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 24 kvě 2013 20:28

Strome, dost jsem váhal, zda půjdu po perfektní asfaltové cyklostezce směrem na Dolní Počernice. Ale pak mi přišlo zajímavější pokusit se ten rybník obejít krajem řepkového pole. Pěšinka byla prošlapána hlavně rybáři. I pak jsem váhal, zda se dát na Počernice. Ale chtěl jsem ještě do Hornbachu a navíc jsem neměl celodenní jízdenku za 110,- Kč. Vlastně jsem ji měl, ale vyrazil jsem do terénu až odpoledne a ráno jsem valil domů, takže bych ji řádně nevyužil. Ani počasí nebylo nic moc. V pondělí ji využiji hned z nádraží a pak převážně běháním po kšeftech a sháněním matrošu. Takže si vyjímečně užiji pražské MHD :cry: Na mapě vypadají ty Dolní Počernice zajímavě. Takže možná někdy, až bude čas a budu se potřebovat vydýchat z prachu, tak se tam třeba vydám ;)

Moje ideální čtvrtina se poněkud hroutí. Ideální 3/4 spoluvlastníci jako o ničem neví, byť to mají jen 20 km a já 45 km. Vybrali tam vše, co mělo nějakou hodnotu bez ohledu na to, že i já mám na něco nárok. A jako nemají čas, ani peníze na demolici. Raději kůří a chlaščů ve své hospodě :cry: Už několikrát chtěli povinnost o tu zříceninu se postarat na mě nějak přesunout. Přes ten dům je totiž přístupná naše zahrada, kde se docela dobře cítím, byť je tam také práce nad hlavu. Jejich zahrada je hned vedle, mohla by být z ní klidně přírodní rezervace :mrgreen: Je z ní takový až moc živý plot o šířce asi třeceti metrů a délce cca sto metrů :mrgreen: Strome, jak vidno zříti, tak mám stromy docela rád :mrgreen: Už jsem jich zasadil několik desítek. A také jsem jich hodně pokácel :roll: Zrovna předevčírem jsem si hrál na dřevorubce :( Ze zhrady je pěkný výhled na Bílé a Bielé Karpaty. :P V obci s 229 obyvateli se cítím daleko lépe než v obci o 1 246 780 obyvateli. Ta malá obec je má určitě velmi dobře spočítány :P
Přílohy
P1340728.jpg
P1340728.jpg (222.95 KiB) Zobrazeno 4789 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 29 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
P1360041.jpg
P1360041.jpg (215.34 KiB) Zobrazeno 4793 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 55.9 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
Clona: F/4.1
P1360036.jpg
P1360036.jpg (342.65 KiB) Zobrazeno 4793 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 12.1 mm
Čas expozice: 1/640 sec.
P1360005.jpg
P1360005.jpg (265.59 KiB) Zobrazeno 4793 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/800 sec.
P1360035.jpg
P1360035.jpg (339.04 KiB) Zobrazeno 4793 krát
EXIF-Data
P1360043.jpg
P1360043.jpg (1.53 MiB) Zobrazeno 4793 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/320 sec.
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 31 kvě 2013 08:31

ON prisel na trik, jak fotit s dlouhymi casy :-) Ja tak cvakam uz nejaky rok - vyuzivam sekvencni rezim, kdy nehodici se skrtnu, tedy vymazu. Je to sice pak piplacka u monitoru, ale mam tak nadeji, ze zvlaste z neopakovatelnych snimku bude neco pouzitelne. Vcera v Praze jsem vyjimecne nemel DF u sebe, cimz jsem nemohl zachytit bezdaka, jak mu z kontejneru na papir couhaji jen nohy :-) Lezl a vylezl z tama opakovane. Je mi tech lidi lito.

Vidim, ze zadne prispevky zde nevidim :-(
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 02 čer 2013 10:16

Koukam z vokna na novy trojsky most, ze voda ve Vltave opravdu hodne stoupa :-(
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 02 čer 2013 21:21

Dnes jsem si udělal neděli - trochu jsem se prošel Prahou.Tedy z Palmovky přes Libeňský most, pak kousek Holešovic, z Malé Strany přes Mánesův most k filharmonii, pak Karlův most a zpět, Václavák, zpět k ND a na Smíchov přes most Legií se Střeleckým ostrovem, kde byla právě nějaká havárie plynu a od Smichova valila kolona sanitek zřejmě k nemocnici Na Františku. Pak opět Karlův most, který za mnou uzavřeli. U jeho pilířů se začaly zachytávat větve a padlý strom. Novotného lávka, na které jsem před tím fotil už byla také uzavřena. Přes Staromák jsem to vzal pěšky až k Pražské tržnici v Holešovicích přes Hlavkův most s ostrovem Štvanice koukal jsem také na evakuaci nemocnice Na Františku. Nemohl jsem si nevšimnout nervózního bezďáka pod mostem. Metro Vltavská a Palmovka bylo již uzavřeno, takže jsem využil travaje. Prošel jsem také Štefánikův most, ze kterého je zajímavý pohled na Hrad. Byl jsem na několika místech, která do rána budou zcela jistě pod vodou. Zdá se, že není problém chodit po Praze i pěšky a i bez mapy. Už se nedivím Okamůrovi, že jiné město by bylo pro něj příliš malé. Mimochodem k. šikmooké jsem v centru potkával na každém kroku. Pár jich mělo dokonce přes čumák bílé roušky :-) Minulý týden jsem ale procházel Prahou zcela jinou. Až budu doma, přihodím pár fotek z mého cvakátka. Protipovodňová bariéra byla pouze na Kampě, která byla uzvřena. Toť odpolední nedělní procházka po Praze.
Naposledy upravil Jaryn dne 12 čer 2013 18:28, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod strom » 04 čer 2013 00:00

Jaryne, též jsem byl dnes omrknout situaci. Možná jsme se i potkali. Dál mimo centrum už jsem ale nešel, nebyl čas. Fotky nějaké mám, ale ty sem nemá cenu dávat. Jednak už je vody víc a jednak to každý vidí neustále dokola na ČT24. Trochu mě rozčiluje ten pragocentrismus ČT, kde Praha žere podle mne tak 75% vysílacího času, přestože se v ní zas tolik neděje a pravděpodobně ani dít nebude. Narozdíl od jižních čech, kde už si to pěkně dosyta vyžírají (a zprávy jsou o nich jen okrajově) a v severních si to vyžírat teprve budou.
O víkendu jsem absolvoval deštivé výlety v Krkonoších prakticky nad místem, kde ten déšť vznikal.

Jaryne, kam ty na ty řemeslníky pořád chodíš? Zjišťuješ na ně nějaké reference nebo je bereš "naslepo"? Přijde mi podle tvých vyprávění, že máš smůlu snad na všechny, které sis kdy objednál.
strom

Příspěvekod Jaryn » 04 čer 2013 07:11

To bych se pak ocitnul brzy mozna pod mostem. Uz tam mam i nejake zname, vcera jsem se s jednim kultivovanym bezdakem nejakou chvili bavil. Zrovna za nim prijeli i profici od nejakych novin, kteri ho pry opet navstivi zase v zime. Takze tak maji snadno vydelano. S ostatnimi se vubec nebavili. Jinak televize zaujali sva bezpecna mista a odtud zvanej a zvanej. Vcera jsem si to prosel opet pesky od Smichva az po Holesovice. Mnoha mista uz byla zaplavena. Nechapu, pros velkym humbukem vyklidili nemocnici Na Frantisku ? Predevcirem jezdily sanitky jakoby nekde byla hromadna havarie. Pritom jen prevazeli pacose do jinych nemocnic. Voda je jednak daleko a navic co protipovodnove bariery ? Pokud tam neni, tak by se voda stejne vylila i za bariery. Nevim. Pujdu se jeste projit, kdyz uz jsem v Praze. Tady povoden vidim jen zdali, v podstate krom linek xC nyni i x10 a x3 a odpoledni zacpy nevim.
Naposledy upravil Jaryn dne 12 čer 2013 18:20, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 04 čer 2013 19:29

Tak jsem to dnes vzal ciste pesky (bylo konecne pekne pocasi) s odskocenim do nemocnice na Bulovce, pres rozvodnenou Rokytku, Libensky most, kolem holesovicke trznice. Pod dalsim mostem jsem si opet pokecal z panem bezdomovcem, ktery tam bydli pres 10 let. Manzelka mu zemrela, dceru mu zabil autem ridic, ktery ujel. V noci ho to trochu vyplavilo, ale je v pohode. Dal jsem mu i nejake drobne. Tvrdi, ze je uredne mrtvy, ze na jeho ztaceny OP pohrbili nekoho jineho, takze pry nema od statu na nic narok. Od nej jsem se take dozvedel, ze do nemocnice Na Frantisku tece spodni voda, proto ta evakuace. Dale jsem pokracoval pres most kolem Stvanice, obesel jsem Hilton, dale na Florenc, kolem Bile labute, proletel jsem Paladiem a Kotvou. Celetnou na Staromak, kde jse!m chvili cvakal zase Prahu zcela jinou. Na Mustku ve zbylem stanku jsem si koupil zvanec a pokracoval k ND, kde jsem prosel tam a zpet most. Dale jsem sel kolem Zofina a Manesa k architektonickemu nesmyslu a dale pres most na Smichov, kde jsem si v byvale trznici v Tescu koupil piti a v prilehlem parku jsem doplnil tekutiny. Prosel jsem kolem Andela pokracoval k nadrazi Smichov. Tam jsem presel nadchod nad nadrazim, kde asi spinkaji nektere vlaky RJ :-) U nadrazi opet bezdaci. S temi ale nebyl duvod komunikovat. Tedy skoro vsude vidam bezdaky. Pak jsem to vzal zpet k Vltave, podesel Vytonsky zeleznicni most, po kterem zrovna jel vlak. Vzhledem k jeho stavu bych se nedivil, kdyby mi jeho cast pristala na hlave. Kolem Agipu a k Vltave jsem se dostal prekrocenim hlinikovych zabran. Tam pani krmila snad sto labuti chlebem. Takze zase zajimave cvakani. Dale uz po chodnicku, kde z jedne strany byla Vltava a z druhe detska hriste, kde si v pohode hraly deti :-) Opet pohled na zcela rezavy zeleznicni most a za nim Vysehrad. Prosel jsem kolem dobre ukotveneho Albatrosu a pres most az na Karlak, kde jsem svoji vychazku vzdal, proze dosla ne moje energie, ale DF, takze jsem sedl na trojku, ktera jiz Libni projela :-) Jinak bych pokracoval pod Vysehradem do Podoli. Nikoli vsak do porodnice :-) , ale k vodarne pripadne dale do Braniku. Opet bez mapy a navigace. Bloudit se tu moc neda :-) Al bariery vetsinou hlidaji pro jistotu policajti. Takze jsem videl Prahu povodnovou, Prahu, kde o povodni vubec nemusi vedet a jak se take v Praze bydli. Tedy media by si ucelove mohla vybrat, podle toho, jak by chtela lidi masirovat. Vse je zneuzitelne. Mimochodem, kdych byl doma, tak bych z TV mel dojem, ze je skoro cela Praha pod vodou. Neni. Zda se, ze krom velke vody je v Cesku vse OK ?
Jaryn

Příspěvekod kolega » 05 čer 2013 10:12

Tak u nás je zatím povodeň v klidu, sice vlhko, pod mrakem, ale voda se tu držela v mezích, daných koryty potoků. No ale plísně a jiné houby tu asi budou bujet, jen co se oteplí.

Ale vraťme se k focení, nedávno se objevil článek o tom, jak v brzké době nahradí ve foto-snímačích grafen původní křemík a budeme fotit bez šumu i ve tmě (n), to bude, co?
http://technet.idnes.cz/grafenovy-snimac-0ek-/tec_foto.aspx?c=A130605_130609_tec_foto_vse
Naposledy upravil kolega dne 06 čer 2013 06:09, celkově upraveno 1
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod Jaryn » 05 čer 2013 11:24

Kolego, tož to by bylo něco. Pokud to ovšem neni nějakej chýr. I ta pružnost snímače by se dala smysluplně využít u kratkych ohnisek.
Jaryn

Příspěvekod exikar » 06 čer 2013 15:59

Jak je ten svět malý ;) , a přesto jsem se s Jarynem "nějako minul". Měl jsem ohromnou chuť rozdat si s ním souboj FZ-7 proti FZ-150. Zřejmě jsem chodil sice ve stejnou dobu, ale po jiné trase, tak jsem viděl věci, že mi oči šly šejdrem. Když nějak nejsou prachy z EU, tak pražáci si to své město vykrášlí sami. Ale za totáče to tady bylo tabu, to by si zřejmě netroufli, na spreje když náhodou byly. tak se muselo do fronty jako na banány :lol: - inu ale teď je přece demokracie. Odvedli práci...a sklípek- k...a je zavřený, nedivte se, že je to i rozčílí a obráti naruby co jim pod ty jejich šikovné ručičky přijde, udělají si pak zábavu podle "svého gusta" :roll:
A také jsem opět viděl Štvanickou elektrárnu - vodní v povodni, před hodně dávnými lety jsme tam měli z průmky exkurzi v rámci předmětu "Elektrotechnika", abychom věděli k čemu si pan George Ohm vymyslel tenhle svůj zákon U = I x R.
I v dnešní době jsou tvořitelé zákonů - dokonce je tvoří v partě...víc hlav - víc rozumu, aniž by měli touhu stát se individuelně slavnými!! ..a přesto vejdou nebo už dokonce vešli do novodobých dějin této země České :o
...až se vrátím, zajdu si i na Říp, protože už vím kudy :mrgreen: , vyskočí to na začátku, ale přehazovat to už nebudu (y)
Přílohy
P1080841aw- nejkratší cesta na Říp.jpg
P1080841aw- nejkratší cesta na Říp.jpg (315.18 KiB) Zobrazeno 4551 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 25.1 mm
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/5.6
Whitebalance: Manuálně
Model: DMC-FZ7
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: -33/100 EV
P1080737aw- praha je krásná -výzdoba.jpg
P1080737aw- praha je krásná -výzdoba.jpg (296.9 KiB) Zobrazeno 4551 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
Clona: F/7.1
P1080738aw- v baru je zavřeno.jpg
P1080738aw- v baru je zavřeno.jpg (278.37 KiB) Zobrazeno 4551 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6 mm
Čas expozice: 1/500 sec.
P1080736aw- zábavu si obstaráme sami.jpg
P1080736aw- zábavu si obstaráme sami.jpg (410.23 KiB) Zobrazeno 4551 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.2 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
P1080752aw-vodní elektrárna na Štvanici.jpg
P1080752aw-vodní elektrárna na Štvanici.jpg (426.32 KiB) Zobrazeno 4551 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 14.3 mm
Čas expozice: 1/200 sec.
Clona: F/8
exikar

Příspěvekod Jaryn » 07 čer 2013 00:00

Exikare, nevim, zda jsme se minuli :-) Vcil uz su na Hane, zitra se posunu na Valasko. Pak zde hodim i par fotek focenych hlavne za deste.
Jaryn

Příspěvekod kolega » 07 čer 2013 05:49

Jé, nazdar Exicare (původně Vláďo), to je dost, že jsi se tu konečně také zjevil a po takovém čase (n) od likvidace toho starého letitého fóra. Tak vítej z5.
Já bych se ještě vrátil k tomu zázračnému grafémovému snímači a když už tu je řeč o nanotechnologiích, tak bych se ještě zmínil o dalším prý fenomenálním objevu posledních dní, tj. o superkondenzátoru, který údajně vymyslela 18 studentka a bude to prý revoluce.

No dovedete si představit, jak asi dobijete za 30 sekund tenhle superkondenzátor, třeba v mobilu ve kterém je nyní akumulátor 2000mAh (2Ah)? Náboj toho akumulátoru je 2 x 3600 = 7200 As (C - Coulombů) a adekvátní kondenzátor by musel mít kapacitu C = Q/U, tedy 7200C/5V = 1440 Faradů. Což o to, tou nanotechnologií asi takový kondik vyrobit snad i půjde (už pře 25 let mám ve FM tuneru na zálohu jeho digitálních předvoleb 2 takové super-kondenzátory 3,3F/5V), ALE aby jsme ho nabili na ten adekvátní náboj, budeme po dobu těch 30 sekund potřebovat zdroj konstantního proudu o hodnotě 240A !!! A to je jaksi kámen úrazu. .... Nehledě na problém stabilizace výstupního napětí při vybíjení takového superkondenzátoru, tj. při využívání té jeho akumulované energie, protože při jeho vybíjení jaksi bude lineárně klesat i jeho napětí. Ale to jistě lze ošéfovat, horší to bude s tím nabíjením 240A :mrgreen: ... Prostě mi připadá ta geniální studentka v tomto svém "odhadu" poněkud nivní. :ugeek:
kolega

Příspěvekod Jaryn » 07 čer 2013 06:11

A ne po exponencionale ?
Jaryn

Příspěvekod kolega » 07 čer 2013 06:27

Jaryne, to už je celkem jedno, já měl na mysli spíše ten jev, že při vybíjení s ubývajícím nábojem bude přímo-úměrně (lineárně) klesat i jeho napětí až k 0V, což se u akumulátoru neděje. Tam napětí spadne až když je kapacita na nule s to je většinou smrtelné i pro samotný akumulátor. .... Ale jakým způsobem si ta studentka představuje dostat tu energii do superkondenzátoru za 30 sec? Nehledě třeba při využití takového "kondiku" na pohon elektro-automobilů. Tam bude nabíjení řádově asi v minutách a v kA.

I když pokud se vychází z toho, že údajně její otec má dlouholeté zkušenosti s nanotechnologiemi, tak je jasné odkud vítr fouká a možné je i to, že už má i připravené řešení nabíjení takového superkondiku, protože údajně lze teoreticky ten grafén použít i na výrobu supravodičů funkčních za normální "pokojové" teploty, což by pak snadno umožnilo i tohle rychlé nabíjení.

Pozn. Exponenciálně se napětí na kondiku mění pouze při nabíjení přes odpor, nebo při vybíjení do odporu, ale při nabíjení a vybíjení konstantním proudem je průběh napětí lineární. Toho jevu se využívá třeba v generátorech pilového, nebo trojúhelníkového napětí.
kolega

Příspěvekod strom » 07 čer 2013 09:11

kolego, díky za technické okénko. Také jsem to četl, ale ani jsem si to neuvědomil, že v podmínkách domácnosti je ten čas nabíjené poněkud blábol. Já mám spíš pocit, že holčina naivní není, spíš novináři pomotali několik informací, které jim sdělila, najednou a udělali opět "kvalitní článek", kde z evidentně velmi chytré studentky udělali nedopatřením blbku.

Sice na hony nemusím pana prezidenta Miloše, ale s jeho názorem na novináře souhlasím. Člověk, aby si po nich vše ověřoval (což ale nejde). Nedej bože, když čtu od nich článek o něčem, čemu sám poměrně dobře rozumím, to pak člověk trpí a jen se vzteká. Jednu dobu jsem úplně přestal číst noviny. Bohužel, aby člověk měl alespoň povědomí, co se kolem něho děje, tak to není možné napořád.

Jinak jsem vždy rád, že si tady přečtu něco "navíc". Hoši z televizního fóra od vedle dost často nemají příliš ponětí, jaký je rozdíl mezi jasem a kontrastem. Všichni ale s oblibou používají termín kalibrace :?: Raději jsem se tam přestal zapojovat do diskuze.
strom

Příspěvekod Jaryn » 07 čer 2013 09:42

Nebude to také lahké :cry:
http://technet.idnes.cz/grafenovy-snima ... c_foto_vse

Strome, já čtu noviny jen ty, co dostanu v RJ nebo SA zadarmo :mrgreen: Dnes si opět počtu :roll: Mnozí si noviny neberou ani zadarmo :mrgreen: Mně se občas hodí na zabalení nečeho či jako podlkožka či ochrana proti prachu. Toaletního papíru je už dost, takže snad pouze v nouzi. Opravdu je často nutné si informace z médií, které se mě týkají řádně ověřovat. Při povodních jsem měl možnost na vlastní bulvy srovnávat. Třeba kdo pěšky neprošel Libeňský most či neprojel tramvají do či z Holešovic, tak určitě měl z ČT24 pocit, že je pod vodou. Práce novinářů je opravdu mnohdy šitá horkou jehlou. Dokonce se jim nechce na místo samé, a tak přihodí fota z archívu, ale často z úplně jiných míst a evidentně i z jiného období. Hlavně že dostanou peníze (y) A nejlepší jsou články odborné :mrgreen:

Ty kondenzátory nabíjejí určitě malým napětím, takže i proudy mohou být větší při malém relativně odběru ze sítě. Záleží na transformátoru či měniči. Konstatním proudem nejspíš není potřeba nabíjet. Nemusím mít přece 100% nabito. Do aku mobilu asi nikdo přímo necpe 230V :mrgreen: Takže na těch 350A do superkondenzátoru mobilu by stačil zhruba příkon 2,1kW, což je příkon vysavače po rozběhu. Ale zda by se takové dobíjení líbilo ČEZu, těžko říci. A také zda to má smysl :?:

No nic.Musím do terénu :cry:
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 07 čer 2013 22:24

Tak fotíme nebo nefotíme Panasonicem ?

Pár fotek Prahy před povodní.
Přílohy
P1360817.jpg
Měsíc nad Prahou
P1360817.jpg (92.05 KiB) Zobrazeno 4477 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 108 mm
Clona: F/5.2
Expoziční program: Manuální
P1360656.jpg
P1360656.jpg (211.84 KiB) Zobrazeno 4477 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 16.1 mm
Čas expozice: 1/1000 sec.
P1360647.jpg
P1360647.jpg (263.22 KiB) Zobrazeno 4477 krát
EXIF-Data
P1360643.jpg
P1360643.jpg (262.24 KiB) Zobrazeno 4477 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 8.5 mm
P1360622.jpg
P1360622.jpg (222.75 KiB) Zobrazeno 4477 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6.7 mm
Čas expozice: 1/1300 sec.
P1360618.jpg
P1360618.jpg (204.76 KiB) Zobrazeno 4477 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 6.7 mm
Čas expozice: 1/1300 sec.
Naposledy upravil Jaryn dne 07 čer 2013 22:36, celkově upraveno 1
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem