Slavnostně a hrdě oznamuji, že velkej mozek nemám malej a malej žádnej, ale po včerejším vyšetření CT mozku na poliklinice v Ústí nad Labem, mám na ouředním, lékařském papíře, písemně deklarováno, že mám mozek normální velikosti, bez patologických změn

.
Personál byl velmi přívětivý a i dobře naladěn úsměvem, nejen při telefonickém objednávání (před 14 dny) CT vyšetření, když jsem na upozornění, že nesmím 3 hod. před vyšetřením jíst, pít a kouřit sestře zaručil, že první dvě položky zcela jistě dodržím...
Objednán jsem byl na 11:00 hod. a protože najít na Masarykově třídě, před poliklinikou, volné parkovací místo ve stínu, ač jsou tam park.hodiny, nadlidský výkon, vyrazil jsem s dostatečnou časovou rezervou. Zaparkoval jsem přímo před poliklinikou a v poho jsem dorazil do prvního patra k okénku onoho CT pracoviště, když jsem s povšimnutím v přízemí míjel automat na nealkoholické nápoje. Na můj dotaz u okénka, za jak dlouho přijdu na řadu, velmi ochotně sestra odpověděla, že do 15 minut.
"Mno, já se ptám jen proto, abych v uzavřeném autě, ač jsem nechal šíbr pootevřenej, nenechal žízní umřít Savana".
Do žíly mně aplikovali kontrastní látku a už jsem ležel v tunelu přikurtovanej a ani jsem nedutal. Vše dopadlo dobře a když jsem po ukončení vyšetření byl poslán do čekárny, abych 15 minut počkal, kdyby se mi udělalo šoufl, zjistil jsem, že ve 2.patře je automat na kávičku. Mozek jsem použil k výpočtu, že 3 hod.před + 1 hod. na poliklinice je celkem 4 hodiny bez kapky vody docela drsný
Tak jsem to na tom CT pracovišti zabalil a vyrazil s čerstvou kávičkou za sedmičku, k Savanovi do auta, kterej mezi tím misku s vodou převrátil a vylil.
"Nic se neděje, Savánku, dáš si čerstvou vodičku v nedalekém parku a já si tam v klídku vypiju svoji porci kávičky".
A jak řekli, tak i udělali. Velice pomalu, jsem s plným kelímkem kávy dojel do kilometr vzdáleného parku, zaparkoval, vzal pejska a šli jsem na lavičku...
Mno a pak se to stalo, položil jsem si kávičku vedle tašky, že si udělám pár snímků, ale netušil jsem, že můj nejvěrnější kamarád radostí z volné přírody a že jsem se mu vrátil, zavrtí svým mávátkem a já měl rázem suchej zákon
Ještě jsem stihnul kávičku u Ivanky v Libouchci, a na 2.třetinu MS v hokeji, ČR-Švýcarsko, jsem se díval už doma... a to jsem cestou stihnul ještě "zajíčka ušáčka, jenž ve své jamce poblíž Velkého Chvojna mě donutil v pantoflích a naboso, abych za ním v kopřivovém poli vyrazil a měl šéne haxn, mit chlupn, rudé, jak zamilovanej študent s červenýma ušima
Dobré ráno