Přikládám odpověď z Garmina na můj dotaz co dělat s mapou, kde nejsou vůbec detaily - to jsou právě ty " regiony " . Udělal jsem to tak a je to v pohodě. Tedy je to tak jak píše mihla2.
Odpověď z Garmina:
"Pokud klíč již máte, zvolte v Mapsource položku "Pomůcky->Odemknout mapy", v okně jež se otevře zvolte záložku "Odemknout regiony" a následně tlačítko "Přidat". Zde vložíte odemykací klíč k oné mapě."
Vono by to všechno nebylo tak hrozný, kdyby člověk alespoň věděl co ty jejich používaný termíny vlastně znamenají.
Ale ke cti jim slouží, že mají alespoň po mailu a snad i telefonu podporu a reagujou na ní ( v mém případě do hodiny ). Taky jsem nevěděl co jsou regiony

Jinak ta nejnovější stažená mapa z Topo 2012 proti mapě starší je takřka stejná. Akorát body místo černých malých čtverečků jsou monstra a hlavně při zobrazení terénu - grafu udělali ještě kolem těch monster kolečka, takže se body slejou a zaberou prostor mezi čárama nad.výšky. To zase někdo "vylepšil". A všechno se týká obou map. Mapy mám teď dvě, můžu je přepínat, ale body, trasy atd., co udělám do jedné, jsou automaticky i ve druhé. Nějak se to sloučilo...
Ale s navigací maximálmí spokojenost, hlavně viditelnost i na plným slunci vynikající a podsvícení úplně vypínám. Ta viditelnost byla důvod, proč jsem koupil navigaci Etrex 30 bez dotykového displeje. Kolega má Garmina Dakotu 10 a na slunci to je zoufalství, prostě člověk nevidí vůbec nic. Zadávání cílů a psaní pomocí toho čudlíku je sice asi pomalejší než u dotykáče, ale na nějaké té minutě mě nezáleží

Teď naopak slunce vyhledávám