Bohouši, za odvahu Je to bezpochyby dvěstěkilovoltová linka, doufám, že byla bez napětí!!! Myslím, že na těchto linkách nedochází k popálení ptáků. Odhadoval bych, že mnohem horší jsou dvaadvacítky, právě pro krátké izolátory a nebezpečí dotyku mezi stožárem a jednou z fází linky! To hnízdo zřejmě bezpečné bude i pří lince v provozu!
Nevím, kam míříš? To ať Ti odpoví Bohouš. V každém případě si ale práce těchto lidí, co se snaží ptáčkům a velkým ptákům jakkoliv pomoct, velice považuji. Napěťové linky VN a VVN bohužel těmto ptákům často hodně ubližují! Ahoj, J.
Ne, to v žádném případě, je ale tady známo, že když na Šumavě prší- svině rejou.(převzato od našeho nejmilejšího hosta Lasty**). Je to jinak, musela se podložka pro orlovce sundat, protože se vše měnilo (vršek stožárů,vedení- podložka se musela svařovat jiná). Vše pod kontrolou ČEZ, není to srandička získat povolení, ale byli neskutečně vstřícní .
Přílohy
orlovec6.jpg (319.56 KiB) Zobrazeno 3180 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 420 mm
Čas expozice: 1/1250 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 160
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: Canon EOS 7D
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Spot
orlovec4.jpg (273.75 KiB) Zobrazeno 3182 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 420 mm
Čas expozice: 1/1600 sec.
Clona: F/6.3
ISO: 160
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
.....Vladimíre, jak se tě tady na vlákně líbí.... Bohouši, no já to od Tebe pochopil tak, že reju já, neb jsem tady čersvej, a srandičky s Josefem jsem si dovolil, neb se známe ....ták nějak jsem se cítil provinile a vztáhnul na sebe (největší prdel si však dokážu urobit sám ze sebe, život mě naučil, jsme tu jen jednou !!!!)
Nejen obr Koloděj, taky jednu reklamu mi to připomíná (Renault Clio? ) Bohouši, je to furt ten samý exemplář, co jsi měl na něj políčeno už vloni (a příliš krátká skla)?
Než dám taky pár wildelajfů , musím Josefa 38 pochválit za krásné panorámko. Hlavně jsem zatlačil slzu, při pohledu pod Nuselák, na hotel Union, kde jsem v místním snack baru v suterénu, prožil několikrát opileckou pýchu, za doprovodu houslí a cimbálu. Houslista je můj kámoš, jinak bych musel vykrást banku...
Bohouš dostane za tu jeho krásu půl palečku a zbytek palečku až přitlačí na pilu
PS Později trhnu oponou
Přílohy
01 Super Wildlife Special...pred trhnutim opony_DSC8992_.jpg (273.04 KiB) Zobrazeno 3331 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 300 mm
Čas expozice: 1/100 sec.
Clona: F/5.6
ISO: 200
Použití blesku: Ne
Model: NIKON D300
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Center-weighted average
02_DSC9002_Super Wildlife Special....jpg (267.14 KiB) Zobrazeno 3331 krát
Dobré ranko všem! I palečky dávám všem! Zděnkovi o jeden víc, protože mně pochválil panoramátko. Příště se pokusím o jinou část Prahy, aby si i jiní mohli najít ten svůj hotýlek!!
Jinak Zděnku, dobrý nápad s tím krmením do kytiček. Já jsem měl za úkol vyrobit krmítko, ale myslím, že i pro ty ptáčky je toto prostředí přirozenější!