Jindro koukal jsem na exif- pěkné. Na Moravě začíná být problém, umírají konipasové, špačkové snad něco najdou. Milane.... pedroz to by šlo - Ale to pokecáme na Skype, každá fotka se upravuje jinak, někdy křivky, někdy popohnat v úrovních, naopak někdy světla stíny jsou špatně. Tady máš jak jsme mluvili po telefonu.....
Bohouši, tu dvacetinu se stabíkem při těchto ohniskách bych ještě udržel, ale lhát se nemá, je to ze stativu. Jsem na něj zvyklý, nevadí mi a nemám potom tolik práce s rovnáním horizontů . Myslím, že Milanovy rekreační zmenšeniny jsou po všech stránkách silně nadstandardní .
Jarouši - díky, ale myslím, že máš vlčí mlhu ... Ty fotky jsou zmenšeny najedenkrát (to by mi Miki dal, kdyby se to dověděl )... jinak vpodstatě bez úprav... WB manuálně Málem bych byl zapoměl na hrdinnou americkou armádu, která Mariánské Lázně osvobodila... tak dám jednoho Pattona... pevná 50-ka, na plnou díru... z ruky
Přílohy
Detail...
ML_2013_100_crop.jpg (818.28 KiB) Zobrazeno 3044 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/1.8
ISO: 98
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: Canon EOS 1DX
Exposure bias: 0 EV
Původní velikost...
ML_2013_100.JPG (68.06 KiB) Zobrazeno 3045 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 50 mm
Čas expozice: 1/800 sec.
Clona: F/1.8
ISO: 98
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Velmi zaujala tato od Marušky download/file.php?id=19272 "Tos mi nosil plnou náruč aster Běžel za mnou čtyři poschodí První sněženky jsi v dešti sháněl..."
Přílohy
01_DSC8232_tajne.jpg (496.82 KiB) Zobrazeno 3270 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 300 mm
Čas expozice: 1/320 sec.
Clona: F/4
ISO: 1000
Použití blesku: Ne
Model: NIKON D300
Expoziční program: Manuální
Exposure bias: 2/6 EV
Metering mode: Pattern
02_DSC8232 odtajnene origo.jpg (277.65 KiB) Zobrazeno 3270 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/320 sec.
03_DSC8253.jpg (266.85 KiB) Zobrazeno 3270 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/1250 sec.
04_DSC8388 hopsa hejsa do brandejsbrcalu.jpg (207.69 KiB) Zobrazeno 3270 krát
Taky jsem si byl koupit Philips QC 5125/15 - Kompaktní a lehký zastřihávač vlasů QC 5125/15 je navržen pro snadné a méně namáhavé používání. Navíc délku střihu můžete nastavit až do 21 mm. Původní cena 899,-Kč a v OKEY Planeo jsem nakoupil ve slevě za 399 ká, abych byl na Brčálu za fešáka
Přílohy
Planeo_DSC5369-3.jpg (280.96 KiB) Zobrazeno 3260 krát
Pedroz, tak třeba tuto fotku, ale je jasné, že clona 13 má k ideálu kresby daleko. Ale mám pocit, že hloubka ostrosti furt není dostatečná, přitom jsem zaostřoval víc než 100 m od sebe. Předek to proostří solidně, ale do dálky se tomu moc nechce. Nevím, ten objektiv se chová o dost jinak, než jsem byl zvyklý. Nastavení bílé na sluneční svit, barvy na neutral, pouze vyvolané z RAWu, bez jakéhokoliv zásahu. Doostření pochopitelně na nule, všechny hodnoty na "default". http://www.ulozisko.sk/602372/SDIM0815.jpg Tak dám ještě jednu, stejné podmínky, stejně dehonestující clona. http://www.ulozisko.sk/602380/SDIM0822.jpg
Jarouši, nerad se někomu dloubám ve fotografiích, ale zdá se mi, že v obou obrázcích v Tvých odkazech převládá poměrně dost fialová. Už jsem podobnou stížnost na Foveon SD1 slyšel vícekrát. Pochopitelně to není zas taková vada, která navíc lze bez problémů odstranit. Rovněž clona 13 se mně zdá na objektiv o ohnisku 35 mm zbytečně moc. Tady už se musí difrakce podstatně projevit. Mosí být skutečně obrázek proostřenej v celé hloubce i za cenu zvýšení celkové neostrosti? Měj se, J.