Nejen FDF:
Zdravím. Ty krádeže je bohužel především český problém a ten zákaz focení je pochopitelný. Když se nad tím ale zamyslíte, tak to tak úplně není. Co dělat.
Katedrální a kostelní architektura mne fascinuje. Courám s cestovkami po Evropě a fotím.
Sice nemám 720 IS..., ale sám jsem fotil s S2 IS. Tak jsem na tom podobně. „
Ale tahat sebou, a přehazovat stále objektivy se mi už opravdu nechce.“ To je přesně můj pohled.
Naprostá většina katedrál a kostelů je trvale otevřená, někdy za min. poplatek a focení není omezeno. Pouze blesk a hlasitá pseudouzávěrka při mši je slušně zakázána.
S tou S2 nelze v podstatě fotit ani na ISO 100. Tak jsem fotil na 50. A ono to jde. A bez stativu. Prostě hlavu opřít o sloup, vrata..., foťák o hlavu, nadechnout a spustit sérii 3 – 5 fotek. Vždy si vyberu. Ale i bez opěry se to povede. Jen trochu praxe. Ostatní zařídí IS s časy do 1 s. (extrém). Jednou jsem posílal obrázky zrcadlovkáři co zjistil," ... že to prostě s jeho zrcadlem vyfotit nelze.

" Jenže S2 přestala ostřit a tak jsem koupil SX40. Nic moc. No uvidím co s tím půjde dělat.
Obrázky zatím nedokládám. Na tomto PC je nemám a doma mi klekla deska. Tak příště.