Bohouši, vzal jsi mi vítr z plachet, Brouzdy má naprostou pravdu a já mám reklamaci

. Už včera jsem měl dojem, že ty moje fotky na webu jsou trochu teplejší (víc červené), než produkty, které jsem stvořil v Zoneru. Ale už jsem to neřešil, bo Barcelona měla přednost. Ale dnes jsem se na to s poctivostí sobě vlastní

zaměřil a je to jisté. Fotky, které mi nabízí Firefox jsou viditelně trochu teplejší, než tytéž fotky, zobrazené Zonerem. Nevím, jestli je to tím AdobeRGB, budu se muset zaměřit ještě na starší fotky, které byly v sRGB. Takže závěr je takový: Všechny ty včerejší a dnešní fotky jsem vyrobil trochu studenější, než se mi to zobrazuje z internetu. A včil babo raď. (Ljubo, to není prosba k Tobě

).
Berneška tmavá a husa malá. Snímky Eduard Studnička, časopis Myslivost, někdy v polovině sedmdesátých let. Sedím v dřevěné kadibudce u babičky a dědy na prázdninách a očumuju obrázky přitlučené na stěnách, které si tam dával děda snad pro vylepšení estetického dojmu z neestetického místa. Ty fotky byly sice barevné, ale nějak jsem si na ně vzpomněl, když jsem si prohlédl ty Tvoje poslední, Bohouši. Nevím, proč jsi zvolil zrovna rezavou konzervu, mě to spíš přijde jako pár flašek hodně starého rezavého moku někde z oblasti Cognac. Myslím, že v časopise Myslivost by si našly velmi důstojné místo...