NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod kolega » 23 úno 2013 11:21

strom píše:Mě hlavně štve, že jim národ žere ty jejich odpadky.

Taky mě to docela vadí, že zdejší lidi ve snaze ušetřit za každou cenu kupují vědomě potraviny s těmito "nestandardními přísadami". Zajímavé na tom je ale to, že poraviny v Polsku jsou na tom po této stránce líp (sebe tím svinstvem neotravují :mrgreen: ), jenom ty vyvezené sem jsou problematické. Třeba můj kolega z konstrukce si nemůže vynachválit polské uzeniny, prý jsou velmi chutné, často je nakupuje v jedné místní prodejně těchto produktů. Také mě na to lákal, na jejich paštičky, šunku, klobásky a pod, už daleko dříve, než se provalilo to s tou posypovou solí. Já k tomu měl už tehdy nedůvěru (vím co obsahuje zelenina z jejich tržnic) a nekupuju to ani teď. No a ten kolega nyní má problémy s ledvinami a vysokým krevním tlakem, ale nevím, jestli to je způsobeno zrovna těmi přiotrávenými uzeninami ;) ... Hodně lidí z pohraničí nyní jezdí docela výhodně nakupovat do polských obchodů a supermarketů potraviny a nejenom ty.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 23 úno 2013 13:19

kolego, ono je to těžký. Každej si chce žít dobře, moci si dovolit lecos pořídit, leckdy je to jen navoněná bída. Leckdo si stěžuje, jak za komunistů bývalo lépe. To je hrozná blbost, jelikož dnes si toho může koupit daleko víc. Myslím nejen výběrem ale i v objemu za svou mzdu. Ale nesouvisí to jen s režimem, ale i s optimalizací výroby a vyspělostí technologií. Jenom např. ty TV, kterými se teď bavím... relativně slušná TV v úhlopříčce 42" jde sehnat do 15 k Kč, což je pakatel. Hadry v řetězcích jsou také za půl darma, i když toho moc nevydrží, ale s tím módní diktát ani nepočítá.

Podle základních ekonomických teorií by neměl být v ničem problém. Zjistilo se, že Poláci nás krmí odpadkama, technickou chemií a různými podřadnými náhražkami, takže jsme měli zareagovat tak, že to od nich nebudeme kupovat a využijeme služeb konkurence, která nabídne kvalitnější potraviny za co nejnižší cenu. Někde je v té teorii zdá se chyba. Problém je asi v tom, že kvalitnější potraviny jsou 2x dražší a leckdy se dá pochybovat, jestli jsou vůbec kvalitnější. A vyšší ceny nikdo platit nechce, protože by mu pak nezbylo na hospodu a na benzín. Takže vlastně ty Poláky potřebujeme a oni ví, že si občas můžou dovolit nějakou prasárnu, protože to sežereme. Zajímalo by mě, kolik hnusu se v těch potravinách schovává zatím neobjeveného.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 23 úno 2013 13:28

Navíc Poláci prasí nejen potraviny. Už jsem tu psal o LCD TV LG smontované v Polsku, kterou jsem kupoval pro naše. Displej byl viditelně zakřivenou plochou, zadní krycí plech byl větší než měl být, takže byl vyboulený, navíc jeho oblé rohy byly obouchané snad kladivem, když se to snažili srovnat, měly sedřený nátěr. Sice jsem to nereklamoval, protože našim je to nejspíš úplně jedno. Bral jsem to jako daň za relativně levný korejský výrobek smontovaný v Polsku. Když se to takto řekne, tak to asi ani nemohlo jinak dopadnout.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 23 úno 2013 13:36

Celý svět v Číně
http://bydleni.idnes.cz/padelky-cina-cy ... ektura_web

Možná si tam staví takové světové muzeum před tím, než to tady zruší :mrgreen:

Jde o nutkání, které má kořeny hluboko v čínské architektonické tradici datující se tisíce let zpátky. Tehdejší císaři rádi demonstrovali svou dominanci napodobováním či kopírováním rivalských území například v podobě rozlehlých parků s flórou a faunou dovezenou ze vzdálených ostrovů.

Ve třetím století před naším letopočtem první císař Čchin Š' Chuang-ti oslavil dobytí šesti znepřátelených říší tím, že poručil, aby byly v hlavním městě postaveny přesné repliky jejich paláců.

Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/padelky-cina-cy ... ektura_web
strom

Příspěvekod Jaryn » 25 úno 2013 15:41

Strome, kup si za odměny místo drahé telky raději toto :
http://auto.idnes.cz/arabsky-supersport ... aktual_ada :mrgreen:
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 25 úno 2013 20:33

Jaryne, tak zrovna autu se vcelku vyhýbám, dokud to jen půjde. A to už nemluvím o tom, cos mi nabídl za tu akční cenu :mrgreen:

Telka drahá není, naopak vzhledem k obrazové kvalitě by měla býti pomerně levná. A taky není jisté, že splním to, co jsem si předsevzal a že si jí zasloužím. Já už holt jsem trochu "magor" na tu kvalitu obrázků. Je fakt, že těch neduhů v prohlížení videí je dost. Až si člověk říká, že nevědomost je zlatá. Jakmile se o něčem takovém dozví, už se toho nedá zbavit :(
strom

Příspěvekod strom » 25 úno 2013 20:37

Jinak před nedávnem jsem objevil tuto pubertální show.

Není zajímavá až tak sama o sobě jako to, jak se s ní různé "celebrity" vypořádaly :mrgreen:

Bobošíková, kandidátka na prezidentku, uklízečka:
http://www.youtube.com/watch?v=qqWL1_hSkGo

Kočí:
http://www.youtube.com/watch?v=aZh8k2IXA5Y

Babiš:
http://www.youtube.com/watch?v=dVve_wO4Q7A
strom

Příspěvekod strom » 25 úno 2013 20:47

Jaryne, tak tak. Cikán je na úřadech váženější osoba než matka po rodičovské, která se uchází o zaměstnání. :twisted:
strom

Příspěvekod ogyn » 26 úno 2013 08:01

Cikánská otázka se řeší od nepaměti,už Karel IV vydával patenty! Nikdo si s ní neporadí! Cikánská mentalita je pro jiné etnika nepochopitelná! Přes 30 let v různých stavebních firmách jsem měl možnost je pozorovat. Mnoho jich znám osobně. Oni prostě žijí jinak,pro "momentální čas" co bude zachvíli,zítra ,za týden je netrápí. Zodpovědnost je u nich velmi vzácná,ale pár jsem jich poznal,i když někteří z nich mne po čase opět přesvědčili o mém zbytečném optimismu.Rozčilují se,že je o práci připravují ukrajinci! Ale ti chodi do'práce denně,nekradou materiál,nestrácí nářadí,je na ně spolehnutí! Sice někteří chlastaj,ale vcelku odvedou více práce v lepší kvalitě.:-)
ogyn

Příspěvekod kolega » 17 bře 2013 09:05

strome, jak si na tom s kometou PanSTARRS? U nás bylo po 11.3, od kdy měla být pozorovatemná na severní polokouli, stále zataženo a teprve včera bylo konečně jasno, tak jsem vyrazil, po odpolední rekognoskaci okolních kopců, na vytipovaný kopec. Pozoroval jsem dalekohledem západ téměř půl hodiny (18:45 - 19:15) a neobjevil jsem ji. Ale když už jsem měl zbaleno a kráčím z kopce dolů, tak se konečně vylolupla (resp. já ji uviděl :D), ale jen velmi nízko nad západním horizontem a navíc byla velmi zeslabená v té nízké přízemní oblačnosti, nebo spíše tím mrazivým "oparem", který na západě byl. Tak že než jsem vše zase rozbalil, byla fuč. Zatím se mi tedy nedaří (y) . Místo komety tedy přidám jen nějaký cvaky ze včerejšího "hledání vhodného stanoviště" na focení PanSTARRS.
Přílohy
LN120028.jpg
Poslové blížícího se jara
LN120028.jpg (718.55 KiB) Zobrazeno 4506 krát

EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 17 mm
Čas expozice: 1/1600 sec.
Clona: F/2.2
ISO: 200
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
Model: E-M5
Expoziční program: Priorita clony
Exposure bias: 0 EV
Metering mode: Pattern
LN120022_panorama.jpg
Málé panarámko (od jsezdovky ke sjezdovce) jen z ruky
LN120022_panorama.jpg (999.31 KiB) Zobrazeno 4506 krát

EXIF-Data
Čas expozice: 1/640 sec.
Clona: F/8
Použití blesku: Flash did not fire, auto mode
kolega

Příspěvekod strom » 17 bře 2013 10:42

kolego, už jsem si říkal, jestli se ti jí povedlo ulovit. Jsi na tom líp než já. (n) Včera jsem opět koukal přesně ve stejné době jako ty a také s dalekohledem v ruce, oblačnost byla nad Prahou asi nejmenší za celý týden, v podstatě čisté nebe. Ale nic :cry: Mám potíž v tom, že k západu máme mírně zvedlý terén a les paneláků, ale to je vcelku jedno, protože ještě nad jejich úrovní mi též vadil ten mrazivý "opar". Takže uvidím, kolik příležitostí ještě budu mít. Každopádně podobná podívaná, jako byla Hale-Bopp v roce 1997 to pro nás nebude. Spíš jsem zvědav na tu zimní. Každopádně doufá, že se ti ještě povede nějaký fotoúlovek, abys ho sem pak mohl hňápnout. (n)
strom

Příspěvekod strom » 17 bře 2013 10:43

Jaryne, ONova recenze TZ40 dobrá, stejná jako ty ostatní. Alespoň jsem se dozvěděl o novém slovesu - videoujovat :mrgreen: Každopádně TZ40 bych si nekůpil.
strom

Příspěvekod kolega » 17 bře 2013 11:34

strome, to já také doufám :mrgreen: , dnes ještě, pokud do večera vydrží počasí, učiním jeden pokus a pak je už utrum, rosničky hlásí oblačnost. Navíc je to komplikované tím, že momentálně nemám teleobjektiv, Lumixe jsem střelil a čekám na nové m.Zuiko, ale mělo by v příštím týdnu dorazit, tak to snad tu kometu ještě zastihnu. Zatím mohu fotit jemom ohniskem 75, resp 150mm. Přidám ještě aktuální manželčinu chloubu :D :
Přílohy
LN120053.jpg
LN120053.jpg (868.16 KiB) Zobrazeno 4486 krát
EXIF-Data
Čas expozice: 1/250 sec.
Clona: F/3.5
Použití blesku: Flash fired, compulsory flash mode
kolega

Příspěvekod strom » 17 bře 2013 11:45

kolego, tož teď by to chtělo někoho s ultrazůmem. Třeba Jaryna se svým reportážním okem. Ale ten teď dělá elektriku, topení, zedničí a kdoví, co ještě dalšího.

Jinak fotky krajinek (n) , ostré jako břitva jako vždy :)

Na kytičky ale moc nejsem.

Jinak mne zase trochu dostala dementnost českých medií. Obětí byl tentokrát Bolek. Nejsmutnější je, že si přisadila i Prima, která ho teď živí. Nejdřív odvísílají ve zprávách, že jeho farma krachla, pak dají reprízu pořadu s Pohlreichem, který se na Bolkově farmě pokoušel pozvednout kuchařské devednosti v místní restauraci, čemuž přihlíží ovíněný Bolek (předchozí repríza běžela asi před měsícem) a pod tím běží titulky s upoutávkou pořadu "Polívka na víně". :roll:
Problém krachu jeho farmy je ale už na začátku. V tom, jak fungují fondy EU.
strom

Příspěvekod kolega » 17 bře 2013 11:58

Jojo, Jaroslav Kubera (ODS) to říká od samého začátku, že evropské dotace jsou zločin a také proto je ve svém městě tj. v Teplicích, kde je dlouholetým primátorem, vůbec nevyužívá a kupodivu město přesto, nebo spíše právě proto prosperuje. V naší obci také evropské dotace, hlavně díky iniciativě naší starostky, pěkně zadlužily obecní kasu a doslalo se tak obecní hospodaření do dluhové spirály.
kolega

Příspěvekod strom » 17 bře 2013 12:21

kolego, tak tak. V tomto jsme Kubera, já, ty a Václav Klaus zajedno (n) :mrgreen:
strom

Příspěvekod Jaryn » 17 bře 2013 19:35

Strome, zatím sa flákám a odpočívám v pokoju :mrgreen:
Tož ale všichni nemožů sedět v kancelářu, kůřit, popíjat kafé a vypisovat faktůry. Někdo musí občas aj něco dělat :(

Kurňa, už to vypadalo na jaro, už aj policajti začali vylézat, a taková zima ! :roll:

Ano, s těmi dotacemi také souhlasím. Je to v podstatě past do slepých uliček. Viz problémy farmy Bolka Polívky, kde jsem kdysi hodně dávno také fotil. Ale to měl tu farmu ještě v rozumných mezích. Kdyby se nenechal zlákat evropskými dotacemi, mohlo se mu dařit a být v klidu. Teď je v pr...i. :cry: :roll:

http://brno.idnes.cz/dotace-pro-farmu-b ... zpravy_dmk

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ce ... padku.html
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ce ... padku.html
Obrázek
Obrázek
Už ani kozénku nemá :(
Jaryn

Příspěvekod Jaryn » 18 bře 2013 10:19

Strome, tož já v té recenzi vidím vice hlavolamů. Třeba : samozřejmě s tím přípodotkem. Co to je ? Nebo : Svýšilo se rozlišení displeje. Od někud spadlo ? Tomuto nerozumím : eventuálně video-ujete. doleji pak je tlačítko nebo Menu má i inteligentní automatika. - zajímavý češtin.

ovšem s touo výhradouo či musíme počítat s nutností mnouřit nad ostrostí oči

Inu, inteligence má své limity, to vidím na sobě i někdy na foťácích.
:mrgreen:

Strome[/b], vůbec se ti nedivím, že ho nekůpíš, protože : hřebík s ním taky do fošny nezatlučete :mrgreen: (n)

http://www.digineff.cz/clanek/panasonic ... x-dmc-tz40
Jaryn

Příspěvekod strom » 18 bře 2013 10:56

Jaryne, na druhou stranu je dobré, že ON s takovými cvakátky vůbec tráví čas.
Já už vcelku ztratil o DF přehled. Foťáků mám dost, další už nepotřebuju. Většinu toho, co si potřebuju cvaknout, zvládnou vyfotit, občas "se skřípěním zubů" mě i DF, ale na to si člověk zvyknul. Taky mi přijde, že ten hlavní technologický i prodejní boom už je nějakou dobu za námi. Kvalita i kapesních UZ cvakátek do 10k Kč už je velmi slušná. I když někdo vyrobí např. citlivější snímač, který zvládně ISO1600 stejně dobře jako ISO800, nevím, jestli to bude nějaký impuls k obměně. Uvidíme.

Spíš mě teď baví zkoumání televizí, přednosti a úskalí různých technologií a trochu hlubší informace o nich. Bohužel neexistuje český web, kde by se dalo slušně diskutovat s lidmi, kteří o tom něco ví. Naše fotografická fóra mi v tomto přijdou daleko vyspělejší. Ať si o ONovi myslíme co chceme, jsem přesvědčen, že jeho web je odborně na mnohem vyšší úrovni než web avmanie. A to už je co říct. Tam mi nikdy nikdo kloudně neodpověděl na dotaz, takže nyní strom už navštěvuje aj zahraniční diskuze, aby se něco dozvěděl. :D ;)
strom

Příspěvekod Jaryn » 18 bře 2013 12:33

Ale jó, fórum je dobře udělané.

Pokud jde o kvalitu příjmu TV, tak bych ti doporučil satelitní příjem přes HDMI. Obraz je o poznání lepší skoro na každé telce. K tomu nějaké malé bedýnky (nejlépe 2.1), protože i kvalitní zvukový doprovod je dosti důležitý. Já si ho mohu užívat pouze v soukromí svého kutlochu. A nebo pak se sluchátky a uchách :mrgreen: Jinak žádné zázraky ani u TV zatím nečekej.

ON by si měl po sobě ty články alespoň přečíst a opravit. Tímto ho na to jemně upozorňuji, protože chyby vždy budí nedůvěru. Pak se na něho budou dívat jako Zeman na novináře :mrgreen: , což by byla škoda.
Naposledy upravil Jaryn dne 18 bře 2013 14:24, celkově upraveno 1
Jaryn

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem