NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Re: NEfotíme už (jen) s Panasonicem

Příspěvekod Jaryn » 22 pro 2012 20:19

Strome, možná ty skleněné baňky mají uvnitř výbornou akustiku :mrgreen: Ale Hi-Fi-sti opravdu už dříve tvrdili, že elektronkové zesilovače mají lepší zvuk. Moje uši to nijak nepostřehly, byť nepřirozené pazvuky vnímám s velkou nelibostí. Na obrázku jsou nějaké dvojité triody, které se používaly v předzesilovačích a pod. Nejspíš jde o ECC83 a pod. Na fotu nejsou jen elektronky, ale i jejich patice, do které se elektronka zasunuje. Koncové elektronky se až doposud používají EL34. Ty jsem použil už někdy v roce 1970 :!: :mrgreen: Ještě je mám spolu s jinými elektronkami někde v šuplíku. Tenkrát stály pár korun. Dnes, kdy se jim podařilo přiřknout téměř nadpřirozené vlastnosti (podobně jako některým lidem a politikům), tak jsou pěkně drahé. Dříve se elektronky ukrývaly do plechových skříní s velkými větracími mřížkami. Dnes se ony EL34 vyjímají na pochromovaných šasí coby ozdoba a symbol snobismu. :mrgreen:
Obrázek
Vzadu uprostřed zřejmě síťové trafo, po stranách výstupní trafa pro pravý a levý kanál. Docela slušné množství železa a mědi na dnešní dobu :mrgreen: Nedovedu si představit, že by dnes někdo začal prosazovat třeba rozhlasové a televizní přijímače s elektronkami, cívkami ve vstupních dílech a mezefrekvencích a pod. Při té složitosti by se to zřejmě jen ztěží vešlo do obyváku. V zimě vy asi nebylo potřeba vůbec topit. Stěhovat by se to muselo asi po částech a montovat až u zákazníka. Ale mohlo by to mít ještě křišťálovější obraz a zvuk :mrgreen:
Tady si můžeš takový elektronkový zesilovač postavit. Na nažhavené elektronky se můžeš dívat třeba jako na svíčky na hřbitově na dušičky :mrgreen: A dle autora všechny ostatní zesilovače jsou zcela nevyhovující :cry:
http://k15.kreteni.cz/lampy.php
http://pokusy.chytrak.cz/schemata/tubeamp/6p3samp.htm
K tomuto zesilovači bych však doporučil i hasičák :mrgreen:
A nebo si jej můžeš koupit již hotový. Ale nechápu kombinaci digitalního předzesilovače s klasickými elektronkami :?:
http://www.music-city.cz/jmd50-50w-lamp ... -5970.html
Nebo kdyby sousedi byli hodně otrlí, můžeš koupit i s větším výkonem.
http://www.music-city.cz/jmd100-100w-la ... -5971.html
Já jsem měl na konci 2 kusy EL34 (rok 1970), místnosti se takřka nedalo pobývat, břicho mi vibrovalo v taktu hudby, sousedka nevydržěla, a v domovní přípojce vyšroubovala pojistky :mrgreen: Faktem je, že ani při velké hlastosti to nijak nezkreslovalo :P Ale třeba se mýlím, třeba je hudba z elektronek lepší. :?: Naštěstí jsme bydleli jen v Baťovském tzv. půldomku, tedy dvojdomku. Kupodivu zdivo vydrželo :mrgreen:
Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.
Jaryn

Příspěvekod strom » 22 pro 2012 21:55

Jaryne, na ten návrat elektronek do zesilovašů si pamatuju v druhé polovině devadesátých let a jednalo se opravdu o nejdražší high-end modely. Možná opravdu dopomáhají kvalitnějšímu zvuku, ale to jsem na mysli neměl. Měl jsem na mysli zkreslené až lživé informace, v podstatě takové politické sliby, které běžný marketing používá. Samsung mánapř. zřejmě lepší Full HD rozlišení displejů než mají ostatní výrobci. Nesmyslů v té brožuře jsem našel víc. Chtěl jsem tím jen naznačit, že jsme v podstatě obelháváni na každém rohu a zrovna u politiků se tomu najednou divíme.
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod Jaryn » 23 pro 2012 23:20

Strome, asi nejvíce jsou prolhaní různí podomní prodejci. Třeba plynu a elektřiny. Ale také na předváděcích akcích, kde staré lidi nejen kulí a lžou jim, ale hlavně na ně dělají tvrdý nátlak, aby uzavřeli nevýhodné kupní smlouvy.

Tady si někdo dobře vystřelil z lidí :mrgreen:
http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/pani ... i-ufo.html

Kolego
http://www.halonoviny.cz/articles/view/1630777
Docela vtipný hoax – bohužel i trefný!

E-mailovou korespondencí, ale i po sociálních sítích se poslední týden jako lavina rozjela dílem vtipná, dílem ovšem na realitě postavená story o tom, proč naši vládní představitelé nejeli do Stockholmu na předávání Nobelovy ceny míru pro Evropskou unii…

Tuto zprávu rozšířila údajně Hana Jakobová, absolventka Právnické fakulty UK, která momentálně bydlí ve městě Kungsholmen nedaleko Stockholmu, kde pracuje u Europadomstolens domar i mal mot utomnordiska länder ve společnosti Utrikesdepartementet. Jejím základem je tvrzení, že švédský král a vláda odmítli decentně návštěvu totalitní vlády ODS a TOP 09.

Švédská vláda prý nechtěla připustit, aby slavnost pošpinila česká vláda, která prosazuje politiku otrokářství a která provozuje lichvářské exekuce proti vlastním obyvatelům – občanům ČR. Švédsko je právním demokratickým státem, který prý pohrdá návštěvou Klause, Nečase a Kalouska i Schwarzenberga.

Podle této zprávy je ČR v rámci EU jediným neprávním státem, kde zločin a korupce proniká od vlády přes policii a soudy až do médií. Švédsko se proto distancuje od současné české vlády až do její demise a vyšetření zpronevěry 500 miliard, které ODS a TOP 09 rozkradly z dotací EU pro ČR.

No a na příkaz Václava Klause prý média nesměla překládat projev švédského krále při udílení ceny míru EU v přímém přenosu na ČT24…

--------------------------------------------------------------------------------

Nebyl však jen švédský král, resp. švédská vláda. I šéf Evropské komise José Manuel Barroso prý měl říct při zahájení předávání Nobelových cen v norském Oslo toto: Ani tady nebudou představitelé ČR – politici s kriminálním pozadím nesmí sedět v sále s ostatními reprezentanty a královskými rodinami. Zpráva se měla dle Jakobové objevit v Kungsholmen-Stockholm. A česká média o tom opět mlčí…

Tolik podle všeho hoax, tedy zpráva, která se nezakládá na pravdě, kterou někdo rozšířil jen proto, aby poukázal na reálné zločinné chování české vlády a dalších institucí s tím, že se toho třeba někdo chytne, uvěří a bude to dávat dál k lepšímu. Koneckonců, proč ne? Média opravdu mlčí o skutečných nešvarech, které se u nás dějí a kopou za současnou pravici, takže internet je jediným prostředkem šíření alternativních pohledů na současné dění.

Co vy na to? Napište nám. Pokud ten dnešek (21. prosinec) přežijeme, bude co řešit. I během svátků. Takže – dle možností – šťastné a veselé!

Roman JANOUCH

--------------------------------------------------------------------------------
Naposledy upravil Jaryn dne 24 pro 2012 09:16, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod kolega » 23 pro 2012 23:37

Jaryne, to já ale vím, stačí se přece podívat sem: klikni zde. Já jen zkoušel, jak na to zareagujete a co si o tom myslíte. Podle mě to je docela trefný.
"Všecko jde, jen se musí chtít a vědět jak na to"
kolega

Příspěvekod strom » 24 pro 2012 03:36

Každý se holt musí nějak živit, ale ať už podomní nebo pouliční prodejci jsou otravnější než vši. V pátek jsem se konečně rozhodl vyrazit do města a něco nakůpit :mrgreen: No a skoro co pět kroků někdo s něčím otravoval. Ale leckteří jsou navíc tak trapní, že se i při slušném odmítnutí urazí. Třeba slečna, která mi nutila zřídit si kreditní kartu, ta mi přišla, že mě snad zaklela, že jsem to neudělal :mrgreen:
Pionýr (tělo pravý bakelit), Canon A85, Panasonic: FZ30, FX01, TZ7, TZ10; tělo 181cm/92 kg; skla 3,75 D a 4,25 D
strom

Příspěvekod strom » 24 pro 2012 03:39

A taky koukám, hoši, že jste se předháněli v tom mít první štědrodenní tématický příspěvek. :mrgreen: No, snad bude v příštím roce i líp. (n) Tož u nás to vypadá, že Štědrý den všici odstůněme.
strom

Příspěvekod kolega » 24 pro 2012 08:06

strome, my jsme se ale nepředháněli :mrgreen: ...... , ale co se týká marodění, tak tím jsme si také prošli, postupně jsme si to nachlazení předávali :mrgreen: už před svátkama. .... Tak alespoň ty svátky v klidu využijete na "intenzivní" léčbu (n) .
Jinak takoví otravní podomní prodejci a ani ti pouliční, se nám tu zde na horách naštěstí nevyskytují. Žádnému, pokud mu to jenom trochu myslí, se nevyplatí jezdit do tak odlehlých míst (i když hlupáků zde žije relativně dost, tak že by s prázdnou neodjeli :mrgreen: ). ... Tak že v tomto směru tu máme klid.
Přihodím ještě jedno přáníčko, na které jsem zrovna na webu narazil. Lidová tvořivost vycházející z úřadování naší vlády :mrgreen:
Přílohy
pf2013_web.jpg
pf2013_web.jpg (477.73 KiB) Zobrazeno 5904 krát
kolega

Příspěvekod Jaryn » 24 pro 2012 09:14

Hoši, omlouvám se. Netušil jsem, že Kolega bude ponocovat. Chtěl jsem ten příspěvěk pomazat. No a místo výběru vánočního stromečku ze živého plotu jste opět všichni na ONovi :cry:
Kolego, bohužel, ten článek je trefný. Bohužel, dá i hodně úsilí, aby i ono přání nebylo trefné :cry: Buď rád, že podomní prodejci se vám vyhýbají. Někde běhají po panelácích, tvrdí, že jsou zástupci ČEZu a RWE, že mají za úkol zkontrolovat údaje a pod, aby vylákali od lidí faktury a opsali si data a změnili dodavatele. Mně dokonce jeden tvrdil, že má se mnou rozjednanou změnu. Zřejmě mě ten mladík považoval už za sklerotického starce :mrgreen: Když jsem se ho ptal, zda není od Bohemia energy, tak mi tvrdil, že není. Prý zastupuje všechny dodavatele energií, že má za úkol překontrolovat faktury. Řekl jsem mu, že je asi dobře školí, když může lhát a ani se nezačervenat. Pak jsem po něm chtěl vizitku. Prý zrovna nemá, ale že má tohle. A vytáhl propagační letáky právě od Bohemia energy :mrgreen: Takže přece jen nebyl až tak moc dobře vycvičený :lol: Následně jsem toho panáka v obleku a šlajfce vyhodil. Hned na to zvonil o kousek dál u sousedů :roll:
Strome, i já delsí dobu posmrkávám. Nejspíš jsi to chytil ode mě zde na fóru :mrgreen:
Naposledy upravil Jaryn dne 24 pro 2012 09:37, celkově upraveno 1
Jaryn

Příspěvekod kolega » 24 pro 2012 09:33

Jaryne, tak kšeftmana od alternativního virtuálního distributora energií jme tu měli, ale to už bylo někdy v létě. Ani si nestačil rozbalit svá "fidlátka" a už zase jel :mrgreen: . S prolhanejma lidma nestrácím čas.
Jinak stromek jsem vybral a uťafnul už v sobotu, pak šel na aklimatizaci, včera jsem mu přizpůsoboval náš vánočněstromkový stojan a za chvíly ho budou už synátoři strojit do svátečního odění :mrgreen:
kolega

Příspěvekod strom » 24 pro 2012 10:18

Dodavatele elektriky se mi podařilo změnit až letos, dřív jsem se k tomu nedokopal., Ani jsem nevěděl, že chodí i na tohle podomní prodejci.
strom

Příspěvekod strom » 24 pro 2012 12:43

Jinak přeji všem ať už diskutujícím nebo jen přihlížejícím klidné svátky strávené s blízkými, na které asi leckomu nezbývá přes rok tolik času.
strom

Příspěvekod strom » 29 pro 2012 00:31

Tak až teď jsem viděl spoty kandidátů.
http://zpravy.idnes.cz/schwarzenberga-v ... domaci_kop

Bobošíková je skutečně nemocná :roll:
Hanák Fischera asi víceméně "pohřbil", sice poněkud zvláštním stylem, ale je mi to fuk, protože Fischera bych nechtěl. Lidsky bych volil Schwarzenberga, ale to je asi jediný argument pro a to mi pořád tak nějak nestačí. Z toho zbytku stále vidím nejmenší zlo v Zemanovi, byť se zaťatými zuby. Stále nevím, tož uvidím.
strom

Příspěvekod strom » 29 pro 2012 00:32

Není mi jasné, proč ze sebe úředníci ministerstva vnitra dělají stále větší pitomce :?:
http://zpravy.idnes.cz/posudek-vnitra-n ... _domaci_jw
strom

Příspěvekod strom » 29 pro 2012 00:34

Vlajková LCD Panasonicu. IPS panely mezi filmovými fajnšmekry moc nefrčí.
http://avmania.e15.cz/panasonic-txl42wt ... esice-test
strom

Příspěvekod Jaryn » 29 pro 2012 08:41

Strome, nejspíš volba prezidenta nebude ani třeba, protože o něm rozhodnou soudy :cry: (y)
Tito dva k tomu nemají také daleko :mrgreen: http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/valka-m ... nzory.html
Do voleb měli jít všichni, kdo měl plus mínus požadovaný počet hlasů, protože jejich správnost nejspíš u žádného z nich nelze ověřit. Klidně mohli do voleb zařadit úplně všechny s tím, že by volební lístek byl v prvním kole jeden a na něm seznam všech včetně psychopatů. Volič by pak vybíral kroužkováním či křížkováním. Vyhodnotit by to šlo podobně jako třeba Sportku, kde je mnohem více možností. Volební terminály by určitě našly uplatnění i v budoucnu, protože stále někoho volíme. Bylo by to rychlé a nezpochybnitelné, protože na rozdíl od nějakých podpisových archů, které může i z recese podepsat kdokoli, se u voleb požaduje jaksi OP, každý volič je evidován, takže nemůže svou podporu nijak násobit. Na podpisové archy bych se díval s přimhouřenýma oběma očima a nedělal bych ze sebe veledůležitého kašpara, jak se to děje. Rozhodnout by měli opravdu voliči a ne soudy :!: U voleb se podvádět nedá. Alespoň to není tak snadné jako u podpisových archů. Kdybych sháněl podpisy, tak bych zřejmě také adresy vyplňoval sám, aby byly čitelné a nechal bych jen podepsat. Takže v duchu výkladu našich soudců by ty archy nebyly platné ? Zdůvodnit se dá účelově asi všechno :cry:
Jaryn

Příspěvekod strom » 29 pro 2012 09:38

Jaryne, já vím, že by ta volba šla zorganizovat lépe. Třeba takto. MV stále tupě hájí své nesmysly v zákoně a dělají ze sebe jen stále větší blbce. Teda alespoň doufám, že i ti méně vzdělaní to dávno poznali.

Hranice podpisů byla stanovena pro to, aby z recese nekandidoval na prezidenta každý pátý Čech, ale šlo to vyřešit určitě lépe, nejlépe asi tak, jako to mají v Rakousku. Třeba to tak příště bude a MV s velkuo slávou něco takového napříště připraví.
strom

Příspěvekod Jaryn » 29 pro 2012 09:58

Strome, samozřejmě, že by bylo nutné zavést nějaké vložné na zpracování údajů, aby nekandidoval každý pátý Čech :mrgreen: Předvolební kampaně různých psychopatů by alespoň pobavily otrávené lidičky, kteří by měli pocit opravdu svobodných voleb. :mrgreen:
U těch TV s DVB-S mi nejvíce vadí, že nepodporují protokoly USALS, tedy motor. Připadá mi daleko jednodušší řešení pro jednu TV parabola s jedním LNB konvertorem a motorem, kterým si parabolu natočím na jakoukoli použitelnou pozici. Sice to pár sekund trvá, ale není to nijak tragické. Parabolu s motorem jsem montoval a nastavoval sám. Při použití několika fint a dodržení určitých zásad to jde docela dobře i bez drahých měřáků a odborníků, a příjem je takřka ze všech pozic velmi dobrý. Zatím se mi zdá, že nejlepší obraz mívají Philipsy. U něj se mi však moc nelíbí dálkový ovladač a menu, ale zvyknout se dá na všechno. I na nového prezidenta si budeme muset zvyknout :mrgreen: U TV je nejpodstatnější kvalita obrazu. A je mi jedno, jakou tloušťku ta placka má či jak široký rámeček kolem panelu je. Televizi kupuji pro sebe a ne pro to, abych s ní oslnil návštěvy, tak jako si někteří kupují předražené vysavače Rainbow, jen aby ukázali, že na něj mají. Znám takové. Nakonec se však ukázalo, že jako jediní nemají v domě společenství vlastníků na výměnu oken :mrgreen: Ale mají vysavač za 60 000,- Kč :roll: (hééééč :mrgreen: ), který dělá stejnou službu jako vysavače od dvou tisíc :lol:
Jaryn

Příspěvekod strom » 29 pro 2012 11:22

Jaryne, co se týká obrazu, tak jsou na tom Philipsy velmi slušně a kdybych znovu pořizoval LCD, asi bych do něj i šel, zejména kvůli černější černé jejich ()VA panelů. Velmi široké pozorovací úhly mého IPS se sice i docela často šiknou, ale černá je pro mě důležitější. Film se při zhasnutém světle opravdu vychutnat nedá. Trochu se divím, že Panasonic dává IPS i do své nejdražší LCD, která má konkurovat těm nejlepším LCD od konkurence, protože existuje asi jen úzká skupina potenciálních zákazníků, co by si IPS koupili. Rrozhodně to nebudou filmoví fajnšmekři.
Samozřejmě že je lepší, aby TV byla přiměřeně tlustá kvůli reprákům (pokud někdo nechce zapojovat na zesilovač a reprobedny) a rámeček dostatečně tlustý, aby displej zachovával co nejpřesnější tvar. Ale marketing funguje stejně jako u DF a jejich MPx. Teď o svátcích se se mnou jeden známý hádal, že DF nerozumím, protože je jasné, že čím víc MPx, tím větší kvalita. Myslel jsem, že toto už tak nějak vymizelo, ale zdá se, že ještě ne.
U DVB-S bych se přikláněl spíš k více LNB než k motoru. Ale satelit pořizovat nechcu.
strom

Příspěvekod Jaryn » 29 pro 2012 11:50

Strome, doma máme právě Philipse. Vzhledem k šířce obyváku poční pozorování nepřichází v úvahu. Zatím jsme s Philipsem spokojeni. Máme ještě v rodině dva LG, ale tam je už i patrný čmouhyng, který mě u tmavých scén docela štve. K LG jsem přihodil repráčky k PC. Zvuk je nesrovnatelně lepší. Ze satelitu mám propojení zvuku optickým kabelem k zesáku a poslech přes poměrně malé bedny a extra basák. Poslech je nesrovnatelný, ale v paneláku naprosto nepoužitelný. Samstatné LNB mají smysl když víš, co budeš sledovat. Třeba hodně se používá dvojitý LNB, tzv monoblok, ale ten je jen na Astru. Pokud bych chtěl jen naše programy a slovenské, tak stačí samostatný LNB. V případě většího počtu satelitních pozic nemusí jedna parabola odšilhat všechny, takže by jsi potřeboval více parabol, což je už trochu náročnější i na místo a také na pohled. Někdy je docela zajímavé z tepla domova nakouknout kousek za humna, jak se tam žije.
Tady jsem nakouknul svou FZ150. Jestlipak víš, kdo v tom prostředním bytečku vlevo přebývá ? :mrgreen: A ještě jsem se podíval, zda se na nás z měsíce nekoukají Marťani. S podpisovými archy tu ale nebyli :mrgreen:
Přílohy
P1240995.jpg
P1240995.jpg (103.29 KiB) Zobrazeno 5787 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 108 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/5.2
ISO: 100
Whitebalance: Automaticky
Použití blesku: Flash did not fire, compulsory flash mode
Model: DMC-FZ150
Expoziční program: Normal program
Exposure bias: -300/100 EV
Metering mode: Pattern
P1240100.jpg
P1240100.jpg (184.21 KiB) Zobrazeno 5787 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 108 mm
Čas expozice: 1/160 sec.
Clona: F/5.2
ISO: 160
Exposure bias: 0 EV
P1240078.jpg
P1240078.jpg (197.26 KiB) Zobrazeno 5787 krát
EXIF-Data
Ohnisková vzdálenost: 21.2 mm
Čas expozice: 1/125 sec.
Clona: F/3.5
ISO: 100
Exposure bias: 0 EV
Jaryn

Příspěvekod strom » 29 pro 2012 12:05

Jaryne, nechám se podat. :?:
strom

PředchozíDalší

Zpět na Panasonicem