A furt ne a ne uletět.

...
Jinak projekt μCineLED nabral včera díky AIčku zajímavé zvrat. Neposouval jsem se (a ještě chvilku posouvat nebudu) bo jsem použil síťové zdroj pro tenhle projekt v laboratorním zdroji. A bojoval jsem, že jsem zvolil "špatné zdroj", proto taky posléz využit jinde.
Nakonec to ale bude zdroj místo nestíhající, tak ve výsledku stíhající napájet čtyři 600W LEDky, ktery možná vytáhnu na 800W.

Aneb 600W zdroj bude s klidem stíhat napájet čtyři kusy 600W LED diod buď na jejich maximálních 600 watů nebo možná aj přetížím na víc. To si budu muset ještě pokusama zjistit, kam až budu moct zajít, aby to ty LEDky vydržely.
Teda 2400W v LEDkách (snad schopnéch vytáhnout 3200W celkovyho odběru) a 600W síťové zdroj přitom pojede na výkonu, při kterym ani nebude potřeba chladit. Dle specifikace TDK-Lambda CUS600M-48 by spotřeba do 400W neměla potřebovat aktivní chlazení.
Kouzlo se skrývá v použití, ktery bude trochu náročnější na synchronizaci, ale půjde to. 1/2000s expozice plus náběh na nastavené výkon před a doběh po expozici. Pokud pojedu 30 snímků za vteřinu, tak to bude představovat 4.5% času odběr 3200W (při nastavenym maximu) a 95.5% času "nulové" odběr. Tím se dostanu z realně spotřebovávanéch 3200W při expozici na 144W stályho odběru ze zdroje (plus samože účinnost a spotřeba řízení, atd, takže to bude třeba 200 až 250W).

(ještě to bude mít krom synchronizace i druhý "drobný" zádrhel, ta 1/2000s bude muset být globální závěrkou)