Strome, já také nechápu, jak se může třeba vyplatit SA jízda ze Zlína do Olomouce, když kreditní jízdenka stojí 40,- Kč, dostanu noviny za cca 20,- Kč a k tomu teplý nápoj, který bych na nádraží z chlastomatu koupil minimálně za 10,- Kč. Takže v podstatě jedu ze Zlína do Olomouce autobusem v koženém sedáku za DESET korun

Ale proč toho nevyužít. To by musél být každý hlůpý. Ve vlacích stevardi mají svůj smysl, ale i tam bych je zredukoval a více zracionalizoval. Občerstvení ve vlacích bývalo jednu dobu i za komoušů. Také pamatuji, kdy na nástupištích vykřikovali prodejci "Hórké párky, pivó" a pod. A i ve vlacích občas nabízeli noviny. Nikoli však zdarma. I to je velká služba, když si noviny člověk nestačí koupit. O pití a nějakém občerstvení za rozumnou cenu nemluvě.
Fota z RŽD jsem pořídil náhodně. Bývají tam i zajímavosti ze zahraničních železnic, tuším z Indie. Obdivoval jsem tu úzkokolejku, že se nepřevrátí

Stoupání zdolávala nikoli serpentinami, ale jízdou cik cak - dopředu a dozadu. Vždy hlídal výhybkář, který do příjezdu posedával přímo na kolejích

Některé výhybky zamykali visacím zámkem

Život je boj, boj, který je předem prohraný. Přesto musíme stále bojovat.