Koukl jsem na reportáž

Jde nahrát z výstupu HDMI počítače.
Výřez na procenta a nebo v nějakém poměru? Záleží i na rozlišení snímačů.
Fotoeditor ACDSee je asi na Jpg hlavně.
DaVinci přes bombastické titulky v DPPrewiev od lidí, kteří o tom nic neví, přes nadšené YouTubery, kterým stačí vidět
stránku Photo a už poučují, tak jsem ve třech verzích Beta našel konkrétní chyby, na které mi YouTubeři už neumí odpevědět.
První a třetí Beta nenačte RAF ostře, první verze načítala i servisní pixely, druhá verze místo RAF načítala zmenšený náhled Jpg.
Třetí verze nemá servisní pixely, ale dosáhla toho ořezem a ne korekcí objektivů, jako skutečný editor.
Korekce objektivů není ani u Nikonů a SONY, tam zase jsou i servisní pixely okolo a neostré RAWy 1:1.
Stránka Photo je odřízlá od programu, není možné fotku z ní dostat ze stránky třeba do Color stránky a nebo
na klasický export.
Informace o Rychlém exportu ze stránky Foto je mylná, nikdo si to z nich nevyzkoušel, tedy pokud jako "export"
nepovažují vteřinové video z fotky, o rozlišení poštovní známky.
Exportovat Tif 48 bit jde jenom z hlavní stránky Delivery a na tu se z Foto režimu nedostane.
Jediná možnost reálné úpravy fotek a využití kvalitního Color managmentu je z časové osy, jako se pracuje s videem
a přenastavit defaultní Rec.709 na Adobe RGB a Gamma na sRgb například.
A hlavně to nesmí být ze špatně načtených RAWů všech podporovaných značek, ale z Tifů vyvolaných kvalitně v jiném editoru,
například Capture one Fuji a podobně. jedině tak se dá vyexportovat upravené foto jakoo Tiff, nebo Jpg v plné původní ostrosti.
Všechny pokusy mimo tento postup, jsou parodie na fotoeditor.
Jako videoeditor je ale špička, včetně převodu do různých barevných prostorů a exportu.