Cestou jsem potkala nepodařenou zásilku, svatbu, kosici a málem vraždu na pódiu

Letošní vyhlášení vítězů prestižní soutěže Sony World Photography Awards 2023 zastínil skandál. Ukázalo se totiž, že profesionální fotografy porazila v jedné kategorii umělá inteligence. A co je možná ještě horší, před přiznáním vítězného autora si toho vlastně nikdo nevšiml. Organizátoři soutěže teď dělají, jako by se nic nestalo.
Stanley 900 píše:To je jedno, čím se výsledku dosáhne. Akorát že to není realita, kdežto spolupráce s modelkou při focení, se nahradit nedá.
Stanley 900 píše:Nepochopil. " tento snímek byl vytvořen umělou inteligencí."
Tedy asi komplet celý, bez předlohy z reálného focení. Jediná "předloha" byla představa autora, aby zadal parametry.
Stanley 900 píše:Luisi: "Někdo zase musel ty ženy předem vyfotografovat, aby s materiálem mohla inteligence pracovat, umělá inteligence to určitě nebyla."
No nebyla to inteligence, která fotila, protože nepotřebuje ani tu vyfotografovanou předlohu.
Teda jestli jsem to dobře pochopil já, co psal Josef.
josef38
Jestli je vhodné tomu ještě říkat fotografie, protože těžko ta "umělá inteligence" vzala do ruky fotoaparát a zachytila moment ve vhodném okamžiku. Někdo zase musel ty ženy předem vyfotografovat, aby s materiálem mohla inteligence pracovat, umělá inteligence to určitě nebyla. Jestli jsem to tedy správně pochopil.
Stanley 900 píše:To není fotografie, ale obrázek.
Z prstu si to nevycucá, ale poskládá to z mnoha tisíců podobných obrázků, podle textové zadání.
Není ale potřeba ten konkrétní obrázek napřed nafotit.
.........
**lasta píše:Luboš
Perfektní. Koukám, že budeš stíhat Jágra...
josef38
Jestli je vhodné tomu ještě říkat fotografie, protože těžko ta "umělá inteligence" vzala do ruky fotoaparát a zachytila moment ve vhodném okamžiku. Někdo zase musel ty ženy předem vyfotografovat, aby s materiálem mohla inteligence pracovat, umělá inteligence to určitě nebyla. Jestli jsem to tedy správně pochopil.
Nepochopils to správně.
To není foto vymalované dle předlohy fotografie ve photoshopu.
Počítač dostal jen příkazem zadání co má vytvořit Pochopí příkaz a dodá metodou doplňování informací potřebné. Proto se používá to pojmenování pro označení takového postupu slovotvar "umělá inteligence"
josef38
Přečti si celou diskuzi.
Stan
To není fotografie, ale obrázek.
Z prstu si to nevycucá, ale poskládá to z mnoha tisíců podobných obrázků, podle textové zadání.
Není ale potřeba ten konkrétní obrázek napřed nafotit.
.........
josef38
Jo, jo, to všechno beru, zrovna tak by ale mohl vytvořit obrázek už z předem namalovaných obrazů.
Stačilo by jen zadat, co má vyjadřovat.
Stanley 900 píše:No přesně, musí mít ale z čeho tvořit, nemusí mít v databázi fotky jako takové.
Na tvorbu Mona Lisy fotka není potřeba.
Uživatelé procházející toto fórum: Seznam.cz [bot] a 0 návštevníků