Jo v malíčku mám tak možná dnu, neboli podágru.
Ale chtěl bych jen podotknout. Tato funkce je stejná s tou, která je v ACR, ale numí to co ta v ACR. Tam máš výhodu, že pokud zatrhneš políčko černobílé, tak nemusíš upravovat jednotlivé příspěvky barev (což vlastně simuluje barevné filtry pro čb. fotografii), ale s aktivní ikonou viz. obr. najedeš myší např. na vlasy, které byly např. žluté a se stiskn. tlač. si táhnutím upravuješ příspěvek této barvy do konečného čb. výsledku. Je to i krásně vidět na jezdcích jednotlivých barev.
V té funci photospu o které jsem psal si už musíš za jezdce tahat ručně a nebo si zvolit barevný filtr.
Ale pozor!!! Toto funguje jen pokud jsou přítomny všechny tři barevné kanály. Pokud jsi si např. z ACR poslal obrázek se zatrženým výstupem Gray Gamma 2,2 (dole ta morá linka pod obrázkem) jako je na přiloženém obrázku, pak už máš v PS jen jeden kanál. A touto funcí už nic nezměníš a
tím pádem už nemusíš zatrhávat Obraz > Režim > Stupně šedi, neboť to už tam bude automaticky zatrženo. Jenom pokud bys chtěl použít ten Duplex k následnému tónování, pak musí být obrázek 8 bit. Obraz > Režim > 8bit/kanál.
Doufám, že jsem nezpůsobil příliš velké zmatky u těch co to budou číst.