Bohouši, Tebe to nějak vzalo. A cos od toho koncertu vlastně čekal? Copak jsi nevěděl, na koho jdeš?
Já na něm obdivuju odvahu a upřímnost, naopak to šílené zjednodušování je katastrofa. "Jsi nebo byls komunista? Tak jsi největší hajzl a s hajzlama já se nebavím, všichni jste měli viset." Ale dnes už je na stejné úrovni s komunistama i např. pan Janoušek či Bém. Takže každý ÓDÉESÁK? Optikou kouzelníka asi jó. Ale to je furt optika Orlíku, nebo né? Obávám se, že toto černobílé vidění je od samého začátku největším hrobařem naší "demokracie" (dříve bez uvozovek, dnes už ne). Byls ve straně? Je nám líto, v tom případě nemůžeš zastávat tuto pozici, i když víme, že jsi špičkový odborník a podle zlých jazyků dokonce i slušný člověk. Nemáš vysokou školu? Sorry, v tom případě na naší Základní škole pro Tebe nemáme uplatnění, i když jsi tu byl pětadvacet let a na Fyziku nejlepší ze všech a u dětí jsi měl přirozenou autoritu...
Vždycky si vzpomenu na Slávka Šimka v jedné scénce ze začátku osmdesátých let: "To nevadí, že nic neumíte, hlavně že jsem Vás jmenoval." Podle mého názoru je to dnes mnohem aktuálnější, než před těmi třiceti lety

.