Jaký skok udělala trchnika od doby pořízení snímků.
Dnes má každý v kapse obrazový záznamník, kterým může zachycovat obrazy minimálně ve stejné kvalitě..

**lasta píše:Josef...![]()
Jaký skok udělala trchnika od doby pořízení snímků.
Dnes má každý v kapse obrazový záznamník, kterým může zachycovat obrazy minimálně ve stejné kvalitě..
Stanley 900 píše:Nakupoval jste někdo na http://www.mpb.com/en-eu ?
josef38 píše:Na návštěvě v minulé plynárně v Praze Michli..
Lubor_ píše:josef38 píše:Na návštěvě v minulé plynárně v Praze Michli..
Jistě Josefe víš, že Čáslavský té plynárně věnoval pár dílů. A třeba vám na exkurzi řekli, co to je za hříbky, uvnitř té lampy ?
josef38 píše:Lubor_ píše:A třeba vám na exkurzi řekli, co to je za hříbky, uvnitř té lampy ?
Lubore, to mě, který ještě pamatuje lampáře s dlouhou tyčí s háčkem na konci přece nikdo nemusí říkat.![]()
![]()
Lubor_ píše:No tak to ještě řekni nám, prosím, kupříkladu já to nepamatuju, a opravdu netuším, k čemu to tam je
josef38 píše:Lubor_ píše:No tak to ještě řekni nám, prosím, kupříkladu já to nepamatuju, a opravdu netuším, k čemu to tam je
Nedělej si pr*el!
Jestli myslíš ty punčošky, tak to řekni rovnou!![]()
A jestlipak víš, jak se večer ty lampy rozsvěcely? Nemyslím lampáře.
Lubor_ píše:
No, jestli si myslíš, že dnešní průměrný člověk ví něco detailního o plynových lampách, tak to se domnívám, že neví. Kde by se k tomu taky dostal, že? Takže já kupříkladu nevím vůbec nic, nejenom, jak se lampy rozsvěcely, ale ani jak vlastně fungují. Kupodivu jsem to po celý svůj život nikdy k ničemu nepotřeboval.
josef38 píše:Kdyby někdo jezdil na chatu, nebo na tremp, tak by to věděl. Protože plynové lampy se používají i v současnosti a do nich se kupují opět punčošky. Jenomže to ne, to se jen lítá po hospodách a ví se líp, kde mají jaké víno, že?![]()
![]()
A pak si někdo může myslet, že punčošku do lampy koupí ve stejném obchodě, jako dámské kalhotky nebo podprsenku!!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník