Stativ a například Helicon Focus na složení fotky.
  Stativ a například Helicon Focus na složení fotky.

_DSC5893.jpgStanley 900 píše:.
 Tak do má vypadat a když je na to správné náčiní
 Tak do má vypadat a když je na to správné náčiní   
  (foto_02) A jen na chvilinku byla v mracích díra
 (foto_02) A jen na chvilinku byla v mracích díra   Ale taky mi tam furt cosi lítalo
  Ale taky mi tam furt cosi lítalo  (foto_03) No a padesátka bez tmavého filtru taky není ideální rercajk
  (foto_03) No a padesátka bez tmavého filtru taky není ideální rercajk   Spíše mi šlo o zámínku dát si pauzu na štrece a vyzkoušet limity snímače a elektroniky staršího SLT
 Spíše mi šlo o zámínku dát si pauzu na štrece a vyzkoušet limity snímače a elektroniky staršího SLT   Ono mířit přímo do Slunce bez filtru asi není ani bezpečné!? Sám jsem měl pak dlouho mžitky před očima
 Ono mířit přímo do Slunce bez filtru asi není ani bezpečné!? Sám jsem měl pak dlouho mžitky před očima  
 si vezmu alespoň moju 500mm Bigmu a tmavej filtr. Anebo - příště už tady nebudu!
  si vezmu alespoň moju 500mm Bigmu a tmavej filtr. Anebo - příště už tady nebudu!   Co je to 50 let ve vesmíru? Mžik! Muška jenom zlatá
 Co je to 50 let ve vesmíru? Mžik! Muška jenom zlatá  

)
)
Stanley 900 píše:Josefe, expozičně by to třeba nadvakrát, ale v reálu to nastat nemůže, protože Měsíc je na obrázku v úplňku a ne v novu.
Je nasvícený Sluncem z poza Země, leda že by ho při novu tak nasvítilo jiné slunce.
Při novu a tedy i při zatmění Slunce, je Měsíc nasvícený od Slunce z opačné strany, než by bylo ze Země vidět.

. Samozřejmě že to jde ruku v ruce s ekonomickou zátěží viz cena mikroskopických vhodných objektivů atd ...
. Samozřejmě že to jde ruku v ruce s ekonomickou zátěží viz cena mikroskopických vhodných objektivů atd ...

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků