>>>Co rikas na M? Stoji to za upgrade?<<<<
Také mně to problesklo hlavou. Měl jsem ji v ruce a líbila se mi. Ale byla by to pro mne veliká finanční ztráta.
Zaujalo mě u ní, že nemá střední prosvětlovací okénko rámečků. Ty jsou už elektronické, s tou výhodou, že je vidíš i ve tmě. Pohledově ale nejsou od původních k rozeznání, tedy, když je dost světla!
Dále bych u ní upřednostňoval LV. Ale pro mne snad akorát kvůli kontrole dálkoměru. Dlouhá skla nepreferuju a erkové objektivy nemám také. Tak k čemu? Pro fotografie reportážní, k čemuž je Leica především určena, vidím průhledový hledáček, jako nejvýhodnější. Možnost nasazovací EVF hledáčku tady sice existuje, ale nedíval jsem se skrz něj a nevím, jestli bude dost rychlý?
Závěr pro mne tedy je, nač dělat z původní koncepce Leicy něco jiného? No ale kdybych ji měl, určitě bych ji neprodával!

Ten Biogon neznám. Nemohu Ti o něm nic napsat. Je ale fakt, že je dost chválen a vyhledáván. ELMARIT 21 mm ASPH mám delší dobu a tentokrát jsem s ním fotografoval bez filtru. Měl jsem ho nasazen hlavně kvůli ochraně objektivu, ale zřejmě kresbě něco ubere. Takže asi už půjde do šuplíku.