Čeňku, sýkorky krásný, materiál na očnici jsem odhadnul - asi slouží dobře, ne?
Josefe gratuluji k Fujině, pěkná mašinka, pěkné ovládání. Na čudlíky to chce čas, ale mě se pletou dodnes, zvlášť když střídám foťáky

.
Vláďo, Zlín krásný fotky, fenky taky super

.
Stando krásná dáma vyhlíží jak svatá Máří Magdalena...už slyším Kubišku

.
Redukci k Vl na F bajonet ještě nemám, je ukrutně drahá - tak čekám na výplatu a asi si ji objednám příští týden. Už se těším, až vyzkouším 50/1,4 (135) nebo 70-200 (190-540

)
Sigma 150-500 není kompatibilní, foťák objektiv "nevidí", ale funguje to po přelepení dvou konektorů pro redukci vibrací - ta pak nefunguje. Návod jsem našel někde na webu jednoho
Sigapurce nebo Tchajwance. Snad to ještě najdu, už nevím, jestli ty nevhodné konektorky byly zprava nebo zleva

. Podám hlášení. Jinak díky za doporučení
obchodu
http://www.shop-centrum.cz. Nízké ceny, seriózní a rychlé jednání - objednal jsem foťák před obědem telefonem a druhý den byl tady

.
Pro Forresta - portréty při ISO 2500 mě taky překvapily. Ale na tanečních u nás je málo světla, takže se často pohybuju na hraně - ISO 1250 - 3200, clona 2-3,2 a čas 1/80- 1/250.
Jak se ty lidi hejbou a já sebou cukám, tak z fotek při časech pod 1/125 je toho hodně mázlýho, ostření taky někdy nestíhá - málo světla. Odpadu mám hodně. Ještě něco dám.
Všechno patlám z rawu v Capture CX2. Někdy to fotce pomůže, jindy ublíží

.