Ahojte - máte to moc pěkný - Jirulo, vernisáž sama asi lepší než obrazy ??? Vrabec a strakapoud excelentní, už jsem se lekl, že to je tím novým P7700 - to bych už opravdu musel zrcadlo prodat.
Čeňku gratuluju k novýmu stroji - má prima objektiv 2,8. Světelnej objektiv je u malýho čipu nutnost. Jinak si myslím, že zrcadlovky nejsou anachronismus - v něčem je nenahradíš - hlavně rychlost a spolehlivost ostření a reálný obraz v hledáčku. Taky mají pořád největší výběr objektivů. Z mirorless se mi líbí taky ten Oly OM-5. Drahej je myslím v souvislostech přiměřeně, ale na tanečních bych s ním stejně pohořel. Malej čip

. A taky na něj nemám. Nemluvě o tom superzoomu - chybí mu světelnost i kvalita kresby. Hodně jsem to zkoumal. Moc se mi líbí Sony NEX - ale mají dost hrozný objektivy - prostě s tím krajinu ostrou v rozích nevyfotím - leda možná se sklem Zeissem, a to už jsme finančně i s váhou zase jinde... Je to vždycky kmpromis. Ale ten paník perfektně zvládl táborák

. Myslím, že na cestování je to perfektní all in one

.
Počítám, že Vláďa fotí krajinky bez statívu. Já stativ jen někdy na panorama, ale taky není nutnost a HDR - tam to podle mě nutnost je, jinak je HDR na prd. Ale jsou i jiné názory.
Jirulo, žádnej další chlast jsem bohužel nefotil, až příště. Vypil jsem ryzling dřive, než jsem si na focení vzpomněl...
Něco z tanečních - tady bych byl bez zrcadlovky v háji.