Proto Zdendovi např. nešla nastavit nižší clona, než jakou měl nastavenou na tu pevnou 135.
Měl tam f3.5 a když nasadil 24AIS, tak mu nešla snížit clona na f2.8, ale zůstala tam nejnižší f3.5
Jinak Jarouši, ta 55/f2.8 je břitva! Pevná50/1.4AIS taky. 50/1.8 není špatné sklo, ale
ten bokeh mi nic neřiká.
Josefe, tuším, že ta dvacítka bude možná o malinko horší než 24ka, ale to je daň za šířku.
Mám to jen na krajiny a tam stejně většinou fotím na f8-f11 a tam je ta dvacítka stejně výborná.
Jak sem psal, vezmu to kamarádovi na N D700 a uvidíme. Na D600 asi bude o něco horší, ale stejně
si myslím, že bude lepší než jiná zoom skla od N.
Jinak jasně, že s vyvážením bílé to nemá nic společného, ale já sem zvyklej fotit na první dobrou.
Tedy když fotím krajiny a jiné objekty, které "neujedou".
Nevím jak bych ti to vysvětlil, ale ty pevný skla mají jinou nejen kresbu a ostrost, ale i barevné podání a také
v protisvětle se mi zdají lepší. Dám sem dva příklady s tou 24kou, jednu jsem našel jen menší a nechce se mi jí hledat, ale můžu
zodpovědně říct, že třeba ten Tamron 17-50 by to nikdy tak nevykreslil. S bleskem je fajn na repo třeba, ale na krajiny
to na pevná skla nemá ani náhodou. Navíc obě fotky sem vyfotil a jen doostřil, nic jiného s nima nebylo
třeba dělat. No pohoda no...
Michale, vítej na novém vlákně, budeme potěšeni, když zajdeš a ještě více, když dáš i nějakou fotku.
Včera sem hledal synovcovi nějaké fotky, tak sem to vzal od roku 2006 a byl jsem na všech Brčálech

No pěkné obrazové vzpomínky to byly...Staré stroje, mladá parta, fotřík....
No ale je na co vzpomenout aspoň

Milane, docela závidím, protože podobné fotky nemám.

A Jiřce vyřiď, ať si políbí řiť

Brčálu a partě zdar a všem krásný a pohodový víkend přeji.