Zdravím všechny
Slávku, příšerky krásně nafotografované, až straší i přes monitor
Už myslím vím, proč jsem se prala se svými miláčky tak neúspěšně. Bude v tom ta rozptylka. Včera večer jsem bádala a neměla jsem ji vytaženou, v pohodě jsem nastavila vyšší clonu při TTL, i se pěkně ukázalo se zvýšením ISO zvýšení metrů pokrytí bleskem. Zítra to budu zkoušet znovu. Ne že by mě lákalo fotografovat lidi, ale je to výzva, zjistit jak na to. Píšeš, že v kostele fotografuješ bez blesku, to si myslím bych asi ke konci fotografování nemohla, končilo to někdy kolem 18-té hodiny a když jsme vyšli z kostela, už byla venku celkem tma. Tím vlastně veškeré světlo, které mohlo přijít přes okna bylo mimo a světlo od reflektorů nebylo nic moc.
Vůbec se neomlouvej za svůj úsudek, že špatné zaostření bude rukama. Také se k tomu přikláním. Při cloně 2,8 bude hloubka ostrosti minimální. Fotografie, které jsem udělala v momentě, kdy jsem si říkala, že mě asi klepne co mně dělalo srdce, jsou naprosto rozmazané. Navíc jsem fotografovala bez monopodu, protože tam bylo strašně málo místa, musela jsem hlídat, abych s ním neklepala o lavice a nehlučela. Takže po pár fotografiích jsem fotobatoh sundala z ramene a strčila pod lavici, monopod pověsila na opěradlo lavice a spolehla se jen na třesoucí se pacičky.
Mějte se pěkně M.K.