Pěkné, takové měkké nejen světlo, ale i celkově kontury okolíLuisifer píše:a jabloňová prozměnu

Já mám jen obligátní muchu na květu

Moderátor: Beda
Pěkné, takové měkké nejen světlo, ale i celkově kontury okolíLuisifer píše:a jabloňová prozměnu
No jo no, co čekat od 500mm na APS-C (to odpovídá 750mm/FF) a ještě digi"zoom" - čili výřez... (čili to bude jak 1200mm/FF...) + ještě další výřez z JPG v PC (to bude už možná jak 2000mm/FF) navíc při chvění z ruky (pak je i 1/800s dlouhý čas při představě jaké úhlové zrychlení bude při té vzdálenosti!), taky proti světlu, ISO 400 a bez namačknutí spouště(!) (kdybych jen 1s zaváhal, odfrnknul pryč a měl bych jen tu vodníLuisifer píše:Optika sice nedává moc víc než co u odrazu od vody.....
Luisifer píše:Se dívám a v EXIF se píše 230mm (bez přepočtu cropu - s přepočtem 345). Asi nepotěšímale ani pětistovka a ani makro. (dokonce ani skoro makro
) ... makro by bylo s muchou minimálně přes polovinu záběru. A do toho to má opravdu hodně hodně daleko.
Luisifer píše: ..... (ale jsem klasický UZ odsuzovač... navíc používající už docela hodně let jen pevny skla a ani jeden zoom, natož nějaky UZ)
Plán zahrady?Luisifer píše:Jedna nenápadná krajinodetailovka...
Luisifer píše: ..... Na F8 (pokud tam není předřazený nějaký brutální telekonverter ubírající clony) většinou kreslí dobře pomalu cokoli. Takže aj ty "odsuzovany" UZ (objektivy).
Problém je, že si na tom UZ nenastavíš třeba F2.8 nebo ještě nižší clonovy číslo. .....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků