Jak jsem už zmínil, koronavir zapříčinil, že když už mám toho zaracha, tak z dlouhé mé nečinnosti jsem se rozhodl předělat bedénku. Zatím polotovar bez přední desky s objektivem. Kromě jiné vizáže chci ještě docílit toho, aby se snadněji měnily objektivy. Tentokrát kabát z ořechu.

Standa už Ti navrhoval vyvolávání negativů doma. Přikláním se k tomu také. V tomto Tvém případě sice šetříš čas, ale ty filmy také nejsou za hubičku. Popřemýšlej!

https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... _Grid.htmlVyrábí zde matnice, které jsou údajně mnohem světlejší, než normálně broušené. Jsou to dvě skla, mezi nimiž je vrstvička parafínu. Údajně se mají "rozsvítit" až o dvě EV. Nechci opět podlehnou eufotii, jako posledně s projekčníma matnicema ale myslím, že za pár pokusů by to mohlo stát. Ty dvě sklíčka a kousek svíčky by nic nemusely stát.