Nikkor vs. Sigma, jaké máte zkušenosti?

Nikkor vs. Sigma, jaké máte zkušenosti?

Příspěvekod No-one » 27 říj 2012 08:54

Dobrý den,
fotím už půl roku se základním objektivem 18-55mm a rozhodla jsem si pořídit nějaký lepší objektiv podle toho, co mě baví fotit. Bohužel si nemůžu dovolit do objektivu moc investovat, proto jsem se rozhodla pro Nikkor 55-200mm f/4-5.6G AF-S DX VR IF-ED, u kterého si však nejsem jistá s jeho rychlostí ostření, kdybych například chtěla fotit sport (auta, skate atp.) a dále jsem si vybrala Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro Nikon, protože mám ráda detailní fotografie, jenže původně jsem si chtěla pořídit Nikkor 40 mm micro a mám dilema. Co je lepší Sigma se zoomem, ale bez optického stabilizárotu a nebo Nikkor s pevným ohniskem?
Mockrát děkuji za každou radu, zkušenost a pomoc:)
No-one

Re: Nikkor vs. Sigma, jaké máte zkušenosti?

Příspěvekod T.BOD » 27 říj 2012 13:59

Milá slečno, žádný z uvedených objektivů se na akční focení nehodí. Tyhle disciplíny jsou vyhrazeny objektivům (i přístrojům) několikanásobně dražším. Ne že by se jejich prostřednictvím sem tam nějaká fotka nepovedla, ale odpad je dramaticky velký. Tady platí, že každý by měl své potřeby podřídit svým možnostem a tedy zvolit žánry se statičtějším typem focení. A v tom případě bych preferoval objektiv s delším ohniskem, pomocí kterého lze dosáhnout většího efektu sploštění perspektivy. Chybějící stabilizace je ouha, ale dá se s ní vypořádat správným stylem držení přístroje.

Zdravím
T.BOD

Příspěvekod No-one » 28 říj 2012 12:18

To je samozřejmé, že kdybych chtěla fotit POUZE sport musela bych si pořídit k tomu určené objektivy, ovšem o to mi až tak nejde. Jde mi o to, že kdybych se náhodou nachomýtla například ve skateparku, jestli bych se mohla alespoň pokusit fotit nebo to rovnou vzdát;). Jinak jsem si objektiv 55-200mm zvolila pro jeho všestranost, kterou já osobně využiji:)
No-one

Příspěvekod milav » 02 lis 2012 07:44

Pro Vaše focení bych doporučil si přišetřit a koupit raději kvalitnější objektiv s rychlým ostřením a stabilizátorem.
V cenové kategorii pro "normální lidi" bych Vám doporučil Tamron : http://www.aaron.cz/produkty/tamron-sp- ... -pro-nikon
Sony SLT A35, Sigma 17-70 F2.8-4.0 DC MACRO OS HSM, Sigma 70-300 F4-5.6 DG OS, Sony 50 F1.8
milav

Zpět na Začátečníci chtějí vědět